Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Panta Rhei blij met heropening maar kampt met personeelstekort

Panta Rhei blij met heropening maar kampt met personeelstekort

VLISSINGEN - Nadat strandpaviljoen Pante Rhei gedwongen vijfeneenhalve week de deuren moest sluiten is bedrijfsleider Jeroen de Raaff helemaal niet ontevreden met de verruiming van de mogelijkheden voor de horeca. “Zoals het nu is kunnen we goed werken. QR-code bij de deur, mondkapje, zitplaatsen en anderhalve meter afstand,” vertelt De Raaff.

Net als voor andere horecazaken is het een roerige tijd geweest voor Panta Rhei. Eerst mocht het strandpaviljoen open van 10 tot 20 uur, dan weer van 8 naar 17 uur en dan weer helemaal dicht. “Nu mogen we tot 22 uur open zijn,” aldus De Raaff. “En dat is voor ons prima werkbaar. We zijn nu meer een restaurant dan een café of strandtent.” Panta Rhei is direct na de persconferentie op dinsdag 25 januari de dag erna meteen weer open gegaan. “Lastig is dat er steeds weinig perspectief wordt geboden. Als je op dinsdag hoort dat je op woensdag weer open mag, dan moet je ook maar zien hoe je je voorraad op tijd op orde hebt. Wat dat betreft een groot compliment aan de Sligro die er voor zorgde dat we tijdig werden bevoorraad.”

Personeel
Net als veel andere horecabedrijven heeft Panta Rhei wel moeite om aan goed personeel te komen. “Door de eerdere lockdowns is veel personeel vertrokken en dat is natuurlijk ook te begrijpen,” legt De Raaff uit. “We hebben dringend goeie mensen nodig en dat is toch wel een zorgenkindje. We zoeken een sous-chef, zelfstandig werkende koks en ‘handjes’ in de bediening. Dus we werven nu ook via ui9tzendbureau’s.” Een van de redenen waarom het momenteel extra moeilijk is om aan goed personeel te komen is de concurrentie van, nota bene, de GGD. “Veel personeel is bij de GGD gaan werken omdat ze zo goed betalen. Zo’n vijftig procent meer dan wij kunnen bieden, dus die raken we kwijt, dat snap ik ook wel. Maar als wij zulke salarissen zouden moeten gaan betalen dan begrijp je wel wat een kopje koffie moet gaan kosten...” De Raaff hoopt dat de situatie nu zo blijft dat de horeca open kan blijven. “Maar daar is eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen. De laatste lockdown had ik ook niet verwacht.”

Meer uit Vlissingen

Tentoonstelling met ingekleurde oorlogsfoto's in Scheldehof

VLISSINGEN - Op zaterdag 4 mei wordt in zorgcentrum Scheldehof een indrukwekkende fototentoonstelling geopend: de Tweede Wereldoorlog in kleur. In het zorgcentrum aan de Peperdijk komen zo'n 276 foto's te hangen die ingekleurd zijn door Jakob Lagerweij, één van 's wereld meest begenadigde colouristen. De tentoonstelling is te zien tot 12 mei. 

2 uur geleden
Er komen veertien herenhuizen bij het Dokter Stumphiuspark

VLISSINGEN - Bij het Dokter Stumphiuspark in het Scheldekwartier komen veertien herenhuizen. Het bouwplot 'De Touwslagerij - Parkzijde' wordt gerealiseerd door Zeeuwse Vastgoed B.V. en Bouwgroep Peters. De bouw van de woningen begint naar verwachting begin 2025. Vanaf september worden de herenhuizen te koop aangeboden.

21 uur geleden
Claude is Ambassadeur van de Vrijheid 2024

VLISSINGEN - Claude is dit jaar één van de Ambassadeurs van de Vrijheid en treedt behalve op het Bevrijdingsfestival Zeeland op in de provincies Groningen, Limburg en Utrecht. Claude Kiambe (20) vluchtte op zijn 9e met zijn moeder, drie broers en drie zussen vanuit Congo naar Nederland. Ze vestigden zich in een asielzoekerscentrum in Alkmaar en verhuisden later naar Enkhuizen. "Mijn vrijheid is dat we leven in een land waar je niet hoeft te vrezen voor je veiligheid"

22 uur geleden
Auto botst op lijnbus Koudekerkseweg, bestuurder aangehouden

VLISSINGEN - Op de Koudekerkseweg in Vlissingen is dinsdagmiddag een personenauto op een lijnbus gebotst. De bestuurder is meegenomen door de politie.

1 dag geleden
Kathleen Ferrier verzorgt Van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk

Vlissingen - Het Bevrijdingsfestival Zeeland heeft aangekondigd dat de voormalige politica en mensenrechtenactiviste Kathleen Ferrier dit jaar de Van Randwijklezing zal uitspreken. De lezing, die plaatsvindt in de Sint Jacobskerk te Vlissingen op zondag 5 mei 2024, vormt een hoogtepunt van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2024, waarin de vrijheid wordt gevierd.

1 dag geleden
Esra Jonckman gaat naar de finale van het Prinses Christina Concours

VLISSINGEN - Blokfluitiste Esra Jonckman (15) uit Vlissingen gaat naar de finale van het Prinses Christina Concours die op zondag 12 mei wordt gehouden in concertzaal Amare in Den Haag. Het jaarlijkse concours is er speciaal voor jonge muzikanten in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Esra doet mee in de categorie 12 tot en met 14 jaar. 

2 dagen geleden
Voor elk wat wils op het Bevrijdingsfestival Zeeland

VLISSINGEN - De Stichting Bruisend Zeeland die dit jaar voor het eerst het Bevrijdingsfestival Zeeland organiseert is er klaar voor. "We hebben een mooie gevarieerde programmering," vertelt Robert Waverijn van de Bruisend Zeeland. "Het aanbod aan artiesten is zeer divers, echt voor elk wat wils. Het is hard werken geweest om het festival in een relatief korte periode te organiseren. Nu maar hopen dat het mooi weer is, de voorspellingen veranderen nog van dag tot dag."

3 dagen geleden