Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips koploper in AEX na update slaapapneu-apparaten

Philips koploper in AEX na update slaapapneu-apparaten

AMSTERDAM (ANP) - Philips was dinsdag de grootste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. Het zorgtechnologieconcern liet op basis van eigen onderzoek weten dat het merendeel van zijn slaapapneu-apparaten wel degelijk veilig was. De defecte slaapapneu-apparaten, waarin het isolatieschuim kon verbrokkelen, houden Philips al jaren in de greep en het bedrijf zette al honderden miljoenen euro's apart voor de vervanging van de apparaten. Het aandeel werd ruim 4 procent hoger gezet.

Verder wachten beleggers vooral op een stroom van macro-economische cijfers. Zo wordt in Nederland bekendgemaakt of de economie in het eerste kwartaal is gegroeid en komt de tweede raming van de economische groei van de gehele eurozone naar buiten. In de Verenigde Staten staan de winkelverkopen en de industriƫle productie op het programma. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de vraag of de grootste economie ter wereld afstevent op een recessie. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de onderhandelingen over het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid.

De AEX noteerde in de ochtendhandel vrijwel vlak op 756,14 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 938,94 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,3 procent. Londen won 0,1 procent. De hoofdindex in Istanbul zakte 2 procent. Maandag verloor de Turkse beurs al 6 procent door het nieuws dat er voor de presidentsverkiezingen een tweede stemronde nodig is om de strijd te beslechten.

ASMI in de plus, Prosus verliest

Naast Philips stond chipbedrijf ASMI in de kopgroep van de AEX, met een winst van 1,2 procent. Techinvesteerder Prosus sloot de rij met een verlies van 1,1 procent. In de MidKap vielen de resultaten van InPost (plus 3,2 procent) in de smaak bij beleggers. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes zag de pakketvolumes en de resultaten afgelopen kwartaal stijgen. Het bedrijf bevestigde daarnaast de verwachtingen voor dit jaar.

Bij de kleinere bedrijven won Vivoryon 2 procent. Het biotechbedrijf behaalde afgelopen kwartaal geen omzet, maar het nettoverlies liep wel terug. Medisch technologiebedrijf Onward, dat ook met cijfers kwam, klom dik 1 procent. In Londen zakte Vodafone 3 procent. De nieuwe topvrouw Margherita Della Valle gaat in de komende drie jaar in totaal 11.000 banen schrappen bij het Britse telecomconcern.

Euro- en oliekoers

De euro was 1,0877 dollar waard, tegen 1,0872 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 71,01 dollar. Brentolie werd ook 0,1 procent goedkoper, op 75,14 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Toespraak Powell neemt zorgen beleggers op Wall Street niet weg

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters gingen woensdag in het laatste handelsuur kortstondig omhoog na geruststellende woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell, maar eindigden toch verdeeld. Tijdens een toelichting op het rentebesluit zei Powell dat het "onwaarschijnlijk" is dat de centrale bank de rente gaat verhogen. De koersen gingen daarop gelijk omhoog, het optimisme was echter van korte duur.

3 uur geleden
Flitsmeister gaat geld vragen voor tot nu toe gratis functies

VEENENDAAL (ANP) - Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

3 uur geleden
Ook directeur personeelszaken Tesla opgestapt, zeggen bronnen

NEW YORK (ANP) - De directeur personeelszaken van Tesla Allie Arebalo is opgestapt en voegt zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken. Het is niet duidelijk of Arebalo, die rechtstreeks aan topman Elon Musk rapporteerde, is ontslagen of zelf heeft besloten te vertrekken, volgens betrokkenen die met persbureau Bloomberg spraken.

4 uur geleden
Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiƫle markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.

5 uur geleden
Een vijfde meer winst voor Amerikaanse investeerder KKR

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, in Nederland eigenaar van onder meer fietsenbedrijf Accell en de vakantieaanbieders Roompot en Landal GreenParks, heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 863,7 miljoen dollar (811 miljoen euro). Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maakte de vermogensbeheerder bekend.

6 uur geleden
Adema geeft toch vrijstelling voor bestrijdingsmiddelen kersen

DEN HAAG (ANP) - Kersentelers mogen een jaar langer gebruikmaken van twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg. Demissionair landbouwminister Piet Adema schrijft aan de Tweede Kamer dat hij deze vrijstelling "nog eenmaal" verleent. Hij reageert daarmee op een motie van de BBB, die door een ruime Kamermeerderheid is gesteund.

6 uur geleden
Aandeelhouders eens over beloning topman Unilever

LONDEN (ANP) - Aandeelhouders van Unilever hebben ingestemd met een nieuw beloningsbeleid waardoor topman Hein Schumacher maximaal 17,6 miljoen euro kan verdienen. Vorig jaar verzetten aandeelhouders zich nog tegen een in hun ogen slecht onderbouwd beloningsvoorstel voor de Nederlander.

7 uur geleden