Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

‘Gekke jij’ gaat over Pamela. Voor de buitenwereld lijkt ze een sterke, onafhankelijke vrouw, maar in relaties is ze afhankelijk en onzeker. Wat is liefde? Onophoudelijk lijkt Pamela aan zichzelf te willen bewijzen dat onbaatzuchtige liefde bestaat. Telkens geeft ze zichzelf honderd procent, maar blijken relaties voorwaardelijk en stranden. In het verhaal vindt Pamela bevrijding, ook van haar verleden, en antwoord op die prangende vraag wat liefde is. Heeft het boek een happy end? “Zullen we dat open laten?”, antwoordt Lijdsman lachend. Voor de schrijfster zelf is de verschijning van haar boek dat in ieder geval wel. “Het geeft me veel voldoening. Ik wil me graag manifesteren met dit boek en denk dat ik anderen er wat mee te bieden heb. De hoofdpersoon maakt een ontwikkeling door, daarnaast gebeurt er van alles en tussendoor speelt een relatie die alles van haar vraagt.” Lijdsman is grondig te werk gegaan om een interessant verhaal dat lekker leest af te leveren. Met haar motto ‘geef nooit op’ debuteert ze na jaren schrijven in allerlei andere vormen met een roman. “Schrijven vind ik heerlijk. Het geeft me grip op de wereld. Met dit boek heb ik grip op mijn leven, op mezelf gekregen.”

‘Gekke jij’ van Pam Lijdsman is verschenen bij Uitgeverij Aspekt en verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Meer uit Beveland

Gemeente Goes betaalt mee aan groen dak voor inwoners

GOES - Inwoners van de gemeente Goes kunnen sinds vorige week subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin.

1 uur geleden
Een op acht Zeeuwen had een ernstig juridisch geschil

MIDDELBURG - Een op de acht Zeeuwen heeft de afgelopen vier jaar te maken gehad met een ernstig juridisch geschil. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Juridische problemen en geschillen in de regio’ van HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Het kenniscentrum heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de stichting Samen Recht Vinden (SRV), die met een bus door de provincie rijdt en mensen daarin juridisch advies geeft. Ze wil hiermee het recht zo toegankelijk maken.  

3 uur geleden
Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

GOES - Woningcorporatie Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. ‘Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening’, aldus de corporatie. 

5 uur geleden
Vijftig kinderopvanglocaties in Zeeland doen mee aan 10e editie ModderDag

MIDDELBURG - Woensdag 29 juni is de tiende editie van ModderDag. In de provincie Zeeland zullen op zo’n vijftig locaties ongeveer 1800 kinderen naar hartenlust met modder spelen en lekker vies worden dus! En dat is hard nodig in een tijd dat kinderen steeds minder buiten spelen en het schermgebruik alleen maar toeneemt. ‘Heerlijk buitenspelen in de natuur is zo belangrijk voor kinderen,’ stelt projectleider Marc Veekamp van IVN Natuureducatie. ‘Het is goed voor de motoriek, tegen overgewicht, maar ook in sociaal-emotioneel opzicht. Kinderen worden er echt gelukkiger van.’

1 dag geleden
Eerste Inge Memorial vindt donderdag plaats in Goes

GOES - Het Inge Sportfonds en de Sportclub Gehandicapten Bevelanden (SGB) houden donderdag (30 juni) in Goes de eerste editie van de Inge Memorial. 

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester van Goes is Jens van de Leur

GOES - Jens van de Leur is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

1 dag geleden
Appartement Grote Kade Goes gesloten na vondst harddrugs

GOES - Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes heeft maandagmorgen een appartement in een pand aan de Grote Kade in Goes laten sluiten na de vondst van cocaïne en heroïne. 

1 dag geleden