Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peter Oreel steekt het beste oesters

Peter Oreel steekt het beste oesters

YERSEKE - Peter Oreel uit Yerseke is maandag uitgeroepen tot Nederlands kampioen oestersteken. 

Hij was de beste van de negen deelnemers. De achtste editie van het kampioenschap vond plaats op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke. Het is een voorronde voor het wereldkampioenschap dat vanwege corona volgend jaar september plaatsvindt tijdens het Galway International Oyster Festival in Ierland. 

Jury

De jury met kok Wouter Kik van Codium in Goes, DP Arkenbout van brasserie De Vluchthaven in Bruinisse en Caroline Verwijs van Krijn Verwijs oordeelde dat Oreel de oesters het beste stak. Ze keken daarvoor naar het openen van de oesters. Wanneer het oestervlees was beschadigd en als er gruis of schilfers achterbleven kregen de deelnemers minpunten. 


Oestersteker Peter Oreel - Foto: Mariela Battistella/eBirds

Ook keek men naar de tijd. 

Manuela Kriekaard van restaurant de Oude Sluis in Wemeldinge en Davey Lamper werden tweede en derde. 

Meer uit Reimerswaal

Kruiningen pakt onwenselijk gedrag samen aan: 'Elkaar aanspreken moet normaal worden'

KRUININGEN - Met de onthulling van een van de borden die de komende jaren in Kruiningen te zien zijn, is dinsdag de dorpsbrede aanpak ‘Ons Kruiningen’ gelanceerd. Iedereen in Kruiningen helpt mee om het samen gezellig te houden, is het idee. “Het moet normaal worden om elkaar aan te spreken op gedrag”, legt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal uit. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst over het project voor alle Kruiningers.

2 uur geleden
Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

8 uur geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

1 dag geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

2 dagen geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

4 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

4 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

5 dagen geleden