Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parkeerterrein aan Doelstraat Oudelande tegen overlast

Parkeerterrein aan Doelstraat Oudelande tegen overlast

OUDELANDE - De huurwoningen aan de Doelstraat 1a en 3 in Oudelande gaan tegen de grond en de gemeente Borsele wil hier een parkeerterrein met negen plaatsen realiseren. Dat moet de parkeerdruk verminderen en de verkeersdoorstroming in de straat verbeteren, vertelt de Borselse wethouder Arno Witkam. 

De twee woningen van woningcorporatie Beveland Wonen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden gesloopt. “Beveland Wonen bouwt nieuwe sociale huurwoningen terug, maar niet op die locatie”, zegt de wethouder. Daarom wil de gemeente de grond overnemen om er een parkeerterrein aan te leggen. Hiervoor moet wel het bestemmingsplan worden aanpast, omdat de locatie nu nog de bestemming wonen heeft. Dat betekent dat belanghebbenden eventueel bezwaar kunnen maken tegen de realisatie van een parkeerterrein. 

Witkam ziet een parkeerterrein als een goede ontwikkeling tegen de parkeerdruk in de straat en de daarmee samenhangende verkeersopstoppingen. “De Doelstraat is een nauw straatje en een doorgaande route naar Ellewoutsdijk en Baarland. Als bewoners hun auto op een terrein kunnen parkeren komt dat de verkeersdoorstroming ten goede en je kunt je auto op een veiligere plek neerzetten dan langs de straat.” Het parkeerprobleem speelt al jaren in de Doelstraat. “Dit parkeerterrein zal het niet helemaal oplossen, maar negen parkeerplaatsen is een aardig aantal.”

Als het bestemmingsplan zonder vertraging kan worden aangepast, kan het parkeerterrein medio volgend jaar worden aangelegd.

Meer uit Beveland

Win kaarten voor 'De Jantjes' in Goes met Vrienden van de Bode

GOES - Muziektheater Zeeland voert zaterdag 9 maart 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en jij kunt hiervoor kaarten winnen! Weekblad de Bode mag namelijk 15x2 kaartjes, ter waarde van 27,50 euro per stuk, verloten voor deze heerlijke musicalklassieker aan Vrienden van de Bode. Ben je nog geen Vriend? Geen paniek, want dat word je eenvoudig en snel op www.vriendenvandebode.nl.

4 uur geleden
Borsele bezorgd over plan voor bulkopslag Sloegebied

HEINKENSZAND - Evolution Terminals en Vesta Terminals willen in het Sloegebied een bulkopslagvoorziening realiseren voor onder meer ammoniak. In het traject van de vergunningverlening voor de bouw dient de gemeente Borsele een zienswijze in. "De risico's van de extra ammoniaktransporten die deze ontwikkeling met zich meebrengt, zijn naar onze mening niet goed in beeld gebracht", vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate over de zienswijze. Ook vraagt de gemeente te onderzoeken of de ammoniak via buisleidingen kan worden getransporteerd.

5 uur geleden
Tannie Siereveld onderscheiden voor 45 jaar vrijwilligerswerk in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Tannie Siereveld-Coppoolse is dinsdag verrast met de gemeentepenning van de gemeente Noord-Beveland, omdat ze al ruim 45 jaar vrijwilligerswerk doet bij zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat.

1 dag geleden
Middelburger aangehouden voor botsing op A58 waarbij auto in brand vloog

's-HEER ARENDSKERKE - Een 38-jarige Middelburger is maandagavond opgepakt voor de botsing op de snelweg A58 waarbij ter hoogte van 's-Heer Arendskerke een auto in brand vloog. 'De Middelburger wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en drugs, het weigeren van de bloedproef, het rijden met een geschorst rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag', meldt de politie dinsdag. De snelweg was enige tijd dicht door dit ongeluk.

1 dag geleden
Projectprocedure nieuwe kerncentrales begint, geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag mening geven

BORSSELE - Vrijdag begint het voornemen voor de bouw van twee kerncentrales en het voorstel voor participatie. Dit is de eerste stap van de projectprocedure om tot een definitieve locatiekeuze te komen. Borssele is de voorkeurslocatie voor de bouw. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigt geïnteresseerden tussen 23 februari en 4 april uit om mee te denken over het onderzoek voor de bouw van de twee nieuwe kerncentrales. 

1 dag geleden
Echtpaar Platschorre uit Ellewoutsdijk 65 jaar getrouwd

ELLEWOUTSDIJK - Meneer en mevrouw Platschorre uit Ellewoutsdijk zijn dinsdag 65 jaar getrouwd.

1 dag geleden
Snelweg A58 deels dicht door autobrand bij 's-Heer Arendskerke

's- HEER ARENDSKERKE - De snelweg A58 was maandagavond ter hoogte van 's-Heer Arendskerke even dicht richting Bergen op Zoom vanwege een autobrand. Inmiddels is er één rijstrook weer open.

1 dag geleden