Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Patiënten Adrz kunnen kiezen voor meerdere ‘roesjes’

Patiënten Adrz kunnen kiezen voor meerdere ‘roesjes’

GOES - Ziekenhuis Adrz heeft de vormen van sedatie uitgebreid.

Het was sinds vorig jaar mogelijk om met het middel propofol een diepe vorm van sedatie te krijgen voor maag- en darmonderzoeken, cardiologische onderzoeken, de plaatsing van neurostimulatoren en de behandeling van chronische pijn. 

Sinds kort kun je dit ‘roesje’ ook krijgen voor een aantal longonderzoeken en gynaecologische behandelingen. 

Stress

Sedatie met propofol is één van de mogelijkheden in Adrz. Het middel dormicum zorgt voor een lichtere roes. 

Beide middelen zorgen voor minder stress, angst en pijn voor en tijdens een behandeling. 

Specialisten

De nieuwe behandeling met propofol wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide anesthesiemedewerkers, die het gewend zijn om met patiënten om te gaan die worden gesedeerd of algehele anesthesie krijgen op de operatiekamers. Adrz heeft vijf van deze specialisten in dienst. 

Anesthesioloog Boudewijn van Berkum is enthousiast over de uitbreiding van de proef. “Patiënten zijn allemaal zeer content met de manier waarop ze de onderzoeken ondergaan. De methode is succesvol en dat is de reden dat we steeds verder uitbreiden in de type onderzoeken die ondersteunt kunnen worden.” De methode van sedatie wordt in andere ziekenhuizen ook toegepast. 

Meer uit Middelburg

Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

18 uur geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

19 uur geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

19 uur geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

1 dag geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

1 dag geleden
Twee weekenden Jazz in Zeeland

MIDDELBURG/TERNEUZEN - Het aftellen is begonnen want in juni is het zover! Twee weekenden vol jazzmuziek in Terneuzen en Middelburg. Waar de meeste festivals op een locatie plaats vinden, weet ZeelandJazz Festival het voor elkaar te krijgen om op twee locaties jazzmuziek tot leven te brengen.

1 dag geleden
550.000 m³ extra zand voor strand van Westkapelse Zeedijk

WESTKAPELLE - In juni 2023 werkt Rijkswaterstaat op het strand voor de Westkapelse Zeedijk aan het onderhoud van de kust. Met baggerschepen brengt Rijkswaterstaat in totaal 550.000 kubieke meter zand aan op het strand, tussen de Baaiweg en de Hogeweg.Met deze strandsuppletie wordt de kustlijn op z’n plek gehouden en blijft Walcheren goed beschermd tegen de zee.

2 dagen geleden