Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

Het is drie jaar geleden dat we elkaar voor het laatst spraken. Toen opende je de nieuwe showroom van Aangeenbrug Electro. Hoe gaat het nu met je?

“Het gaat goed. Het waren twee lastige jaren en nog altijd is de situatie niet zoals voorheen. Er zijn overal problemen met toeleveringen. Sommige apparaten laten lang op zich wachten, terwijl er van andere modellen genoeg op voorraad staan. Gelukkig hebben we een goed team en kunnen we samen de uitdaging wel aan.”

Ankie is je steun en toeverlaat, volgens mij. De vorige keer sprak je vol lof over haar bijdrage aan de zaak. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

“Als tiener ging ik mee op een jongerenreis naar de Franse Alpen, daar trokken we met een groep door de bergen. Ankie was ook mee op die reis en ik vond haar meteen leuk. We kregen al snel verkering. Ik had echter dienstplicht. We schreven elkaar brieven en belden af en toe. Ik ben geboren en opgegroeid in Lisse, de bollenstreek. Ik wilde er nooit weg, want Lisse ligt centraal, dicht bij de grote steden. Maar mijn liefde voor Ankie was sterker. We trouwden in 1992 en kochten een huis in Westkapelle, want de huizen waren hier betaalbaar en in Lisse niet. Mijn ouders zagen het allemaal niet zo zitten. ‘Heb je een baan dan?’ vroeg mijn moeder steeds weer. Nee, die had ik niet, maar ik maakte me geen zorgen. Het zou wel goed komen en dat kwam het ook. In de week voordat ik verhuisde vond ik een vacature bij een reparatie- en installatiebedrijfje in Oostkapelle. Ik reed er op een donderdagavond heen en kreeg de baan. Het was een kleine ondernemer die alles aanpakte. Ik heb daar veel geleerd. Ik ben dankbaar hoe het gegaan is, want uit die eerste baan is mijn eigen onderneming voortgekomen. Hoewel ik in eerste instantie niet weg wilde, heb ik nooit spijt gehad van mijn besluit. Het is hier rustig en gezellig, een fijne plek om te wonen.”

Zagen je ouders dat ook zo?
“Ja, toen ze eenmaal zagen dat het goed ging maakten ze zich minder zorgen. Ze zijn geregeld langsgekomen en genoten van de Zeeuwse kust. Mijn moeder zorgde ervoor dat de familie hecht bleef. Met de feestdagen waren we altijd bij elkaar en we hielden goed contact. Sinds mijn beide ouders zijn overleden is het contact met mijn broer en zussen veranderd. We weten elkaar te vinden en houden elkaar op de hoogte, maar we lopen niet de deur bij elkaar plat. Levens veranderen. Daar moet ruimte voor zijn. Dat zien we ook bij ons eigen gezin. De kinderen worden groter en krijgen andere behoeftes, relaties en werk. We proberen elk jaar met z’n allen op wintersport te gaan, al wordt het steeds moeilijker om het zo te plannen dat iedereen mee kan. We maken er geen probleem van als iemand niet mee kan, maar we genieten des te meer als we samen zijn.”

Wat vind je fijn aan wintersport?
“Het is een activiteit die we allemaal leuk vinden. De een gaat snowboarden, de andere skiën, we zijn allemaal bezig. Voor de kleinkinderen zullen er ook genoeg mogelijkheden zijn als ze iets groter zijn. ’s Zomers gaan Ankie en ik vaak wandelen in de Zwitserse Alpen. De rust in de bergen is heerlijk. We kunnen uren in stilte samen lopen, maar ook goede gesprekken voeren. Het geeft rust en maakt mijn hoofd leeg. Daarom gaan we ook na het werk vaak wandelen. Even uitwaaien op de dijk of een langere wandeling door Oranjezon. Het is fijn om buiten te zijn. Ik voel me energieker als ik terugkom.”

Met wie zou je nog wel eens rond de keukentafel willen zitten?
“Er zijn een heleboel inspirerende mensen met interessante verhalen en mooie ideeën, maar ik zou het liefst met mijn ouders nog eens rond de tafel zitten. Zij zijn op relatief jonge leeftijd kort na elkaar overleden, waardoor zij een groot deel van ons leven niet hebben meegemaakt. Ik zou graag vertellen hoe ons leven verder gelopen is, zowel privé als zakelijk. Zij stonden aan de basis van wie ik nu ben en daar ben ik hen dankbaar voor.”

PASPOORT:

Naam:
Paul Aangeenbrug

Leeftijd:
54

Familie:
vrouw Ankie, drie dochters, van wie een thuiswonend, een zoon en drie kleinkinderen

Hobby’s:
wandelen, wintersport, tuinieren

Werk:
eigenaar Aangeenbrug Electro

Meer uit Beveland

Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

3 uur geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

3 uur geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

8 uur geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

8 uur geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

10 uur geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

1 dag geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

1 dag geleden