Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

Het is drie jaar geleden dat we elkaar voor het laatst spraken. Toen opende je de nieuwe showroom van Aangeenbrug Electro. Hoe gaat het nu met je?

“Het gaat goed. Het waren twee lastige jaren en nog altijd is de situatie niet zoals voorheen. Er zijn overal problemen met toeleveringen. Sommige apparaten laten lang op zich wachten, terwijl er van andere modellen genoeg op voorraad staan. Gelukkig hebben we een goed team en kunnen we samen de uitdaging wel aan.”

Ankie is je steun en toeverlaat, volgens mij. De vorige keer sprak je vol lof over haar bijdrage aan de zaak. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

“Als tiener ging ik mee op een jongerenreis naar de Franse Alpen, daar trokken we met een groep door de bergen. Ankie was ook mee op die reis en ik vond haar meteen leuk. We kregen al snel verkering. Ik had echter dienstplicht. We schreven elkaar brieven en belden af en toe. Ik ben geboren en opgegroeid in Lisse, de bollenstreek. Ik wilde er nooit weg, want Lisse ligt centraal, dicht bij de grote steden. Maar mijn liefde voor Ankie was sterker. We trouwden in 1992 en kochten een huis in Westkapelle, want de huizen waren hier betaalbaar en in Lisse niet. Mijn ouders zagen het allemaal niet zo zitten. ‘Heb je een baan dan?’ vroeg mijn moeder steeds weer. Nee, die had ik niet, maar ik maakte me geen zorgen. Het zou wel goed komen en dat kwam het ook. In de week voordat ik verhuisde vond ik een vacature bij een reparatie- en installatiebedrijfje in Oostkapelle. Ik reed er op een donderdagavond heen en kreeg de baan. Het was een kleine ondernemer die alles aanpakte. Ik heb daar veel geleerd. Ik ben dankbaar hoe het gegaan is, want uit die eerste baan is mijn eigen onderneming voortgekomen. Hoewel ik in eerste instantie niet weg wilde, heb ik nooit spijt gehad van mijn besluit. Het is hier rustig en gezellig, een fijne plek om te wonen.”

Zagen je ouders dat ook zo?
“Ja, toen ze eenmaal zagen dat het goed ging maakten ze zich minder zorgen. Ze zijn geregeld langsgekomen en genoten van de Zeeuwse kust. Mijn moeder zorgde ervoor dat de familie hecht bleef. Met de feestdagen waren we altijd bij elkaar en we hielden goed contact. Sinds mijn beide ouders zijn overleden is het contact met mijn broer en zussen veranderd. We weten elkaar te vinden en houden elkaar op de hoogte, maar we lopen niet de deur bij elkaar plat. Levens veranderen. Daar moet ruimte voor zijn. Dat zien we ook bij ons eigen gezin. De kinderen worden groter en krijgen andere behoeftes, relaties en werk. We proberen elk jaar met z’n allen op wintersport te gaan, al wordt het steeds moeilijker om het zo te plannen dat iedereen mee kan. We maken er geen probleem van als iemand niet mee kan, maar we genieten des te meer als we samen zijn.”

Wat vind je fijn aan wintersport?
“Het is een activiteit die we allemaal leuk vinden. De een gaat snowboarden, de andere skiën, we zijn allemaal bezig. Voor de kleinkinderen zullen er ook genoeg mogelijkheden zijn als ze iets groter zijn. ’s Zomers gaan Ankie en ik vaak wandelen in de Zwitserse Alpen. De rust in de bergen is heerlijk. We kunnen uren in stilte samen lopen, maar ook goede gesprekken voeren. Het geeft rust en maakt mijn hoofd leeg. Daarom gaan we ook na het werk vaak wandelen. Even uitwaaien op de dijk of een langere wandeling door Oranjezon. Het is fijn om buiten te zijn. Ik voel me energieker als ik terugkom.”

Met wie zou je nog wel eens rond de keukentafel willen zitten?
“Er zijn een heleboel inspirerende mensen met interessante verhalen en mooie ideeën, maar ik zou het liefst met mijn ouders nog eens rond de tafel zitten. Zij zijn op relatief jonge leeftijd kort na elkaar overleden, waardoor zij een groot deel van ons leven niet hebben meegemaakt. Ik zou graag vertellen hoe ons leven verder gelopen is, zowel privé als zakelijk. Zij stonden aan de basis van wie ik nu ben en daar ben ik hen dankbaar voor.”

PASPOORT:

Naam:
Paul Aangeenbrug

Leeftijd:
54

Familie:
vrouw Ankie, drie dochters, van wie een thuiswonend, een zoon en drie kleinkinderen

Hobby’s:
wandelen, wintersport, tuinieren

Werk:
eigenaar Aangeenbrug Electro

Meer uit Beveland

Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

52 minuten geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

4 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

4 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

21 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

1 dag geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

1 dag geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

1 dag geleden