Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Participatieavond mobiliteitsmaatregelen Domburg

Participatieavond mobiliteitsmaatregelen Domburg

DOMBURG - Het toeristisch verkeer drukt een zware stempel op de verkeerssituatie in Domburg. Bewoners ervaren met name tijdens het hoogseizoen veel overlast. De bereikbaarheid en leefbaarheid staan hierdoor onder druk. De gemeente Veere overweegt een aantal mobiliteitsmaatregelen om deze problematiek aan te pakken. 

Het toeristisch verkeer drukt een zware stempel op de verkeerssituatie in Domburg. Bewoners ervaren met name tijdens het hoogseizoen veel overlast. De bereikbaarheid en leefbaarheid staan hierdoor onder druk. De gemeente Veere overweegt een aantal mobiliteitsmaatregelen om deze problematiek aan te pakken. 

Participatieavond 7 maart
In de opmaak naar het mobiliteitsplan Domburg zijn participatieavonden georganiseerd waarin deze stakeholders input konden leveren. De tweede participatieavond heeft plaatsgevonden op dinsdag 7 maart. Tijdens de tweede participatieavond is het onderzoeksbureau gestart met een toelichting op de belangrijkste knelpunten in Domburg. Uit eerdere analyses blijkt dat de leefbaarheid in het centrum onder druk staat, dat de ring rondom Domburg te druk is en dat (verkeerd) geparkeerde voertuigen op straat voor overlast zorgen. Na de toelichting op de knelpunten is in twee groepen uiteen gegaan om te brainstormen over maatregelen in Domburg. Met de maatregelen wordt beoogd om de knelpunten in Domburg te verminderen en op te lossen. Vervolgens zijn de maatregelen geprioriteerd en aan elkaar gepresenteerd. Het onderzoeksbureau neemt alle maatregelen die tijdens de tweede participatieavond zijn benoemd serieus en weegt af welke maatregelen een plek krijgen in de maatregelpakketten. De maatregelpakketten worden vervolgens doorgerekend met het verkeersmodel om de verkeerseffecten en het probleemoplossend vermogen van de maatregelen in beeld te brengen.

Meer uit Middelburg

Tentoonstelling Jo Dumon Tak in De Oostkerk

MIDDELBURG - De bekende Middelburgse schilder Jo Dumon Tak exposeert zijn werk op zaterdag 1 en zondag 2 april van 13.00 tot 17.00 uur in De Oostkerk. De entree is gratis. Op zondag 2 april is van 15.30 tot 16.30 uur een gratis toegankelijk concert van Marieke Brokamp (viool) en Into de Maet (gitaar). Zij brengen een muzikaal gevarieerd programma met klassiek- en wereldmuziek, waaronder Klezmer, Folk en Argentijnse tango.

2 uur geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

5 uur geleden
Groen schoolplein voor acht nieuwe Zeeuwse scholen

GOES - De Zeeuwse scholen die zich dit jaar mogen aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. De scholen ontvangen een voucher om hun grijze schoolplein te verruilen voor een groene plek waar kinderen kunnen spelen, ontwikkelen en meer over de natuur leren. In totaal dienden 22 scholen uit 17 gemeentes een aanvraag in. Jaarlijks worden de vouchers aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten.  

5 uur geleden
'Veere helpt elkaar' wederom een groot succes

VEERE - In 2018 startte het project ‘Veere helpt elkaar’, dat in het leven werd geroepen naar aanleiding van de wens van de Stadsraad Veere de vrijwillige zorg die mensen voor elkaar hebben prioriteit en meer aandacht te geven. Voor de praktische uitvoering hiervan werden de Commissie Welzijn Veere en Stichting Welzijn Veere in de arm genomen. Om het vragen van hulp laagdrempeliger te maken, hebben zij gezamenlijk een kaart ontworpen die inwoners achter het raam konden zetten wanneer ze achter de actie stonden en eventueel zelf hulp aan wilden bieden. Het project werd met open armen ontvangen. iIn september 2022 werd het nieuw leven ingeblazen door middel van het verspreiden van nieuwe kaarten.

5 uur geleden
Kinderkunstweek: water in de kunst

MIDDELBURG – Tijdens de Kinderkunstweek bieden galeries, kunstenaars, musea, boekhandels, bibliotheken en de centra voor kunst- en cultuureducatie activiteiten aan die buiten maar ook binnen school kunnen plaatsvinden. Op school, of in de vrije tijd. Het thema van dit jaar: Van druppel tot tsunami – Water in de kunst.

5 uur geleden
Vijfde editie Ster Omloop van Nieuwland wordt verreden op 15 april

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op zaterdag 15 april 2023 zal de vijfde editie van de wedstrijd Ster Omloop van Nieuwland verreden worden, in en om Nieuw- en Sint Joosland. In de categorieën S/P (Starters/Plaatselijke rijders), D-categorie en de Amateurs.

6 uur geleden
Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

1 dag geleden