Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Panel: 150 miljoen voor Rembrandt kan beter besteed

Panel: 150 miljoen voor Rembrandt kan beter besteed

HILVERSUM (ANP) - De 150 miljoen euro waarmee de Nederlandse staat het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt wil aankopen kan volgens een deel van de Nederlanders beter worden besteed, meldt Hart van Nederland na onderzoek onder ruim 2800 leden van het Hart van Nederland-panel. De meeste deelnemers (58 procent) zien de miljoenen het liefst naar de gezondheidszorg gaan.

Ook wordt geopperd om er mensen die het financieel niet ruim hebben mee te compenseren voor de hoge inflatie of het te gebruiken voor een vergoeding aan mensen die financieel zijn geraakt door de coronamatregelen. Het verbeteren van het onderwijs en steun aan de gehele cultuursector worden wel genoemd, maar minder vaak, aldus Hart van Nederland.

Woensdag werd bekend dat de familie Rothschild heeft ingestemd met de verkoop van het schilderij De Vaandrager van Rembrandt aan Nederland voor 175 miljoen euro. De Nederlandse staat betaalt daarvan 150 miljoen euro.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
Ik ben niet van mening dat er handel gedreven mag worden met de Grootste Maffia Famillie ter wereld.
Pindakaas1983 1 maand geleden
WAAR IS ME GELD VOOR GAS EN STROOM ???!!!
Porjus 1 maand geleden
Naar mijn bescheiden mening is er geen enkel "kunst" werk wat zo veel waard is. De prijs wordt bepaald door wat de gek er voor geeft.
Farmer. 1 maand geleden
De miljoenen die worden besteed aan het Nederlandse asielbeleid kunnen ook beter worden besteed. Jaarlijks meer dan 100.000 immigranten waarvan slechts een klein deel werkelijk gevaar oplopen in eigen land. Maar zelfs de opvang van dergelijke immigranten kan een klein en overbevolkt land als Nederland onmogelijk zo blijven volhouden. Het is zo langzamerhand not done om te spreken over de Nederlandse cultuur en daar iets voor over te hebben.
singelsma 1 maand geleden
Het is een misverstand te denken dat dit Nederlands erfgoed is. Rembrandt schilderde om te verkopen, en dat deed hij voor heel Europa. Waarom zouden we 'terug' moeten kopen wat nooit van ons geweest is? Als men een collecte wil houden, prima. Ik geef €10,-, maar niet mijn belastinggeld
Hans0166 1 maand geleden
dit is nou iets waarbij de EU iets zou moeten doen, start een gemeenschappelijke (echte, geen troep) kunstcollectie op uitleenbases ... iedereen in brussel levert een beetje in en het is gefinancierd.
berenhof 1 maand geleden
snap best dat dit een belangrijk stuk nederlands erfgoed is , het hoort in nederland ,maar nu even niet er zijn belangrijkere dingen ,reserveer hem en koop het schilderij als het kan ,leen hem nu ,met optie tot koop ,als het mogelijk is .

Meer uit Binnenland

Volkswagens in 2021 weer het populairst bij autodieven

DEN HAAG (ANP) - Autodieven hebben in 2021 net als de jaren daarvoor het meest Volkswagens meegenomen. Maar ook met Toyota's, Renaults en Peugeots rijden ze graag weg, zo meldt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Eerder wezen cijfers van het Verbond van Verzekeraars al op een daling van de autodiefstallen en dat beeld wordt bevestigd door deze gegevens.

11 minuten geleden
Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

1 uur geleden
Huisartsen in krantenadvertentie ten strijde tegen Zilveren Kruis

HAARLEM (ANP) - Huisartsen roepen verzekeraar Zilveren Kruis vrijdag in een paginagrote krantenadvertentie op om de vergoedingen voor praktijkondersteuners zo te laten als die zijn. Ze vrezen anders financieel flink het schip in te gaan. Een petitie tegen wijziging van de systematiek, die volgens de adverterende dokters meer dan 2500 keer werd getekend door collega's en ondersteuners, leverde niks op. Een kort geding is inmiddels aangespannen en dient op 10 februari.

1 uur geleden
OMT bespreekt quarantaineregels onderwijs

DEN HAAG (ANP) - Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag weer samen en bespreekt dan de quarantaineregels voor het onderwijs. Nu is de richtlijn dat een hele klas naar huis moet bij drie of meer besmettingen.

2 uur geleden
RIVM deelt rapport over schadelijke stoffen in regio Tata Steel

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert vrijdagochtend een nieuw onderzoeksrapport naar de herkomst van neergedaald stof en stoffen in de lucht in de regio IJmond waar de staalfabriek Tata Steel staat. Omwonenden klagen al lange tijd over het bedrijf.

2 uur geleden
Rechtbank behandelt opnieuw dodelijk geweld Mallorca

LELYSTAD (ANP) - De rechtbank in Lelystad houdt vrijdag een tweede inleidende zitting over het dodelijk uitgaansgeweld dat vorig jaar zomer plaatsvond op Mallorca. Tijdens deze zogeheten regiezitting wordt gesproken over onderzoekswensen van de verdediging, het voorarrest van de hoofdverdachten en de verdere planning van de strafzaak over de dood van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen.

2 uur geleden
OM komt met strafeisen in liquidatieproces rond Caloh Wagoh

SCHIPHOL (ANP) - Na een uitgebreid requisitoir, dat al drie dagen heeft geduurd, komt het Openbaar Ministerie vrijdag tot een afronding met de strafeisen tegen de negentien verdachten in het omvangrijke liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. Het monsterproces, Eris genaamd, gaat onder meer over vijf moorden, diverse pogingen daartoe, verboden wapenbezit en afpersing.

3 uur geleden