Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pfizer trekt de aandacht op Wall Street na vaccinprognose

Pfizer trekt de aandacht op Wall Street na vaccinprognose

NEW YORK (ANP) - Farmaceut Pfizer stond dinsdag in de belangstelling bij de opening van de aandelenbeurzen in New York. Beleggers verwerkten onder meer de nieuwe prognoses van het Amerikaanse concern. Pfizer denkt dit jaar wel 26 miljard dollar te verdienen aan de verkoop van het coronavaccin dat het bedrijf samen met biotechbedrijf BioNTech op de markt heeft gezet.

Analisten reageerden in eerste instantie positief op het kwartaalbericht. Maar het aandeel van Pfizer speelde in de eerste handelsminuten toch bijna 1 procent kwijt. Mogelijk heeft dit te maken met de kosten. Tegelijk met de extra vaccinomzet nemen volgens de onderneming ook de onderzoeks- en ontwikkelingskosten toe. Partner BioNTech werd eveneens duidelijk lager gezet, met een koersverlies van dik 5 procent.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street gingen eveneens omlaag. Het sentiment staat enigszins onder druk te midden van speculatie dat de spanningen tussen China en Taiwan weer wat aan het oplopen zijn. De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 34.059 punten en de brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 4172 punten. Techgraadmeter Nasdaq leverde 1,1 procent in tot 13.744 punten.

Under Amour

Sportkledingmerk Under Armour gaf eveneens een kijkje in de boeken. Het bedrijf zag de vraag weer herstellen en heeft daarom zijn verwachtingen opgevoerd. Toch werd het aandeel bijna 1 procent lager gezet door beleggers. Ook zorgconcern CVS Health kwam met een betere prognose en won op de beurs bijna 3 procent.

Andere bedrijven die met resultaten zijn gekomen, zijn chemieconcern DuPont (min 1,9 procent) en oliebedrijf ConocoPhillips (min 1,2 procent). Verder maakte diagnosebedrijf Precipio een koerssprong van ruim 49 procent, nadat bekend werd dat een snelle coronatest van het bedrijf ook beschikbaar komt via webwinkel Amazon.com.

De euro was 1,2028 dollar waard, tegenover 1,2062 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 65,41 dollar. Brentolie kostte 1,6 procent meer op 68,62 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Kohl's onderuit op Wall Street na afbreken overnamegesprekken

NEW YORK (ANP) - Kohl's zakte vrijdag bijna 20 procent op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen bevestigde de gesprekken over een overname door Franchise Group te hebben afgebroken. Volgens het bedrijf vormde de verslechtering van de marktomstandigheden een obstakel voor het bereiken van een akkoord. Ook verlaagde Kohl's zijn verwachtingen doordat consumenten vanwege de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven.

42 minuten geleden
Amazon Prime maakt onder Brusselse druk opzeggen gemakkelijker

BRUSSEL (ANP) - Amazon Prime, de videostreamingsdienst van het Amerikaanse onlinewinkelbedrijf, maakt na Europese druk opzeggen gemakkelijker. Voortaan is er een duidelijke uitschrijfknop en hoeven opzeggers nog maar twee keer te klikken voor ze van hun abonnement af zijn, zegt de Europese Commissie.

47 minuten geleden
Volvo bouwt fabriek voor elektrische auto's in Slowakije

BRATISLAVA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars gaat een fabriek voor elektrische auto's bouwen in Slowakije. Daarmee is een investering gemoeid van 1,2 miljard euro, aldus Volvo. Er moeten jaarlijks 250.000 elektrische auto's van de band gaan rollen. De fabriek komt in de buurt van de stad Košice, in het oosten van Slowakije.

1 uur geleden
Claim van honderden miljoenen in de maak tegen banken

UTRECHT (AFN) - Nederlandse banken hangt mogelijk een strop van honderden miljoenen euro's boven het hoofd vanwege rond 2008 verkochte 'foute' leningen. Massaschade-expert Adriaan de Gier wil namens gedupeerden compensatie afdwingen en werkt aan grote claims.

1 uur geleden
Airbus krijgt miljardenorders van Chinese maatschappijen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft voor meer dan 37 miljard dollar (zo'n 35 miljard euro) aan orders ontvangen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen. In totaal bestelden China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Air China en Shenzhen Airlines bijna driehonderd toestellen van de A320neo-serie bij Airbus.

2 uur geleden
DNB biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) biedt excuses aan voor de betrokkenheid (van bestuurders) bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.

2 uur geleden
Ondernemers kregen al 8 miljard euro TVL-steun uitgekeerd

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers kregen gedurende de coronacrisis bij elkaar zo'n 8 miljard euro aan tegemoetkoming in de vaste lasten uitgekeerd. De zogeheten TVL-regeling eindigde formeel op 30 juni. Sinds het begin van de crisis zijn er ruim 419.000 voorschotten verleend aan meer dan 151.500 ondernemers. Het bedrag kan nog oplopen tot 10 miljard euro als alle subsidies definitief zijn vastgesteld, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

3 uur geleden