Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Petitie voor behoud Bravis Bergen op Zoom al 1500 keer ondertekend

Petitie voor behoud Bravis Bergen op Zoom al 1500 keer ondertekend

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen hebben samen met nog vele anderen al massaal een petitie ondertekend voor het behoud van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Inwoners zijn niet blij met de aangekondigde sluiting van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zij willen dat het ziekenhuis behouden blijft. Al snel nadat het nieuws gisterenochtend bekend was gemaakt, werd een online petitie gestart die inmiddels zo'n 1500 keer is ondertekend.

Een 'bizarre beslissing'. Dat is hoe de keuze van Bravis om het ziekenhuis in Bergen op Zoom te sluiten wordt genoemd in de petitie. "De twee ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom bedienen een gebied dat ruim voldoende is om twee volwaardige ziekenhuizen op te laten functioneren. Hoogste tijd om ons als inwoners van onze gemeente te verenigen tegen dit belachelijke besluit!"

En die oproep krijgt veel gehoor. Al zo'n 1500 mensen ondertekenden de online petitie. En de reacties die zij plaatsen bij hun handtekening zijn niet mals. De ondertekenaars lijken zich grote zorgen te maken over de toekomst van hun zorg en over de toenemende reistijd en reiskosten. "Ik woon in Bergen op Zoom en ben afhankelijk van alleen een fiets, dus het ziekenhuis in buurt moet blijven", schrijft iemand. Ook een Thoolse ondertekenaar maakt zich zorgen over de reistijd. "Voor de bewoners van St. Annaland is de aanrijtijd te lang. Naar Roosendaal toe is het altijd heel druk en ook regelmatig files." "De mensen op het eiland Tholen en Putte worden in de steek gelaten", schrijft een ander. Ook wordt er zonde gemaakt van het gloednieuwe moeder-kindcentrum dat het Bravis in Bergen op Zoom heeft. 

Of de petitie effect zal hebben, is zeer de vraag. De raad van bestuur sprak gisteren namens het volledige ziekenhuis in haar keuze om één hoofdlocatie in Roosendaal te realiseren. Definitieve goedkeuring voor het plan is er echter nog niet. Die zal pas in juni komen. 

Meer uit Tholen

Leerlingen van OBS De Rieburch zamelen elektronisch afval in tijdens E-waste Race

SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Corniel van Leeuwen gaf vandaag het startsein voor de E-waste Race op OBS De Rieburch. Gedurende een aantal weken zamelen de kinderen van tien basisscholen uit de regio De Bevelanden en Tholen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. 

14 uur geleden
Gemeente organiseert vanavond informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - De gemeente organiseert vanavond een inloopavond in Ons Dorpshuis in Anna Jacobapolder. Tijdens deze avond kunnen aanwezigen al hun vragen stellen over het voorlopige ontwerp van de herinrichting van de Langeweg. 

17 uur geleden
Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: 'Meer dan alleen een hobby'

OUD-VOSSEMEER - Wie er mee afgelopen weekend ook meereden in de Ronde van Oud-Vossemeer, zijn Julia, Anouk en Elise. De drie meiden zitten bij elkaar in het team en kennen elkaar dan ook door en door. De Ronde van Oud-Vossemeer was voor hen de eerste van het seizoen.

20 uur geleden
Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

THOLEN - Wie langs de Brede School Tholen komt, kan er niet meer omheen. Het paviljoen van speeltuin Buutvrij. Al bij de eerste plannen in 2015 voor een grote speeltuin kwam het idee voor een ontmoetingsruimte ter sprake. En inmiddels vordert de bouw van het paviljoen gestaag. De buitenafwerking van het gebouw is zo goed als gereed en er wordt al flink gewerkt aan de afwerking in het gebouw.

1 dag geleden
Voorzitter Ronde van Oud-Vossemeer: 'Wielrennen is rode draad in mijn leven'

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag werd de 74ste Ronde van Oud-Vossemeer gereden. 370 deelnemers stonden aan de start om het parcours af te leggen. Door het wisselvallige weer, was het een behoorlijk spannende rit. Er werden stevige tijden gereden. 

1 dag geleden
Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

2 dagen geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

2 dagen geleden