Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pennywafelhuis steekt buurtbewoners hart onder de riem

Pennywafelhuis steekt buurtbewoners hart onder de riem

MIDDELBURG - Het Pennywafelhuis in de Middelburgse wijk Dauwendaele heeft voor deze maand een bijzondere kerstactie op stapel. 

Om de bewoners een hart onder de riem te steken, deelt het Pennywafelhuis 400 brievenbuspakketjes uit aan de bewoners van de Meanderflat en Driewegenhof. In het pakketje zit heel toepasselijk een pakje pennywafels, een kaars met een kerstgroet en een folder van het Pennywafelhuis. Op deze manier laat het Pennywafelhuis zien waar het voor staat, namelijk aandacht voor elkaar en iedereen. Met dank aan Woongoed Middelburg, Kunsteducatie Walcheren en Rotary Middelburg. 

Ook deelt het Pennywafelhuis kerstpakketten uit aan mensen die een beperkt budget hebben, gesponsord door het bedrijfsleven. Ook stellen personeelsleden van uitzendburo Maandag Middelburg hun eigen kerstpakket ter beschikking van deze actie. 

Verbinding

Het Pennywafelhuis is gehuisvest in een flat aan de Meanderlaan. Een flat met 250 huishoudens en veel nationaliteiten. Het Pennywafelhuis richt zich op alle bewoners van de Meanderflat, Meanderlaan en Driewegenhof, maar ook op mensen van buiten de wijk. In het atelier, de markthal, de eetkamer en de tuin worden buurtbewoners met elkaar in verbinding gebracht, worden verhalen verteld, herinneringen gedeeld, samen geluncht, kunst gemaakt en kantelt soms zo iemands beeldvorming. 

Het Pennywafelhuis wil hiermee bijdragen aan meer sociale cohesie in de wijk. Het huis is aangesloten bij Kunsteducatie Walcheren. In het nieuwe jaar is iedereen weer welkom in het Pennywafelhuis, aan de Meanderlaan 184/ garage 38 E (let op de gele banners), uiteraard binnen de coronamaatregelen.

Kijk op www.pennywafelhuis.nl voor de actuele openingstijden.

Meer uit Middelburg

Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

1 dag geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

1 dag geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

1 dag geleden
Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

1 dag geleden