Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Petitie voor behoud Bravis Bergen op Zoom al 1500 keer ondertekend

Petitie voor behoud Bravis Bergen op Zoom al 1500 keer ondertekend

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen hebben samen met nog vele anderen al massaal een petitie ondertekend voor het behoud van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Inwoners zijn niet blij met de aangekondigde sluiting van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zij willen dat het ziekenhuis behouden blijft. Al snel nadat het nieuws gisterenochtend bekend was gemaakt, werd een online petitie gestart die inmiddels zo'n 1500 keer is ondertekend.

Een 'bizarre beslissing'. Dat is hoe de keuze van Bravis om het ziekenhuis in Bergen op Zoom te sluiten wordt genoemd in de petitie. "De twee ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom bedienen een gebied dat ruim voldoende is om twee volwaardige ziekenhuizen op te laten functioneren. Hoogste tijd om ons als inwoners van onze gemeente te verenigen tegen dit belachelijke besluit!"

En die oproep krijgt veel gehoor. Al zo'n 1500 mensen ondertekenden de online petitie. En de reacties die zij plaatsen bij hun handtekening zijn niet mals. De ondertekenaars lijken zich grote zorgen te maken over de toekomst van hun zorg en over de toenemende reistijd en reiskosten. "Ik woon in Bergen op Zoom en ben afhankelijk van alleen een fiets, dus het ziekenhuis in buurt moet blijven", schrijft iemand. Ook een Thoolse ondertekenaar maakt zich zorgen over de reistijd. "Voor de bewoners van St. Annaland is de aanrijtijd te lang. Naar Roosendaal toe is het altijd heel druk en ook regelmatig files." "De mensen op het eiland Tholen en Putte worden in de steek gelaten", schrijft een ander. Ook wordt er zonde gemaakt van het gloednieuwe moeder-kindcentrum dat het Bravis in Bergen op Zoom heeft. 

Of de petitie effect zal hebben, is zeer de vraag. De raad van bestuur sprak gisteren namens het volledige ziekenhuis in haar keuze om één hoofdlocatie in Roosendaal te realiseren. Definitieve goedkeuring voor het plan is er echter nog niet. Die zal pas in juni komen. 

Meer uit Tholen

Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

2 uur geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

20 uur geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

1 dag geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

1 dag geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

1 dag geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

2 dagen geleden