Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Petitie voor andere aanpak Zanddijk Yerseke

Petitie voor andere aanpak Zanddijk Yerseke

YERSEKE – De Actiegroep Zanddijk verzamelt handtekeningen om de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke op een andere manier aan te pakken dan het plan waar de provincie Zeeland nu voor gaat.

Bij de Actiegroep Zanddijk zijn onder meer de Bewonersgroep Zanddijk en omgeving, Dorpsraad Kruiningen, bewonersgroep Kaasgat, een groep verontruste bewoners van Yerseke en Ondernemersvereniging Reimerswaal (OVR) aangesloten. De groep heeft de petitie ‘Maak de Zanddijk niet kapot, kies poldertracé’ opgestart. ‘Onder andere met brieven naar de politiek en met grote billboards in de gemeente Reimerswaal wijzen we op het naderende onheil dat de plannen van de provincie met zich meebrengen’, laat Wil Meijer namens de actiegroep weten. ‘De actie leverde al honderden steunbetuigingen op en moet de politieke partijen, zowel in Reimerswaal als in de provincie Zeeland nog eens wakker schudden. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht moeten de politieke partijen kleur bekennen. De actiegroep is blij dat al diverse partijen aangeven tegen verbreding van de Zanddijk te zijn en ook pleiten voor tracé Rood, het vaak genoemde poldertracé.’

Dat is ook de optie waar de actiegroep achterstaat. Onderzoek hoe de drukke, smalle Zanddijk veiliger gemaakt kan worden, leverde meerdere scenario’s op. De provincie gaat voor verbreding van de Zanddijk, met de aanleg van een aparte weg voor zwaar verkeer naar de bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke. Als dit plan wordt uitgevoerd, raken meerdere aanwonenden van het tracé hun huis kwijt. De actiegroep vindt dit scenario niet duurzaam en pleit voor een nieuwe weg ten oosten van de Zanddijk en Molendijk; het oostelijk poldertracé. ‘De Zanddijk moet de Zanddijk blijven, er moeten geen huizen gesloopt worden, er moet geen jarenlange bouwput komen en de routes voor langzaam- en snelverkeer moeten niet ingeruild worden voor minder veilige en omslachtige routes. Yerseke verdient een goede tweede ontsluiting, mede gezien het toenemende vrachtverkeer en het grote belang van zo’n tweede ontsluiting als calamiteitenroute. Bovendien komt minder (vracht)verkeer op de Zanddijk en Molendijk de verkeersveiligheid ten goede.’

De verbreding van de Zanddijk met vernieuwing van de Molendijk schat de provincie goedkoper in dan de aanleg van een oostelijk poldertracé. De actiegroep heeft dit een onderzoeksbureau laten doorrekenen en stelt dat het plan van de provincie duurder uitvalt en ongeveer evenveel kost als de aanpak die de actiegroep wenst. ‘De aanpak moet een oplossing voor vijftig jaar zijn, maar met de verbreding van de Zanddijk kun je over vijf tot tien jaar opnieuw beginnen’, stelde Meijer eerder al. ‘Een oostelijk tracé voorkomt veel ellende en maakt de noodzakelijke tweede ontsluiting van Yerseke mogelijk.’

Kijk voor meer informatie en de petitie op www.poldertrace.nl.

Meer uit Reimerswaal

Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

10 uur geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

2 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

3 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

3 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

3 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

5 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

6 dagen geleden