Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parfumerieketen Douglas sluit zo'n 500 winkels in Europa

Parfumerieketen Douglas sluit zo'n 500 winkels in Europa

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse parfumerieketen Douglas sluit rond de 500 van zijn circa 2400 winkels in Europa. Met name in Zuid-Europa gaat de keten snijden in het winkelbestand, maar ook in Duitsland verdwijnen 60 winkels. De gevolgen voor Nederland zijn nog onbekend, maar het is volgens een woordvoerster niet uitgesloten dat ook hier filialen verdwijnen. Douglas heeft ongeveer 110 Nederlandse winkels.

Het bedrijf maakt pas na het weekend bekend welke winkels gesloten worden. Eerst wil Douglas het eigen personeel inlichten. Alle winkelsluitingen moeten in het najaar van 2022 afgerond zijn.

Douglas zet de stap omdat een deel van de verkopen is verschoven naar de webwinkel. Die verschuiving versnelde afgelopen jaar door de coronapandemie en maatregelen als lockdowns en winkelsluitingen. In Zuid-Europa had Douglas door overnames ook relatief veel winkels en daardoor leveren die winkels niet allemaal genoeg op.

Door te snoeien in zijn winkelbestand wil Douglas tot 120 miljoen euro besparen. Het bedrijf verwacht dat een groot deel van de omzet behouden blijft omdat klanten naar de resterende winkels en de webshop van de keten zullen gaan. Voor de sluitingen en het vertrek van personeel zet Douglas eenmalig 94 miljoen euro opzij.

Douglas zet al langer in op de versterking van de webwinkel. In het boekjaar 2019/2020, dat tot en met eind september liep, kwam de omzet van Douglas uit op 3,2 miljard euro waarvan 822 miljoen uit onlineverkopen kwam. De omzet was ongeveer 6 procent lager dan een jaar eerder. De operationele winst kwam uit op 292 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

56 minuten geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

5 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

15 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

16 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

17 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

17 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

20 uur geleden