Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Petra van Wingerden beëdigd als waarnemer in Reimerswaal

Petra van Wingerden beëdigd als waarnemer in Reimerswaal

KRUININGEN - Petra van Wingerden-Boers (67) is dinsdagavond beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Ze vervangt voor onbepaalde tijd burgemeester José van Egmond, die herstellende is van een dubbele longembolie.

In de raadszaal van het gemeentehuis in Kruiningen nam commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, dinsdagavond de eed af bij Van Wingerden. De Reimerswaalse kinderburgmeester Boaz van Houte overhandigde haar bloemen.  

Van Wingerden is geboren in Dordrecht en woont nu in het Gelderse Velp, maar heeft in het verleden zestien jaar in de gemeente Borsele gewoond. Hier was zij onder meer gemeenteraadslid en wethouder. “Dus ik ken Zeeland wel”, vertelt ze. Waarnemend burgemeesters zijn niet verplicht om in de gemeente waar zij werken te wonen. Van Wingerden geeft aan niet naar Zeeland te verhuizen, maar wel veel in Reimerswaal aanwezig te zullen zijn. “We zoeken een tussenoplossing.” 

Van Wingerden is lid van de VVD en heeft veel bestuurlijke ervaring, ook als burgemeester. Na 21 jaar als docente Engels te hebben gewerkt, werd ze in 1994 wethouder in de gemeente Borsele. Van 1998 tot 2004 was ze burgemeester van Groenlo en van 2004 tot eind 2017 bekleedde ze deze functie in Rheden. In 2019 nam ze het burgemeestersambt waar in Apeldoorn. “Het herstel van José van Egmond duurt helaas langer dan verwacht en daarom heeft de commissaris van de koning mij om hulp gevraagd. Daaraan geef ik graag gehoor.”

Meer uit Reimerswaal

Kerstdorp in Rillandse vensterbank

RILLAND - Ruim twee weken is hij ermee bezig: het opbouwen van zijn kerstdorp, met de vele huisjes, boompjes, poppetjes en zeker 50 adapters. 

1 dag geleden
Gemeente laat 93 bomen planten bij geluidswal Kapelle

KAPELLE - Langs de geluidswal bij de Oude Rijksweg (N289) in Kapelle laat de gemeente Kapelle vanaf maandag 93 nieuwe bomen planten.

1 dag geleden
Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

RILLAND - Het is december en dat betekent: veel winterse (kerst)activiteiten. Door de hele gemeenten Kapelle en Reimerswaal wordt van alles georganiseerd om de decemberdagen nog gezelliger te maken. 

1 dag geleden
Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

BIEZELINGE - Door het succes van vorig jaar staat er deze maand, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 30 december, weer een kerstwensboom op het Marktplein in Biezelinge. 

2 dagen geleden
Theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ van Alex Roeka in Rilland

RILLAND - Vrijdagavond (9 december) speelt Alex Roeka zijn theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ in dorpshuis Luctor et Emergo Rilland in Rilland.

2 dagen geleden
Gratis tafeltennissen in Kapelle

KAPELLE - Gratis tafeltennissen? Dat kan in december en januari bij Tafeltennisvereniging Kapelle. 

2 dagen geleden
Kapelle ziet af van verder onderzoek naar samenvoegen brandweer

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle heeft besloten geen vervolgstappen te nemen in het samenvoegen van de brandweerkazernes Kapelle en Wemeldinge bij de Wemeldingse Zandweg. 

3 dagen geleden