Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parkeerterrein aan Doelstraat Oudelande tegen overlast

Parkeerterrein aan Doelstraat Oudelande tegen overlast

OUDELANDE - De huurwoningen aan de Doelstraat 1a en 3 in Oudelande gaan tegen de grond en de gemeente Borsele wil hier een parkeerterrein met negen plaatsen realiseren. Dat moet de parkeerdruk verminderen en de verkeersdoorstroming in de straat verbeteren, vertelt de Borselse wethouder Arno Witkam. 

De twee woningen van woningcorporatie Beveland Wonen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden gesloopt. “Beveland Wonen bouwt nieuwe sociale huurwoningen terug, maar niet op die locatie”, zegt de wethouder. Daarom wil de gemeente de grond overnemen om er een parkeerterrein aan te leggen. Hiervoor moet wel het bestemmingsplan worden aanpast, omdat de locatie nu nog de bestemming wonen heeft. Dat betekent dat belanghebbenden eventueel bezwaar kunnen maken tegen de realisatie van een parkeerterrein. 

Witkam ziet een parkeerterrein als een goede ontwikkeling tegen de parkeerdruk in de straat en de daarmee samenhangende verkeersopstoppingen. “De Doelstraat is een nauw straatje en een doorgaande route naar Ellewoutsdijk en Baarland. Als bewoners hun auto op een terrein kunnen parkeren komt dat de verkeersdoorstroming ten goede en je kunt je auto op een veiligere plek neerzetten dan langs de straat.” Het parkeerprobleem speelt al jaren in de Doelstraat. “Dit parkeerterrein zal het niet helemaal oplossen, maar negen parkeerplaatsen is een aardig aantal.”

Als het bestemmingsplan zonder vertraging kan worden aangepast, kan het parkeerterrein medio volgend jaar worden aangelegd.

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

19 uur geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

23 uur geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

1 dag geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

1 dag geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

1 dag geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

2 dagen geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden