Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paasbrunch aan huis dankzij De Burgerij

Paasbrunch aan huis dankzij De Burgerij

VLISSINGEN – Wijkcentrum De Burgerij in Vlissingen bracht in het paasweekeinde tachtig brunches bij Vlissingers in de wijk Paauwenburg en omstreken. “In deze tijd zitten veel mensen thuis. Ze missen het contact met anderen. Met de paasbrunch willen we mensen laten weten dat ze niet alleen zijn”, zegt voorzitter Wim Meulmeester van Wijkcentrum De Burgerij.

Op vrijdagmiddag ruikt het in de keuken van Wijkcentrum De Burgerij heerlijk mediterraans; in de oven liggen paprika’s en tijm. Mirjam de Hond van het cateringbedrijf MirLove4Food heeft haar hulp aangeboden aan het wijkcentrum. “Ik kreeg een tijdje geleden een briefje in de brievenbus van Stichting ROAT en het wijkcentrum. Ze stelden de vraag waar de wijkbewoners behoefte aan hebben. Ik besloot mijn hulp aan te bieden en een paasbrunch te verzorgen.”

Plantje

Samen met tien vrijwilligers rolde De Hond op zaterdagmorgen tachtig wraps met salade en zelfgemaakte pulled chicken. Het team maakte ook fruitsalades en paprika-tomatensoep. Bij de brunches zaten gehaakte haasjes, chocolaatjes, een tekening of kaart en een plantje, gedoneerd door Tuindersbedrijf Kesteloo.

Stil

De normale activiteiten in wijkcentrum De Burgerij zijn vanwege de coronamaatregelen afgelast. “Er is normaal gesproken elke dag wel iets te doen,” vertelt Meulmeester, “zoals de crea-groepjes, bridge, muziek en maandelijks is er een lunch en een diner. Het is nu wel er stil in het wijkcentrum.”

Contact

Een groepje studenten van Scalda helpt bij de organisatie van enkele activiteiten en ook de basisscholen zijn actief betrokken bij De Burgerij. Welzijnsorganisatie Stichting ROAT heeft een kantoor in het gebouw en helpt bij de organisatie van activiteiten. “Uit de enquête die we hebben gehouden onder buurtbewoners bleek dat mensen behoefte hebben aan contact tijdens de coronacrisis”, zegt welzijnswerker Daphne van der Stoep.

Puzzel

Vrijwilligerscoördinator Ed Alma vertelt: “Vrijwilligers van het wijkcentrum bellen regelmatig met mensen die behoefte hebben aan een praatje. Ook zijn er tekeningen gemaakt door kinderen en worden er kaartjes rondgestuurd.”

De crea-groep heeft, ieder thuis, paashaasjes gehaakt en honderd kaartjes getekend met vrolijke paastafereeltjes en bloemen. Een andere groep is ingezet om de brunches bij de mensen thuis te bezorgen. “Het was nog een flinke puzzel om alle adressen in korte tijd te bezoeken,” zegt Alma. “De soep moest wel warm geserveerd worden en we moesten afstand houden van elkaar.”

Succes

De paasbrunch is een groot succes gebleken. Wie weet wordt er volgend jaar weer een paasbrunch georganiseerd. Maar dan het liefst in het wijkcentrum zelf, zodat de wijkbewoners echt met elkaar aan tafel kunnen.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Vlissingen

Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

13 uur geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

22 uur geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

1 dag geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

2 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

2 dagen geleden
Positie wethouder Cracau wankel na debat over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Wethouder Sal Cracau (VVD) had maandagavond het een en ander uit te leggen aan de gemeenteraad. De aanwezige raadsleden waren vrijwel unaniem slecht te spreken over de gang van zaken rondom Vlissingen Maritiem en de houding die de gemeente tegenover de organisatie van het evenement heeft aangenomen. Pim Kraan, fractievoorzitter van de POV, was dermate ontevreden met de uitleg die Cracau gaf over de ontstane problematiek, dat hij een motie van wantrouwen tegen de wethouder indiende. De motie is met een nipte meerderheid van 11 stemmen tegen en 10 stemmen voor verworpen.

3 dagen geleden
Schrijfster Lisa Weeda te gast bij 't Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Lisa Weeda is zaterdag 24 februari te gast in boekhandel 't Spui. Ze wordt er geïnterviewd over haar nieuwe boek 'Dans dans revolutie!'. De boekpresentatie begint om 14 uur.

3 dagen geleden