
Patiënten Co-Med in Den Haag krijgen plek bij andere huisartsen
DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 5500 mensen die ingeschreven staan bij een huisartsenpraktijk van Co-Med in Den Haag kunnen allemaal definitief overstappen naar andere praktijken. Die hebben nog genoeg plek om ze over te nemen. Daarmee is er een structurele oplossing voor de patiënten gevonden, meldt zorgverzekeraar CZ. Die coördineert de afhandeling, mede namens de andere verzekeraars.
Het is voor zover bekend de eerste praktijk van Co-Med waarvoor een definitieve oplossing is gevonden.
Co-Med had de praktijk aan de Bordewijklaan in Den Haag, vlakbij station Den Haag Mariahoeve, vorige week gesloten. Dat gebeurde ook met alle andere vestigingen in het land. De commerciële huisartsenketen deed dat nadat de zorgverzekeraars de overeenkomsten hadden gestopt. Patiënten konden terecht bij de onlinehuisartsenpraktijk Arene, en in sommige gevallen ook bij een huisarts in de buurt van hun eigen Co-Med-praktijk.
Intussen maken de bonden FNV en CNV zich boos over de mail die medewerkers van Co-Med van hun baas hebben ontvangen met de mededeling dat hun salaris deze maand niet wordt betaald. "Belachelijk", stellen de bonden.
Veel onzekerheid
Mitchell Hoogenhout, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, kan het bijna niet geloven: "Wat hier gebeurt kan natuurlijk niet. Afgelopen week is bekend geworden dat de zorgverzekeraars de contracten met Co-Med definitief beëindigen en een dag later vertel je alle medewerkers dat ze per direct geen loon meer krijgen. Dit is gewoon het volledige bedrijfsrisico afwenden op de medewerkers, die al in veel onzekerheid zitten. Onacceptabel! "
"Dat de financiële situatie bij Co-Med door al deze ontwikkelingen onder druk staat, is wel te begrijpen. Maar hiermee overval je medewerkers op een heel ongepaste manier. Zo ga je als werkgever niet met je medewerkers om. Nu er een faillissement dreigt, moet ook aan hen gedacht worden", vult Albert Spieseke, bestuurder CNV Zorg, aan.
Meer uit Gezond
DEN HAAG (ANP) - Een nieuw medicijn tegen baarmoederkanker wordt voortaan vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Zorgminister Fleur Agema voegt de immuuntherapie toe, na een positief advies van het Zorginstituut Nederland.
4 dagen geledenUTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit mocht gegevens opvragen over mensen die geestelijke gezondheidszorg krijgen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald. Tegenstanders die zich zorgen maakten over privacy hadden samen een massaclaim ingediend tegen de toezichthouder, maar die is afgewezen.
5 dagen geledenHUIZEN (ANP) - Supermarkt Lidl waarschuwt voor het Verspakket Paella. In het pakket zit een blikje doperwten waar mogelijk stukjes glas in zitten. Klanten worden dringend verzocht dit product niet te eten, maar terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag vergoed.
5 dagen geledenDEN BOSCH (ANP) - Zo'n 2 procent van de kinderen krijgt na vaccinatie tegen het rotavirus buikgriepachtige klachten, 4 procent krijgt koorts. Bijwerkingencentrum Lareb meldt dinsdag de mogelijke bijwerkingen na vaccinatie, die sinds begin 2024 in het Rijksvaccinatieprogramma is opgenomen. 14 procent van de ouders rapporteerde buikpijn bij hun kind na de vaccinatie.
6 dagen geledenBILTHOVEN (ANP) - Ruim een kwart meer mensen hebben vorig jaar de diagnose hiv gekregen bij de Centra Seksuele Gezondheid van de GGD'en. In totaal ging het om 178 diagnoses, tegen 141 in 2023, blijkt uit een overzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
1 week geledenBILTHOVEN (ANP) - Het mazelenvirus gaat nog steeds op diverse plekken in Nederland rond, maar de clusters zijn niet aan elkaar verbonden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat het virus "per cluster duidelijk verschilt". Dat betekent dat het virus "steeds op een andere manier in Nederland terechtkomt".
1 week geledenDEN HAAG (ANP) - Vroege opsporing van ziekten en voorstadia heeft voordelen, maar de sterke toename van medische tests kan ook schadelijke gevolgen hebben. De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) waarschuwt voor "onderbelichte" nadelen in een rapport getiteld 'Iedereen bijna ziek'. De boodschap aan regering en parlement is: verleg de focus van het vroeg opsporen van steeds meer ziekten naar het "écht voorkomen" ervan.
1 week geleden