Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

Het is drie jaar geleden dat we elkaar voor het laatst spraken. Toen opende je de nieuwe showroom van Aangeenbrug Electro. Hoe gaat het nu met je?

“Het gaat goed. Het waren twee lastige jaren en nog altijd is de situatie niet zoals voorheen. Er zijn overal problemen met toeleveringen. Sommige apparaten laten lang op zich wachten, terwijl er van andere modellen genoeg op voorraad staan. Gelukkig hebben we een goed team en kunnen we samen de uitdaging wel aan.”

Ankie is je steun en toeverlaat, volgens mij. De vorige keer sprak je vol lof over haar bijdrage aan de zaak. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

“Als tiener ging ik mee op een jongerenreis naar de Franse Alpen, daar trokken we met een groep door de bergen. Ankie was ook mee op die reis en ik vond haar meteen leuk. We kregen al snel verkering. Ik had echter dienstplicht. We schreven elkaar brieven en belden af en toe. Ik ben geboren en opgegroeid in Lisse, de bollenstreek. Ik wilde er nooit weg, want Lisse ligt centraal, dicht bij de grote steden. Maar mijn liefde voor Ankie was sterker. We trouwden in 1992 en kochten een huis in Westkapelle, want de huizen waren hier betaalbaar en in Lisse niet. Mijn ouders zagen het allemaal niet zo zitten. ‘Heb je een baan dan?’ vroeg mijn moeder steeds weer. Nee, die had ik niet, maar ik maakte me geen zorgen. Het zou wel goed komen en dat kwam het ook. In de week voordat ik verhuisde vond ik een vacature bij een reparatie- en installatiebedrijfje in Oostkapelle. Ik reed er op een donderdagavond heen en kreeg de baan. Het was een kleine ondernemer die alles aanpakte. Ik heb daar veel geleerd. Ik ben dankbaar hoe het gegaan is, want uit die eerste baan is mijn eigen onderneming voortgekomen. Hoewel ik in eerste instantie niet weg wilde, heb ik nooit spijt gehad van mijn besluit. Het is hier rustig en gezellig, een fijne plek om te wonen.”

Zagen je ouders dat ook zo?
“Ja, toen ze eenmaal zagen dat het goed ging maakten ze zich minder zorgen. Ze zijn geregeld langsgekomen en genoten van de Zeeuwse kust. Mijn moeder zorgde ervoor dat de familie hecht bleef. Met de feestdagen waren we altijd bij elkaar en we hielden goed contact. Sinds mijn beide ouders zijn overleden is het contact met mijn broer en zussen veranderd. We weten elkaar te vinden en houden elkaar op de hoogte, maar we lopen niet de deur bij elkaar plat. Levens veranderen. Daar moet ruimte voor zijn. Dat zien we ook bij ons eigen gezin. De kinderen worden groter en krijgen andere behoeftes, relaties en werk. We proberen elk jaar met z’n allen op wintersport te gaan, al wordt het steeds moeilijker om het zo te plannen dat iedereen mee kan. We maken er geen probleem van als iemand niet mee kan, maar we genieten des te meer als we samen zijn.”

Wat vind je fijn aan wintersport?
“Het is een activiteit die we allemaal leuk vinden. De een gaat snowboarden, de andere skiën, we zijn allemaal bezig. Voor de kleinkinderen zullen er ook genoeg mogelijkheden zijn als ze iets groter zijn. ’s Zomers gaan Ankie en ik vaak wandelen in de Zwitserse Alpen. De rust in de bergen is heerlijk. We kunnen uren in stilte samen lopen, maar ook goede gesprekken voeren. Het geeft rust en maakt mijn hoofd leeg. Daarom gaan we ook na het werk vaak wandelen. Even uitwaaien op de dijk of een langere wandeling door Oranjezon. Het is fijn om buiten te zijn. Ik voel me energieker als ik terugkom.”

Met wie zou je nog wel eens rond de keukentafel willen zitten?
“Er zijn een heleboel inspirerende mensen met interessante verhalen en mooie ideeën, maar ik zou het liefst met mijn ouders nog eens rond de tafel zitten. Zij zijn op relatief jonge leeftijd kort na elkaar overleden, waardoor zij een groot deel van ons leven niet hebben meegemaakt. Ik zou graag vertellen hoe ons leven verder gelopen is, zowel privé als zakelijk. Zij stonden aan de basis van wie ik nu ben en daar ben ik hen dankbaar voor.”

PASPOORT:

Naam:
Paul Aangeenbrug

Leeftijd:
54

Familie:
vrouw Ankie, drie dochters, van wie een thuiswonend, een zoon en drie kleinkinderen

Hobby’s:
wandelen, wintersport, tuinieren

Werk:
eigenaar Aangeenbrug Electro

Meer uit Beveland

Zeeuwse Milieufederatie klaagt Nederlandse staat aan voor PFAS-verontreiniging

MIDDELBURG - De Zeeuwse Milieufederatie heeft samen met toen andere belangenorganisaties de Staat der Nederlanden aangeklaagd voor de schadelijke gevolgen van PFAS-verontreiniging. De organisaties hebben Knoops' advocaten in de arm genomen en de rechtszaak begint op 7 augustus bij de rechtbank in Den Haag. In de rechtszaak wordt onder meer verwezen naar de hoge concentraties PFAS in de Westerschelde.

1 uur geleden
24-uurs evenement in Omnium Goes: CIOS Zuidwest-Nederland steunt Het Vergeten Kind

GOES - Donderdag om 9.00 uur is een evenement bij CIOS Zuidwest-Nederland begonnen: studenten zijn gedurende 24 uur non-stop in beweging, allemaal voor het goede doel. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind zullen de studenten geld inzamelen om kwetsbare kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het evenement vindt plaats in het Omnium in Goes en is open voor publiek, met vrije inloop.

4 uur geleden
Brandweer lang bezig met brand in hybride auto 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer heeft donderdagochtend haar handen vol gehad aan een in brand gevlogen hybride auto. Het voertuig is uitgebrand.

4 uur geleden
Belgische ministers bezoeken energie-eiland dat wordt gebouwd in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - In Vlissingen-Oost worden momenteel de fundamenten gelegd voor een baanbrekend project: het Prinses Elisabeth Energie Eiland voor de Belgische kust. Het eerste van de 23 immense betonnen caissons is bijna gereed. Deze mijlpaal trok vandaag hoog bezoek uit België naar Vlissingen-Oost, waar de bouw van deze innovatieve constructie plaatsvindt. De Belgische premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine een bezoek aan de caissonwerf in Vlissingen.

21 uur geleden
Expositie over 165 jaar katholieke kerk in Ovezande

OVEZANDE - In dit jaar waarin Ovezande 700 jaar bestaat, viert de katholieke kerk in het dorp het 165-jarig bestaan. 'Daarmee is de kerk de oudste nog originele katholieke kerk van deze regio', aldus de kerkgemeente, die een expositie organiseert.

1 dag geleden
Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

2 dagen geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

2 dagen geleden