Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

‘Gekke jij’ gaat over Pamela. Voor de buitenwereld lijkt ze een sterke, onafhankelijke vrouw, maar in relaties is ze afhankelijk en onzeker. Wat is liefde? Onophoudelijk lijkt Pamela aan zichzelf te willen bewijzen dat onbaatzuchtige liefde bestaat. Telkens geeft ze zichzelf honderd procent, maar blijken relaties voorwaardelijk en stranden. In het verhaal vindt Pamela bevrijding, ook van haar verleden, en antwoord op die prangende vraag wat liefde is. Heeft het boek een happy end? “Zullen we dat open laten?”, antwoordt Lijdsman lachend. Voor de schrijfster zelf is de verschijning van haar boek dat in ieder geval wel. “Het geeft me veel voldoening. Ik wil me graag manifesteren met dit boek en denk dat ik anderen er wat mee te bieden heb. De hoofdpersoon maakt een ontwikkeling door, daarnaast gebeurt er van alles en tussendoor speelt een relatie die alles van haar vraagt.” Lijdsman is grondig te werk gegaan om een interessant verhaal dat lekker leest af te leveren. Met haar motto ‘geef nooit op’ debuteert ze na jaren schrijven in allerlei andere vormen met een roman. “Schrijven vind ik heerlijk. Het geeft me grip op de wereld. Met dit boek heb ik grip op mijn leven, op mezelf gekregen.”

‘Gekke jij’ van Pam Lijdsman is verschenen bij Uitgeverij Aspekt en verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Meer uit Beveland

Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

19 uur geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

20 uur geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

1 dag geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

1 dag geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

2 dagen geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

2 dagen geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

2 dagen geleden