Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paul Verhoeven krijgt als eerste de Rutger Hauer-prijs

Paul Verhoeven krijgt als eerste de Rutger Hauer-prijs

AMSTERDAM (ANP) - De in juli overleden acteur Rutger Hauer wordt geëerd met een nieuwe prijs. De award zal jaarlijks worden uitgereikt op het festival Shortcutz Amsterdam, waar Hauer tot vlak voor zijn dood adviseur voor was. Dat heeft het festival woensdag bekendgemaakt. De eerste Rutger Hauer Award wordt zondagavond uitgereikt aan regisseur Paul Verhoeven.

Verhoeven en Hauer werkten vijf keer samen. Zij waren onder meer verantwoordelijk voor de serie Floris en de filmhits Turks Fruit en Soldaat van Oranje.

Het beeldje wordt toegekend aan een persoon of instelling die gezien wordt als een belangrijke inspiratiebron voor jonge filmmakers. Hauer heeft zich de laatste jaren hard ingezet voor de begeleiding en ontwikkeling van jonge talenten.

Shortcutz Awards

Ineke Hauer-ten Cate, de weduwe van Hauer, reikt de eerste award uit in Eye Filminstituut. Het initiatief voor de prijs komt mede van programmamaker René Mioch, die in het bestuur van het festival Shortcutz zit. Komende zondag worden ook de Shortcutz Awards voor Korte Films uitgereikt.

De avond zal worden bijgewoond door diverse collega’s uit de filmwereld onder wie Monique van de Ven, Diederik van Rooijen, Melody Klaver, Romana Vrede, Mano Bouzamour en Ate de Jong.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden