Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paula biedt al jaren schuldhulpverlening: ‘Bij sommige cliënten zijn energiekosten meer dan verdubbeld’

Paula biedt al jaren schuldhulpverlening: ‘Bij sommige cliënten zijn energiekosten meer dan verdubbeld’

THOLEN - Door de alsmaar stijgende kosten in het dagelijks leven komen steeds meer mensen financieel in de problemen. Ze staan vaker in het rood, krijgen sneller betalingsachterstanden en uiteindelijk wordt verwacht dat de vraag naar schuldhulpverlening toe zal nemen. Paula Koedoot van Gès Advies uit Tholen ziet gelukkig op dit moment nog geen stijging in het aantal aanvragen, maar verwacht wel dat dit op korte termijn gaat veranderen. Paula staat al 13 jaar aan het roer van Gès Advies en biedt schuldhulpverlening, bewindvoering en budgetbeheer aan. Hoewel Paula de pensioenleeftijd al heeft bereikt blijft zij zich inzetten voor mensen in financiële nood. Samen met twee werknemers zet zij zich in om te zorgen dat mensen niet (verder) financieel de mist ingaan. “Schuldhulpverlening is een onderdeel van bewindvoering en budgetbeheer. Het is niet onlosmakelijk dat schuldhulpverlening met bewindvoering vaststaat. Niet iedereen die onder bewind staat heeft schulden. Paula merkt ook dat het leven alsmaar duurder wordt. “We krijgen vaker te horen, alles is duurder. Kan ik meer leefgeld krijgen. De echte minima(bijstand en uitkering) krijgen allerlei extra’s, maar de werkende mensen met een minimaal inkomen ‘pissen’ overal naast. En dat maakt het wel ontzettend lastig. We worstelen nu wel veel bij de cliënten met de verhoogde energiekosten. Bij sommige cliënten zijn de energiekosten meer dan verdubbeld. We vrezen het grootste vrezen voor de energieafrekening straks. Ik ben bang dat de klap nog gaat komen”, aldus Paula.

Meer uit Tholen

Stemronde geopend voor Thoolse fotowedstrijd: 'Foto met meeste likes wint'

THOLEN - De mogelijke prijswinnaars van de Thoolse fotowedstrijd zijn bekend. Negen foto's zijn geselecteerd en geplaatst op de Facebookpagina van de gemeente. De foto met de meeste likes wint.

10 uur geleden
Auto vliegt al rijdend in brand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een personenauto is zaterdagmorgen in vlammen op gegaan aan de Derde Dijk in Sint-Maartensdijk. Inzittenden kwamen met de schrik vrij.Een personenauto vatte vlam tijdens het rijden. De inzittenden konden tijdig het voertuig verlaten. De brandweer heeft de auto geblust. Doordat er weinig water in de omgeving is, werd een tankwagen van de brandweer gevraagd ter ondersteuning. Ondanks de inzet van de brand is het voertuig total-loss.

12 uur geleden
Onderzoek: 'Ongedierte zorgt in Zeeland voor minste overlast'

ZEELAND - Ongedierte kan voor veel problemen zorgen in en rondom huis. Maar in welke provincie hebben inwoners hier naar verhouding het meeste last van? De meeste aanvragen voor een ongediertebestrijder komen uit Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Homedeal. De minste aanvragen zijn afkomstig uit Zeeland.

17 uur geleden
Dominee Henk Poot geeft studiebijeenkomsten in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Spreker ds. Henk Poot houdt op maandag 13 en 27 mei namens Stichting Christenen voor Israël een studiebijeenkomst in Sint-Annaland. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Intocht naar aanleiding van de Romeinenbrief.

1 dag geleden
Zeilboot in de problemen bij Tholen

THOLEN - De Mistral is vrijdagmorgen ingezet voor een zeilboot in de problemen met de sluizen bij Tholen. Er bleek een lekkage aan boord te zijn.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'De koeien gaan in bad'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

2 dagen geleden