Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Petitie voor behoud Bravis Bergen op Zoom al 1500 keer ondertekend

Petitie voor behoud Bravis Bergen op Zoom al 1500 keer ondertekend

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen hebben samen met nog vele anderen al massaal een petitie ondertekend voor het behoud van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Inwoners zijn niet blij met de aangekondigde sluiting van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zij willen dat het ziekenhuis behouden blijft. Al snel nadat het nieuws gisterenochtend bekend was gemaakt, werd een online petitie gestart die inmiddels zo'n 1500 keer is ondertekend.

Een 'bizarre beslissing'. Dat is hoe de keuze van Bravis om het ziekenhuis in Bergen op Zoom te sluiten wordt genoemd in de petitie. "De twee ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom bedienen een gebied dat ruim voldoende is om twee volwaardige ziekenhuizen op te laten functioneren. Hoogste tijd om ons als inwoners van onze gemeente te verenigen tegen dit belachelijke besluit!"

En die oproep krijgt veel gehoor. Al zo'n 1500 mensen ondertekenden de online petitie. En de reacties die zij plaatsen bij hun handtekening zijn niet mals. De ondertekenaars lijken zich grote zorgen te maken over de toekomst van hun zorg en over de toenemende reistijd en reiskosten. "Ik woon in Bergen op Zoom en ben afhankelijk van alleen een fiets, dus het ziekenhuis in buurt moet blijven", schrijft iemand. Ook een Thoolse ondertekenaar maakt zich zorgen over de reistijd. "Voor de bewoners van St. Annaland is de aanrijtijd te lang. Naar Roosendaal toe is het altijd heel druk en ook regelmatig files." "De mensen op het eiland Tholen en Putte worden in de steek gelaten", schrijft een ander. Ook wordt er zonde gemaakt van het gloednieuwe moeder-kindcentrum dat het Bravis in Bergen op Zoom heeft. 

Of de petitie effect zal hebben, is zeer de vraag. De raad van bestuur sprak gisteren namens het volledige ziekenhuis in haar keuze om één hoofdlocatie in Roosendaal te realiseren. Definitieve goedkeuring voor het plan is er echter nog niet. Die zal pas in juni komen. 

Meer uit Tholen

Burgernetmelding: 'Nepagenten actief op Tholen'

THOLEN - De politie is op zoek naar nepagenten die de naam van de wijkagent hebben gebruikt.

10 uur geleden
Tiende zomerconcert van Tholen door Jan van de Velde en zijn gezelschap

THOLEN - Jan van de Velde verzorgt morgen - zaterdag 27 juli - het tiende Thoolse zomerconcert van dit jaar. De zanger uit Anna-Jacobapolder laat bezoekers genieten van eigen geschreven liedjes, bijgestaan door een ensemble. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel van Tholen.

13 uur geleden
Gratis gezondheidstest voor 65-plussers in Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder

THOLEN - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers van Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 3 september. 

15 uur geleden
Opgelet: Vanaf vanavond gaat de A4 en Heinenoordtunnel langere tijd dicht

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

19 uur geleden
Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

1 dag geleden
Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

2 dagen geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

2 dagen geleden