Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

Het is drie jaar geleden dat we elkaar voor het laatst spraken. Toen opende je de nieuwe showroom van Aangeenbrug Electro. Hoe gaat het nu met je?

“Het gaat goed. Het waren twee lastige jaren en nog altijd is de situatie niet zoals voorheen. Er zijn overal problemen met toeleveringen. Sommige apparaten laten lang op zich wachten, terwijl er van andere modellen genoeg op voorraad staan. Gelukkig hebben we een goed team en kunnen we samen de uitdaging wel aan.”

Ankie is je steun en toeverlaat, volgens mij. De vorige keer sprak je vol lof over haar bijdrage aan de zaak. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

“Als tiener ging ik mee op een jongerenreis naar de Franse Alpen, daar trokken we met een groep door de bergen. Ankie was ook mee op die reis en ik vond haar meteen leuk. We kregen al snel verkering. Ik had echter dienstplicht. We schreven elkaar brieven en belden af en toe. Ik ben geboren en opgegroeid in Lisse, de bollenstreek. Ik wilde er nooit weg, want Lisse ligt centraal, dicht bij de grote steden. Maar mijn liefde voor Ankie was sterker. We trouwden in 1992 en kochten een huis in Westkapelle, want de huizen waren hier betaalbaar en in Lisse niet. Mijn ouders zagen het allemaal niet zo zitten. ‘Heb je een baan dan?’ vroeg mijn moeder steeds weer. Nee, die had ik niet, maar ik maakte me geen zorgen. Het zou wel goed komen en dat kwam het ook. In de week voordat ik verhuisde vond ik een vacature bij een reparatie- en installatiebedrijfje in Oostkapelle. Ik reed er op een donderdagavond heen en kreeg de baan. Het was een kleine ondernemer die alles aanpakte. Ik heb daar veel geleerd. Ik ben dankbaar hoe het gegaan is, want uit die eerste baan is mijn eigen onderneming voortgekomen. Hoewel ik in eerste instantie niet weg wilde, heb ik nooit spijt gehad van mijn besluit. Het is hier rustig en gezellig, een fijne plek om te wonen.”

Zagen je ouders dat ook zo?
“Ja, toen ze eenmaal zagen dat het goed ging maakten ze zich minder zorgen. Ze zijn geregeld langsgekomen en genoten van de Zeeuwse kust. Mijn moeder zorgde ervoor dat de familie hecht bleef. Met de feestdagen waren we altijd bij elkaar en we hielden goed contact. Sinds mijn beide ouders zijn overleden is het contact met mijn broer en zussen veranderd. We weten elkaar te vinden en houden elkaar op de hoogte, maar we lopen niet de deur bij elkaar plat. Levens veranderen. Daar moet ruimte voor zijn. Dat zien we ook bij ons eigen gezin. De kinderen worden groter en krijgen andere behoeftes, relaties en werk. We proberen elk jaar met z’n allen op wintersport te gaan, al wordt het steeds moeilijker om het zo te plannen dat iedereen mee kan. We maken er geen probleem van als iemand niet mee kan, maar we genieten des te meer als we samen zijn.”

Wat vind je fijn aan wintersport?
“Het is een activiteit die we allemaal leuk vinden. De een gaat snowboarden, de andere skiën, we zijn allemaal bezig. Voor de kleinkinderen zullen er ook genoeg mogelijkheden zijn als ze iets groter zijn. ’s Zomers gaan Ankie en ik vaak wandelen in de Zwitserse Alpen. De rust in de bergen is heerlijk. We kunnen uren in stilte samen lopen, maar ook goede gesprekken voeren. Het geeft rust en maakt mijn hoofd leeg. Daarom gaan we ook na het werk vaak wandelen. Even uitwaaien op de dijk of een langere wandeling door Oranjezon. Het is fijn om buiten te zijn. Ik voel me energieker als ik terugkom.”

Met wie zou je nog wel eens rond de keukentafel willen zitten?
“Er zijn een heleboel inspirerende mensen met interessante verhalen en mooie ideeën, maar ik zou het liefst met mijn ouders nog eens rond de tafel zitten. Zij zijn op relatief jonge leeftijd kort na elkaar overleden, waardoor zij een groot deel van ons leven niet hebben meegemaakt. Ik zou graag vertellen hoe ons leven verder gelopen is, zowel privé als zakelijk. Zij stonden aan de basis van wie ik nu ben en daar ben ik hen dankbaar voor.”

PASPOORT:

Naam:
Paul Aangeenbrug

Leeftijd:
54

Familie:
vrouw Ankie, drie dochters, van wie een thuiswonend, een zoon en drie kleinkinderen

Hobby’s:
wandelen, wintersport, tuinieren

Werk:
eigenaar Aangeenbrug Electro

Meer uit Beveland

Gemeente Goes betaalt mee aan groen dak voor inwoners

GOES - Inwoners van de gemeente Goes kunnen sinds vorige week subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin.

1 uur geleden
Een op acht Zeeuwen had een ernstig juridisch geschil

MIDDELBURG - Een op de acht Zeeuwen heeft de afgelopen vier jaar te maken gehad met een ernstig juridisch geschil. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Juridische problemen en geschillen in de regio’ van HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Het kenniscentrum heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de stichting Samen Recht Vinden (SRV), die met een bus door de provincie rijdt en mensen daarin juridisch advies geeft. Ze wil hiermee het recht zo toegankelijk maken.  

2 uur geleden
Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

GOES - Woningcorporatie Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. ‘Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening’, aldus de corporatie. 

4 uur geleden
Vijftig kinderopvanglocaties in Zeeland doen mee aan 10e editie ModderDag

MIDDELBURG - Woensdag 29 juni is de tiende editie van ModderDag. In de provincie Zeeland zullen op zo’n vijftig locaties ongeveer 1800 kinderen naar hartenlust met modder spelen en lekker vies worden dus! En dat is hard nodig in een tijd dat kinderen steeds minder buiten spelen en het schermgebruik alleen maar toeneemt. ‘Heerlijk buitenspelen in de natuur is zo belangrijk voor kinderen,’ stelt projectleider Marc Veekamp van IVN Natuureducatie. ‘Het is goed voor de motoriek, tegen overgewicht, maar ook in sociaal-emotioneel opzicht. Kinderen worden er echt gelukkiger van.’

1 dag geleden
Eerste Inge Memorial vindt donderdag plaats in Goes

GOES - Het Inge Sportfonds en de Sportclub Gehandicapten Bevelanden (SGB) houden donderdag (30 juni) in Goes de eerste editie van de Inge Memorial. 

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester van Goes is Jens van de Leur

GOES - Jens van de Leur is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

1 dag geleden
Appartement Grote Kade Goes gesloten na vondst harddrugs

GOES - Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes heeft maandagmorgen een appartement in een pand aan de Grote Kade in Goes laten sluiten na de vondst van cocaïne en heroïne. 

1 dag geleden