Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paaspop mogelijk verplaatst naar september

Paaspop mogelijk verplaatst naar september

SCHIJNDEL (ANP) - De aftrap van het festivalseizoen vindt dit jaar mogelijk later plaats dan normaal. De organisatie van Paaspop, traditiegetrouw in april de opener van het seizoen, overweegt de komende editie naar september te verschuiven, zegt festivaldirecteur Peter Sanders.

Door de ontwikkelingen rond het coronavirus lijkt het steeds minder haalbaar dat het festival van 2 tot en met 4 april in Schijndel kan plaatsvinden. "We beginnen normaal gesproken zo'n zes weken van tevoren met opbouwen. We hebben het natuurlijk niet over een verjaardag in de achtertuin, maar over het bouwen van een klein dorp", zegt Sanders.

De organisatie wacht op duidelijkheid vanuit de overheid, maar begrijpt ook dat die er nu nog niet is. "Het is een medisch verhaal, veel is onzeker en de situatie is erg veranderlijk. Het belangrijkste is de gezondheid en de veiligheid." Als duidelijkheid uitblijft dan hakt de organisatie zelf de knoop door om te verplaatsen.

Dat Paaspop buiten de ingangsdatum van 1 juli valt van het donderdag aangekondigde garantiefonds van 300 miljoen voor de cultuursector, vindt Sanders niet erg. Hij is al blij dat ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is uitgebreid. "Het is positief dat de sector iets heeft om op terug te vallen. Maar als ik kijk naar onze kosten alleen al dan denk ik wel dat het garantiefonds moet worden uitgebreid. Volgens mij is het twee- of zelfs het drievoudige nodig."

Als Paaspop na verplaatsing alsnog niet kan doorgaan dan hoopt de organisatie wel te kunnen terugvallen op het garantiefonds. Maar vooralsnog gaat de organisatie er vanuit dat het festival ergens dit jaar gewoon kan worden gehouden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Marieke Lucas Rijneveld vertaalt Amanda Gorman toch niet

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster Marieke Lucas Rijneveld zal de po√ęzie van Amanda Gorman toch niet vertalen, zoals begin deze week werd bekendgemaakt. Dat meldt zijzelf op Twitter en uitgeverij Meulenhoff onder meer op Facebook. Ze heeft de opdracht teruggegeven nadat er discussie was ontstaan of de vertaling niet beter door een Afro-Nederlandse vertaler kon worden uitgevoerd.

1 dag geleden
Acteur Ronald Pickup (80) overleden

LONDEN (ANP) - De Britse acteur Ronald Pickup, de aartsbisschop van Canterbury in The Crown, is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een lang ziekbed, zegt zijn agent tegen Britse media.

2 dagen geleden
Verkiezingsavond bij RTL onder leiding van Jinek en Lambie

HILVERSUM (ANP) - RTL Nieuws verslaat de verkiezingsavond met een uitzending van het programma Jinek, dat wordt geleid door Eva Jinek en Fons Lambie. De gebeurtenissen worden geduid door de politieke verslaggevers van RTL en de vaste commentatoren die vaker aanschuiven bij Jinek.

2 dagen geleden
Songfestival kleurt Rotterdamse straten

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam heeft donderdag de kunstenaars gepresenteerd die de stad de komende maanden onderdompelen in songfestivalsferen. De artistieke aankleding wordt verzorgd door Studio VollaersZwart, Mothership, Arttenders, Stichting Hip Hop In Je Smoel en Flowerdales Agency, zo heeft de Rotterdamse songfestivalorganisatie bekendgemaakt.

2 dagen geleden
100.000 mensen in wachtrij voor kaartverkoop proefevenementen

AMSTERDAM (ANP) - Maar liefst 100.000 mensen hebben donderdag in de digitale wachtrij gestaan voor een kaartje voor een van de proefevenementen van ID&T en MOJO.

2 dagen geleden
De Vooravond komt met alternatief voor Boekenbal

AMSTERDAM (ANP) - Het tv-programma De Vooravond komt met een alternatief voor het Boekenbal, dat niet kan doorgaan vanwege de coronacrisis. In een speciale uitzending presenteren Fidan Ekiz en Renze Klamer op 5 maart vanuit de Stadsschouwburg (ITA) in Amsterdam met een reeks bekende schrijvers dat alternatieve boekenbal, meldt BNNVARA donderdag.

2 dagen geleden
Fieldlab waarschuwt voor doorverkoop kaarten

AMSTERDAM (ANP) - Fieldlab Evenementen waarschuwt voor de doorverkoop van de kaarten voor de Back to Live-evenementen. Dat laat de organisatie weten. Op Marktplaats.nl verschenen donderdagmiddag al de eerste popfestivalkaarten, vanaf zo'n 300 euro per stuk. "Het zou zonde zijn als je die koopt, want het heeft geen nut. Alle kaarten staan op naam." Op het festival moeten de bezoekers namelijk onder meer een negatieve coronatest overleggen, die gekoppeld is aan hun BSN-nummer en naam. "En dat gaan we checken."

3 dagen geleden