Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips wint op Damrak na deal met Chinese investeerder

Philips wint op Damrak na deal met Chinese investeerder

AMSTERDAM (ANP) - Philips was donderdag de uitblinker op de Amsterdamse aandelenbeurs. Beleggers waren blij dat het zorgtechnologiebedrijf in de Chinese investeerder Hillhouse Capital een koper heeft gevonden voor zijn divisie van huishoudelijke apparaten. Bij de middelgrote bedrijven maakte Boskalis goede sier, mogelijk omdat de maritiem dienstverlener helpt bij het oplossen van de blokkade in het Suezkanaal.

Philips sloot de sessie 2,5 procent hoger en was de sterkste stijger in de AEX. Het technologiebedrijf verkoopt de divisie die onder meer koffiezetapparaten, strijkijzers en stofzuigers maakt voor 4,4 miljard euro aan Hillhouse.

De belangrijkste graadmeters op het Damrak stonden juist onder druk nu het aantal coronabesmettingen in Europa hard blijft oplopen. De AEX-index sloot 0,1 procent lager op 685,33 punten. ArcelorMittal behoorde tot de grootste verliezers met een min van 2,8 procent. Het staalconcern is minder in trek nu de hoop op snel economisch herstel van de coronacrisis weer wegebt.

Galapagos

De MidKap verloor 0,8 procent. Boskalis was met een winst van 1,7 procent de sterkste stijger. Biotechnoloog Galapagos verloor 3,4 procent en eindigde onderaan, na de bekendmaking dat topman Onno van de Stolpe een deel van zijn functies neerlegt.

Elders in Europa was het beeld gemengd. De beurzen van Parijs en Frankfurt wonnen 0,1 procent, terwijl Londen 0,6 procent verloor.

Beursgang CTP

In Madrid zakte Santander 0,8 procent. De Spaanse bank gaat 111 filialen en vier bankkantoren in het Verenigd Koninkrijk sluiten. Ook wordt het Britse hoofdkantoor verplaatst van Londen naar Milton Keynes en wordt de ruimte bij andere kantoren teruggebracht om kosten te besparen. De ongeveer 5000 betrokken werknemers krijgen een nieuw contract aangeboden, waarin thuiswerken wordt gecombineerd met de toegang tot gezamenlijke werkplekken.

De Nederlandse ontwikkelaar van bedrijventerreinen CTP beleefde een tam beursdebuut op Beursplein 5. Het aandeel bleef ongewijzigd ten opzichte van de introductiekoers van 14 euro per aandeel. De in Nederland gevestigde logistieke vastgoedinvesteerder, met Tsjechië als belangrijkste markt, haalde met zijn beursgang zo'n 850 miljoen euro op en wil dat geld gebruiken om verder te groeien.

De euro stond op 1,1764 dollar, tegen 1,1834 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,5 procent goedkoper op 58,44 dollar. Brentolie daalde 3,7 procent in prijs tot 62,00 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders OCI stemmen voor omstreden belastingconstructie

AMSTERDAM (ANP) - Aandeelhouders van OCI hebben voor twee wijzigingen van de statuten gestemd, waarmee het chemieconcern geen dividendbelasting hoeft te betalen. De aandeelhouders steunden deze omstreden constructie donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van OCI, meldt het concern.

39 minuten geleden
Facebook-moederbedrijf Meta keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instagram gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal. Ook verwacht Meta dit jaar meer kosten te maken door de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het socialemediabedrijf boekte afgelopen kwartaal wel meer winst dan verwacht.

1 uur geleden
Politie heeft begrip voor gebruik bodycams in supermarkt

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft begrip voor het besluit van supermarktketen Dirk om personeel te voorzien van bodycams. Supermarktketen Jumbo zegt ook naar de inzet van bodycams te hebben gekeken.

2 uur geleden
Groei economie VS zwakt sterker af dan verwacht

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. Dat meldde de Amerikaanse overheid in een voorlopige schatting. De groei viel ook minder sterk uit dan verwacht.

2 uur geleden
Moederbedrijf Douglas verwacht meer op te halen met beursgang

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners verwacht meer op te halen bij de introductie op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is onder andere eigenaar van cosmeticaketen Douglas en horlogemerk Breitling en investeerde in de Franse en Spaanse voetbalcompetities.

2 uur geleden
Bodycam in supermarkt is geen goed idee, volgens FNV

AMSTERDAM (ANP) - FNV vindt het gebruik van bodycams in de supermarkt "geen goed idee". De vakbond betwijfelt of het gebruik van de kleine camera's de-escalerend werkt, zoals supermarkt Dirk van den Broek beweert.

2 uur geleden
Unilever-topman predikt 'realistische' duurzaamheidsdoelen

LONDEN (ANP) - Topman Hein Schumacher van Unilever wil dat het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern voortaan vooral "realistische" doelen nastreeft op het gebied van duurzaamheid. In het verleden stelde het bedrijf "met opzet ambitieuze doelen", maar nu is het volgens de Nederlander zaak om op de kortere termijn concrete resultaten te boeken.

2 uur geleden