Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pakketbezorger UPS komt opnieuw met winstwaarschuwing

Pakketbezorger UPS komt opnieuw met winstwaarschuwing

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse pakketbezorger United Parcel Sevice (UPS) stelt zijn winst- en omzetverwachting voor dit jaar naar beneden bij. Het bedrijft kampt met hogere arbeidskosten en een afnemende vraag naar pakketten.

UPS schat dat de winstmarge nu in op 10,8 tot 11,3 procent. Eerder mikte het bedrijf nog op 11,8 procent.

UPS verlaagde zijn omzetverwachting van circa 93 miljard dollar naar 91,3 tot 92,3 miljard dollar. "Ongunstige macro-economische omstandigheden" hadden volgens UPS-topvrouw Carol Tomé, een negatieve invloed op de wereldwijde vraag in het laatste kwartaal.

Overeenkomst met vakbond

Deze zomer sloot UPS een overeenkomst met vakbond de Teamsters, die tot gevolg had dat bezorgers aanzienlijk meer gaan verdienen. Een grote staking kon zo op het nippertje worden voorkomen. Tijdens de onderhandelingen stapten sommige klanten over naar de concurrentie, waardoor het dagelijkse volume met 1,2 miljoen pakketten daalde. Ook is de vraag naar pakketbezorging sinds het einde van de coronacrisis verder afgenomen.

Om de winst te vergroten, richt UPS zich op leveringen aan de gezondheidszorg en kleine bedrijven, waarvoor doorgaans hogere prijzen gelden. Ook heeft UPS een tariefverhoging van 5,9 procent voor volgend jaar aangekondigd.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

4 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

5 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

5 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

5 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

5 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

5 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

6 uur geleden