Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Petra van Wingerden beëdigd als waarnemer in Reimerswaal

Petra van Wingerden beëdigd als waarnemer in Reimerswaal

KRUININGEN - Petra van Wingerden-Boers (67) is dinsdagavond beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Ze vervangt voor onbepaalde tijd burgemeester José van Egmond, die herstellende is van een dubbele longembolie.

In de raadszaal van het gemeentehuis in Kruiningen nam commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, dinsdagavond de eed af bij Van Wingerden. De Reimerswaalse kinderburgmeester Boaz van Houte overhandigde haar bloemen.  

Van Wingerden is geboren in Dordrecht en woont nu in het Gelderse Velp, maar heeft in het verleden zestien jaar in de gemeente Borsele gewoond. Hier was zij onder meer gemeenteraadslid en wethouder. “Dus ik ken Zeeland wel”, vertelt ze. Waarnemend burgemeesters zijn niet verplicht om in de gemeente waar zij werken te wonen. Van Wingerden geeft aan niet naar Zeeland te verhuizen, maar wel veel in Reimerswaal aanwezig te zullen zijn. “We zoeken een tussenoplossing.” 

Van Wingerden is lid van de VVD en heeft veel bestuurlijke ervaring, ook als burgemeester. Na 21 jaar als docente Engels te hebben gewerkt, werd ze in 1994 wethouder in de gemeente Borsele. Van 1998 tot 2004 was ze burgemeester van Groenlo en van 2004 tot eind 2017 bekleedde ze deze functie in Rheden. In 2019 nam ze het burgemeestersambt waar in Apeldoorn. “Het herstel van José van Egmond duurt helaas langer dan verwacht en daarom heeft de commissaris van de koning mij om hulp gevraagd. Daaraan geef ik graag gehoor.”

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

16 uur geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

1 dag geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

4 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

5 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

5 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

6 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

6 dagen geleden