Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pennywafelhuis steekt buurtbewoners hart onder de riem

Pennywafelhuis steekt buurtbewoners hart onder de riem

MIDDELBURG - Het Pennywafelhuis in de Middelburgse wijk Dauwendaele heeft voor deze maand een bijzondere kerstactie op stapel. 

Om de bewoners een hart onder de riem te steken, deelt het Pennywafelhuis 400 brievenbuspakketjes uit aan de bewoners van de Meanderflat en Driewegenhof. In het pakketje zit heel toepasselijk een pakje pennywafels, een kaars met een kerstgroet en een folder van het Pennywafelhuis. Op deze manier laat het Pennywafelhuis zien waar het voor staat, namelijk aandacht voor elkaar en iedereen. Met dank aan Woongoed Middelburg, Kunsteducatie Walcheren en Rotary Middelburg. 

Ook deelt het Pennywafelhuis kerstpakketten uit aan mensen die een beperkt budget hebben, gesponsord door het bedrijfsleven. Ook stellen personeelsleden van uitzendburo Maandag Middelburg hun eigen kerstpakket ter beschikking van deze actie. 

Verbinding

Het Pennywafelhuis is gehuisvest in een flat aan de Meanderlaan. Een flat met 250 huishoudens en veel nationaliteiten. Het Pennywafelhuis richt zich op alle bewoners van de Meanderflat, Meanderlaan en Driewegenhof, maar ook op mensen van buiten de wijk. In het atelier, de markthal, de eetkamer en de tuin worden buurtbewoners met elkaar in verbinding gebracht, worden verhalen verteld, herinneringen gedeeld, samen geluncht, kunst gemaakt en kantelt soms zo iemands beeldvorming. 

Het Pennywafelhuis wil hiermee bijdragen aan meer sociale cohesie in de wijk. Het huis is aangesloten bij Kunsteducatie Walcheren. In het nieuwe jaar is iedereen weer welkom in het Pennywafelhuis, aan de Meanderlaan 184/ garage 38 E (let op de gele banners), uiteraard binnen de coronamaatregelen.

Kijk op www.pennywafelhuis.nl voor de actuele openingstijden.

Meer uit Middelburg

Tentoonstelling Voorbij het vlak / Beyond the plane bij ruimteCAESUUR in Middelburg

MIDDELBURG -  Voor de tentoonstelling bij ruimteCAESUUR gaan Andrea Freckmann en Theun Govers, beiden afgestudeerd als schilders, het experiment aan. Beide kunstenaars namen een schilderij als uitgangspunt voor het maken van nieuw ruimtelijk werk dat een weerklank vormt van het schilderij - een echo in de ruimte. 

1 uur geleden
Speelhof Hoogerzael in Middelburg zoekt twee nieuwe bestuursleden

MIDDELBURG - De groenste speelplaats van Middelburg is op zoek naar een handige regelaar. Iemand die ouders en kinderen wil laten ervarenhoe heerlijk ravotten in de modder en struinen door de struiken is. Een bestuurslid die zich wil inzetten voor de groei en bloei van Hoogerzael.

19 uur geleden
De derde editie van Swim to Fight Cancer in Middelburg

MIDDELBURG- Op 7 september is het weer zover. Dan duiken meer dan 100 deelnemers de binnenhaven van Middelburg in met als doel een indrukwekkend bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek (KWF). Samen met de zwemmers, sponsoren, donateurs en (bedrijfs)teams wil de organisatie er een spetterend evenement van maken. Want wie wil er nu niet bijdragen aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn?

21 uur geleden
Weekverwachting: vaak aangenaam zomerweer

De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

1 dag geleden
Geluk in het voedselbos

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aan de rand van Nieuw- en Sint Joosland ligt voedselbos de Langhe Laere. Op een stuk grond van 2,4 hectare werkt Wobby de Langelaar samen met een team vrijwilligers aan een prachtig ecosysteem vol natuur. Maar waarom een heel bos en niet gewoon een moestuintje? 

1 dag geleden
Woensdag 17 juli vliegeren, muziek en een rondje met de paardentram in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op 17 juli is het Westkapelle Woensdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er in de tuin van het Polderhuis een 'Creatief van eigen bodem' markt. 

2 dagen geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

2 dagen geleden