Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Patiënten Adrz kunnen kiezen voor meerdere ‘roesjes’

Patiënten Adrz kunnen kiezen voor meerdere ‘roesjes’

GOES - Ziekenhuis Adrz heeft de vormen van sedatie uitgebreid.

Het was sinds vorig jaar mogelijk om met het middel propofol een diepe vorm van sedatie te krijgen voor maag- en darmonderzoeken, cardiologische onderzoeken, de plaatsing van neurostimulatoren en de behandeling van chronische pijn. 

Sinds kort kun je dit ‘roesje’ ook krijgen voor een aantal longonderzoeken en gynaecologische behandelingen. 

Stress

Sedatie met propofol is één van de mogelijkheden in Adrz. Het middel dormicum zorgt voor een lichtere roes. 

Beide middelen zorgen voor minder stress, angst en pijn voor en tijdens een behandeling. 

Specialisten

De nieuwe behandeling met propofol wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide anesthesiemedewerkers, die het gewend zijn om met patiënten om te gaan die worden gesedeerd of algehele anesthesie krijgen op de operatiekamers. Adrz heeft vijf van deze specialisten in dienst. 

Anesthesioloog Boudewijn van Berkum is enthousiast over de uitbreiding van de proef. “Patiënten zijn allemaal zeer content met de manier waarop ze de onderzoeken ondergaan. De methode is succesvol en dat is de reden dat we steeds verder uitbreiden in de type onderzoeken die ondersteunt kunnen worden.” De methode van sedatie wordt in andere ziekenhuizen ook toegepast. 

Meer uit Reimerswaal

Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

7 uur geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

8 uur geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

8 uur geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

1 dag geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

1 dag geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

1 dag geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

3 dagen geleden