Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pfizer trekt de aandacht op Wall Street na vaccinprognose

Pfizer trekt de aandacht op Wall Street na vaccinprognose

NEW YORK (ANP) - Farmaceut Pfizer stond dinsdag in de belangstelling bij de opening van de aandelenbeurzen in New York. Beleggers verwerkten onder meer de nieuwe prognoses van het Amerikaanse concern. Pfizer denkt dit jaar wel 26 miljard dollar te verdienen aan de verkoop van het coronavaccin dat het bedrijf samen met biotechbedrijf BioNTech op de markt heeft gezet.

Analisten reageerden in eerste instantie positief op het kwartaalbericht. Maar het aandeel van Pfizer speelde in de eerste handelsminuten toch bijna 1 procent kwijt. Mogelijk heeft dit te maken met de kosten. Tegelijk met de extra vaccinomzet nemen volgens de onderneming ook de onderzoeks- en ontwikkelingskosten toe. Partner BioNTech werd eveneens duidelijk lager gezet, met een koersverlies van dik 5 procent.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street gingen eveneens omlaag. Het sentiment staat enigszins onder druk te midden van speculatie dat de spanningen tussen China en Taiwan weer wat aan het oplopen zijn. De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 34.059 punten en de brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 4172 punten. Techgraadmeter Nasdaq leverde 1,1 procent in tot 13.744 punten.

Under Amour

Sportkledingmerk Under Armour gaf eveneens een kijkje in de boeken. Het bedrijf zag de vraag weer herstellen en heeft daarom zijn verwachtingen opgevoerd. Toch werd het aandeel bijna 1 procent lager gezet door beleggers. Ook zorgconcern CVS Health kwam met een betere prognose en won op de beurs bijna 3 procent.

Andere bedrijven die met resultaten zijn gekomen, zijn chemieconcern DuPont (min 1,9 procent) en oliebedrijf ConocoPhillips (min 1,2 procent). Verder maakte diagnosebedrijf Precipio een koerssprong van ruim 49 procent, nadat bekend werd dat een snelle coronatest van het bedrijf ook beschikbaar komt via webwinkel Amazon.com.

De euro was 1,2028 dollar waard, tegenover 1,2062 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 65,41 dollar. Brentolie kostte 1,6 procent meer op 68,62 dollar per vat.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Johan__ 1 week geleden
"26 miljard dollar te verdienen" Wilt u nog een prikje ?

Meer uit Financieel

Natuurclub verzet zich tegen alternatief voor hoogoven Tata Steel

LEIDEN (ANP) - Stichting Duinbehoud verzet zich tegen de Hisarna-installatie van Tata Steel, die als minder vervuilend alternatief voor de hoogovens van de staalfabrikant geldt. De natuurclub is bezorgd dat de proefinstallatie voor meer stikstof in de nabijgelegen duingebieden zorgt. Bij provincie Noord-Holland heeft de stichting daarom bezwaar gemaakt tegen de vergunning voor de heropstart van Hisarna

45 minuten geleden
Israël zet aanvallen Gaza voort in vijfde nacht van beschietingen

JERUZALEM/GAZA (ANP/DPA/RTR) - Het geweld tussen Israël en de Palestijnen houdt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aan. Het is de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten wordt.

11 uur geleden
Wall Street zet opmars voort, Walt Disney in de min

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee werd voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder, dankzij een wegebbende vrees voor een snelle renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Het aandeel Walt Disney ging omlaag na een tegenvallende handelsupdate.

18 uur geleden
Nieuw bewijs dwangarbeid Oeigoeren bij productie zonnepanelen

LONDEN (ANP) - Bij de productie van zonnepanelen in de Chinese regio Xinjiang zouden Oeigoerse minderheden met dwang te werk worden gesteld. Dat stelt de Britse Sheffield Hallam University in een nieuwe studie, waarover Het Financieele Dagblad eerder berichtte.

18 uur geleden
Nieuw personeel Delta Air Lines moet gevaccineerd zijn

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines eist van nieuwe personeelsleden dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, uitzonderingen daargelaten. De Amerikaanse onderneming wil werknemers en klanten beschermen. Delta verwacht nieuw personeel aan te moeten nemen nu de vraag naar bijvoorbeeld binnenlandse reizen weer aantrekt.

19 uur geleden
Britten terughoudend met uitbreiden 'groene reislijst'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk zal terughoudend zijn met het uitbreiden van de groene lijst van landen waar mensen naartoe mogen reizen, zonder dat ze bij terugkomst in quarantaine hoeven. Premier Boris Johnson zegt de lijst niet te snel uit te willen breiden vanwege het risico op nieuwe coronavarianten.

20 uur geleden
Rentevrees ebt weg op Beursplein 5, KPN opvallende stijger

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De angst voor een hogere rente, die de markten deze week in de greep hield, nam af. Daarnaast is er optimisme over het economische herstel wat met name voor winsten in de reissector zorgde. KPN was een opvallende stijger in de AEX, nadat geruchten over een overname opnieuw de kop opstaken.

23 uur geleden