Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pfizer verwacht dat wereld tot zeker 2024 last houdt van corona

Pfizer verwacht dat wereld tot zeker 2024 last houdt van corona

NEW YORK (ANP/BLOOMBRG/RTR) - Farmaceut Pfizer denkt dat de coronapandemie nog zeker tot 2024 duurt. Die verwachting sprak de geneesmiddelenfabrikant uit in een conferencecall met beleggers. Samen met het Duitse BioNTech begint het Amerikaanse bedrijf binnenkort een onderzoek naar vaccinatie van kinderen van een half tot vier jaar met drie inentingen.

Pfizer onderzoekt nu bij alle leeftijdsgroepen onder de 16 jaar hoe drie inentingen werken. Bij kinderen tussen de 2 en 4 zorgde een kuur met slechts twee inentingen voor een veel zwakkere immuunreactie dan verwacht, zo kwam onlangs naar voren uit onderzoek.

"Data laten zien dat de booster impact heeft en dat ons vaccin het beste werkt als standaard drie doses worden gebruikt", zei Mikael Dolsten, wetenschappelijk directeur bij Pfizer. Als onderzoek uitwijst dat de drie doses peuters beschermen tegen het coronavirus, wil het bedrijf daarvoor een noodvergunning aanvragen bij de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA . Die aanvraag wordt ergens in de eerste helft van 2022 verwacht.

Het bedrijf verwacht dat zijn vaccin volgend jaar 31 miljard dollar, omgerekend 27,5 miljard euro, aan omzet oplevert. Als door de nieuwe omikronvariant van het coronavirus aangepaste inentingen nodig zijn, zou de opbrengst van het vaccin nog hoger kunnen uitvallen.

Meer uit Buitenland

Tunesië wil niet Europese grenswacht zijn

TUNIS (ANP) - Tunesië is niet van plan de rol van grenswacht op zich te nemen ten behoeve van andere landen. Dat zegt de Tunesische president Kais Saied op de vooravond van een topontmoeting omtrent migratie.

3 uur geleden
Trump: wrede vervolging is een aanfluiting van gerechtigheid

COLUMBUS (ANP/RTR) - Bij zijn eerste publieke optreden nadat hij werd aangeklaagd voor tientallen misdrijven, haalde voormalig president Donald Trump uit naar president Joe Biden en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Op de Republikeinse staatsconventie in de staat Georgia zei hij dat de "wrede vervolging een aanfluiting is van gerechtigheid".

4 uur geleden
Macron vraagt Iran onmiddellijk te stoppen met steun aan Rusland

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron heeft gebeld met zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi met de vraag "een onmiddellijk einde te maken" aan de militaire steun die het land biedt aan Rusland in de strijd tegen Kyiv. Macron benadrukte de "humanitaire gevolgen" van de aanvallen die in Oekraïne plaatsvinden met Iraanse drones.

6 uur geleden
Na vertrek Johnson stappen nog twee Britse parlementsleden op

LONDEN (ANP/RTR) - Nadat de voormalige Britse premier Boris Johnson vrijdag is opgestapt als lid van het Britse Lagerhuis, hebben nog twee vertrouwelingen van hem zijn voorbeeld gevolgd. Vrijdag gaf Nadine Dorries aan te vertrekken en zaterdag kondigde ook Nigel Adams aan op te stappen. Beiden waren minister in de regering van Johnson.

8 uur geleden
Veertien lichamen aangetroffen na bosbranden in Kazachstan

ASTANA (ANP/RTR) - In het noordoosten van Kazachstan zijn in de nasleep van grote bosbranden zeker veertien lichamen aangetroffen. Dat meldt de overheid van het Centraal-Aziatische land. Die had eerder aangekondigd dat reddingswerkers op zoek gingen naar opzichters van het bos die door het vuur vastzaten.

9 uur geleden
Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

10 uur geleden
Zelensky: tegenaanvallen tegen Russische troepen zijn bezig

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag gezegd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

11 uur geleden