Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Persoonlijke aanvallen Sunak en Starmer in laatste Britse debat

Persoonlijke aanvallen Sunak en Starmer in laatste Britse debat

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak en Labour-leider Keir Starmer stonden woensdag tegenover elkaar in hun laatste debat vóór de verkiezingen volgende week. De twee kandidaten lanceerden zeer persoonlijke aanvallen op elkaars geloofwaardigheid en die van hun partijen.

Sunak, wiens conservatieve partij in de peilingen zo'n 20 punten achter Labour staat, beschuldigde Starmer ervan niet eerlijk te zijn tegenover het land op het gebied van migratie, belastingen en vrouwenrechten. Hij drong er bij de kiezers op aan zich niet "over te geven" aan de Labour-partij.

Starmer antwoordde dat Sunak te rijk was om de zorgen van de meeste gewone Britten te begrijpen. Hij voerde aan dat het Verenigd Koninkrijk uitgeput is na veertien jaar "conservatieve chaos" en dat hij de uitdagingen van veel gezinnen die worstelden met de stijgende inflatie en de kosten van levensonderhoud beter zou begrijpen.

De campagne van Sunak heeft het vanaf het begin moeilijk gehad. Zo vinden veel kiezers zijn voorstel om belastingen verder te verlagen ongeloofwaardig. Ook kreeg hij te maken met een gokschandaal waarbij vijf van zijn partijgenoten zijn betrokken.

Starmer wordt verweten dat hij niet goed uitlegt hoe hij de door hem voorgestelde verbeteringen van openbare diensten wil financieren. Ook zou hij zich bij interacties met pers en publiek aan een script houden en zich robotachtig gedragen.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

3 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

4 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

6 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

6 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

7 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

8 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

8 uur geleden