Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Participatieavond mobiliteitsmaatregelen Domburg

Participatieavond mobiliteitsmaatregelen Domburg

DOMBURG - Het toeristisch verkeer drukt een zware stempel op de verkeerssituatie in Domburg. Bewoners ervaren met name tijdens het hoogseizoen veel overlast. De bereikbaarheid en leefbaarheid staan hierdoor onder druk. De gemeente Veere overweegt een aantal mobiliteitsmaatregelen om deze problematiek aan te pakken. 

Het toeristisch verkeer drukt een zware stempel op de verkeerssituatie in Domburg. Bewoners ervaren met name tijdens het hoogseizoen veel overlast. De bereikbaarheid en leefbaarheid staan hierdoor onder druk. De gemeente Veere overweegt een aantal mobiliteitsmaatregelen om deze problematiek aan te pakken. 

Participatieavond 7 maart
In de opmaak naar het mobiliteitsplan Domburg zijn participatieavonden georganiseerd waarin deze stakeholders input konden leveren. De tweede participatieavond heeft plaatsgevonden op dinsdag 7 maart. Tijdens de tweede participatieavond is het onderzoeksbureau gestart met een toelichting op de belangrijkste knelpunten in Domburg. Uit eerdere analyses blijkt dat de leefbaarheid in het centrum onder druk staat, dat de ring rondom Domburg te druk is en dat (verkeerd) geparkeerde voertuigen op straat voor overlast zorgen. Na de toelichting op de knelpunten is in twee groepen uiteen gegaan om te brainstormen over maatregelen in Domburg. Met de maatregelen wordt beoogd om de knelpunten in Domburg te verminderen en op te lossen. Vervolgens zijn de maatregelen geprioriteerd en aan elkaar gepresenteerd. Het onderzoeksbureau neemt alle maatregelen die tijdens de tweede participatieavond zijn benoemd serieus en weegt af welke maatregelen een plek krijgen in de maatregelpakketten. De maatregelpakketten worden vervolgens doorgerekend met het verkeersmodel om de verkeerseffecten en het probleemoplossend vermogen van de maatregelen in beeld te brengen.

Meer uit Middelburg

Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

55 minuten geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

2 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden