Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

Panorama Walcheren hoopt op een definitieve vaste plek in de Machinefabriek die momenteel gerestaureerd wordt. “We hebben al veel locaties bekeken maar die zijn allemaal te klein. We zouden het liefst 3000 vierkante meter hebben. Met 1500 vierkante meter kunnen we het al opstellen maar we zouden er graag iets meer bij doen. Met de gemeente hebben we een goed gesprek gehad en die staan positief tegenover het panorama.” De plannen van de architect en projectleider van de Machinefabriek gaan in juni naar het college van burgemeester en wethouders en wordt er een besluit genomen. Vervolgens gaan de plannen voor de invulling van de Machinefabriek in september naar de gemeenteraad. “Dan moet er nog verbouwd worden en zouden we er op zijn vroegst in 2025 in kunnen. Als we in september geen positieve berichten krijgen over de Machinefabriek dan is het einde oefening voor het panorama. Dan gaat het naar de Covra in opslag of moeten we de schilderijen verkopen ofzo. Dat zou heel erg jammer zijn. We hebben een stijgend aantal bezoekers. Het afgelopen jaar 3500 en we werken eraan om dit jaar naar de 7000 bezoekers te gaan.”

Meer uit Vlissingen

Tien jaar Project Postmaatje: 'De goeie zijn met meer'

VLISSINGEN - Een leuke kaart sturen naar iemand die eenzaam is, ziek is, iemand die jarig is of iemand die gewoon wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Dat is in het kort wat het Project Postmaatje behelst. Het project begon tien jaar geleden in Vlissingen en tegenwoordig zijn de postmaatjes in heel Nederland en ook in België actief.

55 minuten geleden
Sira Kamermans nieuwe directeur-bestuurder l'escaut

VLISSINGEN - Sira Kamermans wordt per 1 juli 2024 aangesteld als directeur-bestuurder van l'escaut. De huidige directeur-bestuurder, Jan Leo van Deemter, neemt met ingang van 1 juli 2024 afscheid. Sira Kamermans is op dit moment werkzaam als manager wonen bij zorgorganisatie Allevo.

1 dag geleden
Auto met meetboot geschaard A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Op de A58 bij Oost-Souburg is bij een ongeval een meetboot van een trailer gevallen. De snelweg is vanwege het ongeval tijdelijk afgesloten.Een bedrijfsauto reed richting Bergen op Zoom toen het rond 09.30 uur misging in de buurt van het viaduct bij de Ritthemsestraat. Door onbekende oorzaak schaarde de trailer en belandde de boot, die is uitgerust voor het uitvoeren van stromingsmetingen op binnenwateren, op het wegdek.Bij het ongeluk raakte gelukkig niemand gewond. Bergingsbedrijf Kuzee is ter plaatse. Vanwege het ongeluk is de snelweg ter plekke afgesloten maar verkeer kan passeren via de af- en oprit en heeft zodoende geen grote hinder van het incident.

1 dag geleden
Jarige Watergeuzen zoeken oud-leden voor reünie

VLISSINGEN - Scoutinggroep de Watergeuzen bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met verschillende activiteiten, waaronder een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere dat van 31 mei tot en met 2 juni wordt gehouden. Tijdens het kamp wordt er een receptie gehouden voor oud-leden van de scoutinggroep, de Watergeuzen kunnen niet alle oud-leden bereiken en doen daarom een oproep.

2 dagen geleden
Auto over de kop op A58: 18-jarige bestuurder mogelijk onder invloed van drugs

RITTHEM - Vanochtend heeft op de A58 bij Ritthem een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Zeker twee personen zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen was zwaargewond, zo meldt de politie.

3 dagen geleden
Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

3 dagen geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied worden sinds zaterdag extra politiecontroles gehouden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad vorige week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

3 dagen geleden