Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Patriots willen gestopt NFL-icoon Brady voor één dag vastleggen

Patriots willen gestopt NFL-icoon Brady voor één dag vastleggen

FOXBOROUGH (ANP) - De beroemde American footballer Tom Brady maakte woensdag bekend dat hij stopt, maar toch kan hij nog een contractvoorstel tegemoet zien. New England Patriots wil de 45-jarige Brady voor één dag vastleggen, zodat hij zijn carrière officieel afsluit bij de club waarmee hij zes keer de Super Bowl won.

"Hij is en blijft voor altijd een 'Patriot'", zei clubeigenaar Robert Kraft op CNN. "We gaan hem terughalen. Niet alleen ik wil dat, al onze fans schreeuwen erom. We gaan alles doen wat in onze macht ligt om Tom terug te halen, zodat hij afzwaait als een Patriot-speler. We willen hem nog vele jaren eren", aldus de 81-jarige miljardair.

Brady wordt gezien als de beste quarterback ooit in de National Football League (NFL). De Amerikaan speelde vrijwel zijn hele carrière voor New England Patriots. In 2020 stapte hij over naar Tampa Bay Buccaneers, waarmee Brady in zijn eerste seizoen opnieuw de Super Bowl won. Vorig jaar kondigde Brady zijn afscheid aan, maar daar kwam hij al snel op terug. Het American football-icoon ging nog een jaar door bij de Buccaneers. Woensdag liet hij in een videoboodschap weten nu echt te stoppen.

"Ik kom meteen ter zake: ik ga voorgoed met pensioen", aldus Brady. "Ik weet dat de mededeling vorige keer nogal een ding werd, dus toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik: ik druk gewoon op record en laat het jullie eerst weten."

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

8 uur geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

8 uur geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

8 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

10 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

11 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

12 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

13 uur geleden