Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PepsiCo stijgt op lager Wall Street na resultaten

PepsiCo stijgt op lager Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - PepsiCo werd dinsdag 0,3 procent hoger gezet op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse fabrikant van frisdranken en snacks boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook schroefde het concern voor de tweede keer op rij zijn omzetverwachting voor het hele jaar op dankzij de aanhoudende sterke vraag naar zijn producten.

De stemming op Wall Street bleef terughoudend na de verliesbeurt een dag eerder. De zorgen over een recessie hielden beleggers in de greep. Ook werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse inflatiecijfer, dat woensdag verschijnt. De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni naar verwachting verder opgelopen. De Federal Reserve blijft daardoor de rente waarschijnlijk stevig verhogen om de inflatie te bestrijden.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 31.213 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3864 punten. Techgraadmeter Nasdaq dikte 0,7 procent aan tot 11.455 punten na de verliesbeurt van ruim 2 procent een dag eerder.

Twitter steeg 2,6 procent. Het aandeel zakte maandag ruim 11 procent nadat Tesla-topman Elon Musk afzag van zijn plannen om Twitter over te nemen. De advocaten van Twitter noemen dat besluit "ongeldig en onrechtmatig". Daarmee lijkt de berichtendienst een eerste stap te zetten richting een juridische strijd over de miljardendeal.

Gap daalde 6,7 procent. Het kledingmerk heeft topvrouw Sonia Syngal ontslagen wegens wanbeleid. Het concern kampte al enige tijd met flink gestegen transportkosten en moest steeds hogere kortingen bieden om zijn veel te grote voorraden te verkopen. Dat laatste wordt Syngal zwaar aangerekend, omdat de onderneming daardoor geen winst meer overhoudt.

Maker van elektrische auto's Canoo verdubbelde ruim in waarde (plus 105 procent). Het door geldzorgen geplaagde bedrijf kreeg een order van Walmart voor 4500 elektrische busjes. Peloton dikte 3,3 procent aan. De fabrikant van fitnessapparatuur wil de productie van zijn apparaten volledig uitbesteden.

De euro zakte verder in waarde als gevolg van de recessievrees en was voor het eerst in twintig jaar kortstondig evenveel waard als de dollar. De eenheidsmunt noteerde op 1,0054 dollar, tegen 1,0078 dollar een dag eerder. Dat is het laagste niveau sinds eind 2002.

De olieprijzen gingen ook omlaag door de vrees dat een recessie de vraag naar olie onder druk zet. Mogelijke nieuwe coronalockdowns in China zouden eveneens kunnen zorgen voor een lagere vraag naar olie. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,4 procent minder op 99,50 dollar. Brentolie zakte 4,2 procent in prijs tot 102,57 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden. Veel beveiligers werden toen het slachtoffer van het "gevecht om een nieuw contract", zegt CNV-onderhandelaar Erik Maas.

1 minuut geleden
Tesla klaagt Indiase Tesla Power aan om schenden handelsmerk

NEW DELHI (ANP/RTR) - Tesla heeft een Indiase fabrikant van accu's voor voertuigen aangeklaagd. Volgens de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's schendt het bedrijf met de naam Tesla Power handelsmerkrechten om zo zijn producten te verkopen. Tesla eist een schadevergoeding en wil dat de rechter in New Delhi het bedrijf verplicht een andere naam te gebruiken.

42 minuten geleden
Werkgevers vinden ultimatum zwaarwerkregeling 'voorbarig'

DEN HAAG (ANP) - VNO-NCW, MKB-Nederland en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) vinden het ultimatum van de vakbonden over de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen "voorbarig". "De oplossingen hadden er al kunnen liggen", schrijven de ondernemersorganisaties in een brief aan hun leden.

1 uur geleden
Vervoerders kunnen nog zonder controle Verenigd Koninkrijk in

DEN HAAG (ANP) - Het overgrote deel van de vrachtwagens met bloemen, planten, vlees, vis en zuivel kan ook deze week gewoon nog zonder problemen naar het Verenigd Koninkrijk. Slechts enkele chauffeurs worden eruit gepikt voor een fysieke controle van hun lading, zeggen Nederlandse exporteurs en transporteurs. Dat zou sinds dinsdag wel verplicht zijn voor vrachtwagens met deze ladingen.

2 uur geleden
Uber-rivaal Bolt haalt geld op voor voorbereiding beursgang

TALLINN (ANP/BLOOMBERG) - Uber-rivaal Bolt heeft 220 miljoen euro krediet veiliggesteld. Het geld moet het Estse mobiliteitsbedrijf helpen zich voor te bereiden op een beursgang. "De financiering biedt ons extra flexibiliteit, terwijl we eraan werken om ons bedrijf klaar te maken voor een beursintroductie", zei topman en oprichter Markus Villig.

3 uur geleden
Busvervoerder Hermes zet studenten in als chauffeur om tekort

HILVERSUM (ANP) - Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

3 uur geleden
Google vraagt rechter om appwinkel niet te hard aan te pakken

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Google heeft de rechtbank in de Amerikaanse stad San Francisco gevraagd om geen ingrijpende veranderingen op te leggen aan de appwinkel Google Play. Een jury oordeelde eind vorig jaar dat het moederbedrijf van Google, Alphabet, een illegaal monopolie heeft met zijn appwinkel omdat appontwikkelaars gebruikers moeten laten betalen via het betaalsysteem van Google.

4 uur geleden