Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

Panorama Walcheren hoopt op een definitieve vaste plek in de Machinefabriek die momenteel gerestaureerd wordt. “We hebben al veel locaties bekeken maar die zijn allemaal te klein. We zouden het liefst 3000 vierkante meter hebben. Met 1500 vierkante meter kunnen we het al opstellen maar we zouden er graag iets meer bij doen. Met de gemeente hebben we een goed gesprek gehad en die staan positief tegenover het panorama.” De plannen van de architect en projectleider van de Machinefabriek gaan in juni naar het college van burgemeester en wethouders en wordt er een besluit genomen. Vervolgens gaan de plannen voor de invulling van de Machinefabriek in september naar de gemeenteraad. “Dan moet er nog verbouwd worden en zouden we er op zijn vroegst in 2025 in kunnen. Als we in september geen positieve berichten krijgen over de Machinefabriek dan is het einde oefening voor het panorama. Dan gaat het naar de Covra in opslag of moeten we de schilderijen verkopen ofzo. Dat zou heel erg jammer zijn. We hebben een stijgend aantal bezoekers. Het afgelopen jaar 3500 en we werken eraan om dit jaar naar de 7000 bezoekers te gaan.”

Meer uit Vlissingen

Wat is er allemaal te doen op Koningsdag?

VLISSINGEN - Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Ook in de gemeente Vlissingen wordt dit volksfeest weer groots gevierd. 

9 uur geleden
Politie is op zoek naar schutter Bloemenlaan

VLISSINGEN - De politie Zeeland is dringend op zoek naar de schutter die op donderdag 1 februari op klaarlichte dag schoten heeft gelost ter hoogte van de Bloemenlaan. De schietpartij volgde op een korte woordenwisseling in het verkeer aan de President Rooseveltlaan. Behalve degene op wie de schutter het had gemunt, had hij buurtbewoners of voorbijgangers kunnen raken.

1 dag geleden
Eindelijk extra geld voor armste Vlissingers

VLISSINGEN - De Vlissingse gemeenteraad heeft afgelopen donderdag twee moties aangenomen waarin wordt aangestuurd op extra geld voor de armste Vlissingers. Door de inkomensgrens voor extraatjes naar 120 procent van het sociaal minimum te verhogen komen meer minima in aanmerking voor middelen die bedoeld zijn voor armoedebestrijding. De gemeenteraad heeft de twee moties unaniem aangenomen.

1 dag geleden
Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

2 dagen geleden
Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

3 dagen geleden
Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

3 dagen geleden
Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

3 dagen geleden