Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paula biedt al jaren schuldhulpverlening: ‘Bij sommige cliënten zijn energiekosten meer dan verdubbeld’

Paula biedt al jaren schuldhulpverlening: ‘Bij sommige cliënten zijn energiekosten meer dan verdubbeld’

THOLEN - Door de alsmaar stijgende kosten in het dagelijks leven komen steeds meer mensen financieel in de problemen. Ze staan vaker in het rood, krijgen sneller betalingsachterstanden en uiteindelijk wordt verwacht dat de vraag naar schuldhulpverlening toe zal nemen. Paula Koedoot van Gès Advies uit Tholen ziet gelukkig op dit moment nog geen stijging in het aantal aanvragen, maar verwacht wel dat dit op korte termijn gaat veranderen. Paula staat al 13 jaar aan het roer van Gès Advies en biedt schuldhulpverlening, bewindvoering en budgetbeheer aan. Hoewel Paula de pensioenleeftijd al heeft bereikt blijft zij zich inzetten voor mensen in financiële nood. Samen met twee werknemers zet zij zich in om te zorgen dat mensen niet (verder) financieel de mist ingaan. “Schuldhulpverlening is een onderdeel van bewindvoering en budgetbeheer. Het is niet onlosmakelijk dat schuldhulpverlening met bewindvoering vaststaat. Niet iedereen die onder bewind staat heeft schulden. Paula merkt ook dat het leven alsmaar duurder wordt. “We krijgen vaker te horen, alles is duurder. Kan ik meer leefgeld krijgen. De echte minima(bijstand en uitkering) krijgen allerlei extra’s, maar de werkende mensen met een minimaal inkomen ‘pissen’ overal naast. En dat maakt het wel ontzettend lastig. We worstelen nu wel veel bij de cliënten met de verhoogde energiekosten. Bij sommige cliënten zijn de energiekosten meer dan verdubbeld. We vrezen het grootste vrezen voor de energieafrekening straks. Ik ben bang dat de klap nog gaat komen”, aldus Paula.

Meer uit Tholen

Jaarlijkse inzamelingsactie DE Punten voor koffie voor de voedselbank weer van start

THOLEN - De jaarlijkse landelijke inzamelingsactie van Douwe Egbert punten voor koffie voor lokale voedselbanken is weer gestart. Voor het tiende jaar zamelen de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen weer punten in. Vorig jaar werden er 5.200 pakken koffie verdeeld onder de cliënten van de voedselbank. 

1 uur geleden
Aan de keukentafel bij Corina Wisse: ‘Je kunt dit werk niet doen als het niet je passie of hobby is’

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Corina Wisse. 

1 dag geleden
Auto belandt in sloot na aanrijding in Tholen

THOLEN - Twee personen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een botsing op de Bartelmeetweg bij Tholen. Eén auto belandde hierbij in de sloot.

1 dag geleden
Jij op Tholen organiseert kookactiviteiten voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert, samen met vrijwilligers van AnnaZorgt, een ‘Anna-FUN’ kookactiviteit in het sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete in Sint-Annaland. Jongeren van 10 jaar en ouder kunnen samen een maaltijd koken. Daarna eten ze de zelfgemaakte maaltijd, samen met hun opa en oma, ouders, buren, vrienden, op. 

1 dag geleden
Arjan en Ilonka zijn ‘Europees Kampioen Vissen’: “We zijn behoorlijk fanatiek”

OUD-VOSSEMEER - Ilonka en Arjan Rijnberg uit Oud-Vossemeer konden zich begin oktober wederom kampioen noemen. Ditmaal sleepte zij de prijs Europees kampioen vissen in de wacht. Zowel Ilonka als Arjan werden beiden individueel kampioen en Arjan won ook nog eens de prijs voor de meest gevangen vissen. Tijdens het kampioenschap wat gehouden werd in Sardinië werd het echtpaar ook Europees kampioen in teamverband. Het team wat bestaat uit Arjan en Ilonka Rijnberg, Miranda Koop en Wilco Keur ving de meeste ‘maatse’ vissen. Miranda Koop sleepte de 2de prijs in de wacht van de dames. Wilco Keur werd 13de in het individuele klassement.

1 dag geleden
Weg tijdelijk afgezet voor meisje die met haar voet vastzit tussen de spaken

THOLEN - Vrijdagmorgen 25 november tegen 08.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Mossellaan in Tholen.

2 dagen geleden
Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

THOLEN - De gemeente Tholen biedt jaarlijks, samen met de VGZ, een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Vanaf 1 januari 2023 gaat het om inwoners die maximaal 130 procent van het sociaal minimum inkomen verdienen. De gemeente betaalt een gedeelte van de zorgverzekering. Aanvragen kan tot 12 december 2022 via www.gezondverzekerd.nl.

2 dagen geleden