Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

THOLEN - Wie langs de Brede School Tholen komt, kan er niet meer omheen. Het paviljoen van speeltuin Buutvrij. Al bij de eerste plannen in 2015 voor een grote speeltuin kwam het idee voor een ontmoetingsruimte ter sprake. En inmiddels vordert de bouw van het paviljoen gestaag. De buitenafwerking van het gebouw is zo goed als gereed en er wordt al flink gewerkt aan de afwerking in het gebouw.

Met het paviljoen wordt het straks eenvoudiger voor het bestuur van de speeltuinvereniging om de exploitatie van de speeltuin goed in te kunnen vullen. Om de speeltuin in goede conditie te houden en tijdig speeltoestellen te kunnen vervangen, is het nodig dat er structurele inkomsten worden gegenereerd.

Nog deze zomer kan er al gebruik gemaakt worden van het paviljoen. Een bezoek aan de speeltuin is dan te combineren met een bakje koffie en wat lekkers of een ijsje op de warme dagen. “Daarvoor moet er nog wel even flink gewerkt worden”, zegt Ruud Muijt, voorzitter van de speeltuinvereniging. Dit gebeurt door een groepje vrijwilligers en met steun van diverse bedrijven die de speeltuin een warm hart toedragen. “Zonder hen had het eenvoudigweg niet gekund”, gaat Ruud verder.

Ook het bestuur speelt een belangrijke rol in deze fase. Waar Ruud zijn handen vol heeft aan de afronding van de bouw, worden er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen in Tholen. Dit is veelal werk van Miranda van Haaften, bestuurslid, die dit samen met vrijwilligster Eva organiseert. Binnenkort staat er weer een gezellige dag speeltuin op het programma, natuurlijk rond het thema ‘Koningsdag’.

De gemeente Tholen heeft een bijdrage geleverd in het realiseren van de speeltuin en het paviljoen. Binnen enkele dagen wordt een gebruikersovereenkomst getekend waarmee in bruikleen komt van de speeltuin en de betrokken scholen Ter Tolne en de Regenboog.

“Nu de laatste euro’s nog! De bouw heeft door de ontwikkelingen in de bouwsector meer gekost en dat voelen we in onze portemonnee!” Dat Buutvrij nog graag in contact komt met potentiele sponsoren is duidelijk, maar die investeren dan in ieder geval in een levensvatbaar initiatief die echt iets betekend voor de samenleving. Regelmatig is de speeltuin vol met kinderen en ouders die even genieten van een momentje ontspanning en gezelligheid. “Daar doen we het voor”, sluit Miranda af.

Meer uit Tholen

Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

14 uur geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

18 uur geleden
Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

1 dag geleden
Meer woningen, minder voetbalvelden: KNVB vraagt politiek om aandacht

THOLEN - Het Nederlandse amateurvoetbal staat onder druk door een tekort aan ruimte voor clubs, waarschuwt de KNVB. De invoering van een sportnorm op basis van het aantal inwoners per gemeente moet daarom hoog op de politieke agenda komen te staan. Met de ambitie om veel nieuwe woningen te bouwen, benadrukt de voetbalbond het belang van leefbare wijken voor de toekomst.

1 dag geleden
'Bij ons op het Kamp' strijdt voor de Gouden Televizier-ring: 'Stem op ons!'

STEENBERGEN/THOLEN - Toon, Corrina, Tony, Pablo en Lolita Kouwen schitterden in het laatste seizoen van 'Bij ons op het Kamp'. In het programma werden de kijkers meegenomen in het leven van de familie die in een woonwagen woont op het Steenbergse kamp. Zo trots als ze waren op hun deelname, zijn ze nu even trots dat ze kans maken op een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. 

2 dagen geleden
Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

2 dagen geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

2 dagen geleden