Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peter Buwalda signeert nieuwe roman in Goes

Peter Buwalda signeert nieuwe roman in Goes

GOES - Schrijver Peter Buwalda signeert dinsdag 26 maart in boekhandel Paard van Troje in Goes.

Buwalda heeft net zijn nieuwe roman ‘Otmars zonen’ uitgebracht. Het is het eerste deel van een trilogie. De komende jaren verschijnen nog de delen ‘De jaknikker’ en ‘Hysteria siberiana’.

Het verhaal van ‘Otmars zonen’ gaat over de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die er achter komt dat Johan Tromp, een begrip in de olie-industrie, zijn vader is. Op het Siberische eiland Sakhalin zijn de twee tot elkaar veroordeeld, net op het moment dat Tromp’s reputatie wankelt dankzij het werk van een onderzoeksjournaliste.

Bonita Avenue

Buwalda debuteerde in 2010 met het veelgeprezen ‘Bonita Avenue’. Daarvan werden 350.000 exemplaren verkocht. ‘Otmars zonen’ is zijn tweede roman. De auteur is dinsdag 26 maart om 13.45 uur in de winkel in Goes.

Feest

Zijn bezoek vindt plaats tijdens de Boekenweek. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin doen meer tijdens de week. Zo organiseren ze zaterdag 23 maart een boekenfeest in de Geerteskerk in Kloetinge. Daar komen Jan Siebelink en Murat Isik. De eerste is schrijver van het Boekenweekgeschenk, de tweede van het -essay.

Het feest begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop bij de twee boekwinkels.

Meer uit Beveland

Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

8 uur geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

12 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

12 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

1 dag geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

1 dag geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

1 dag geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

1 dag geleden