Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ovezande is klaar voor 41e Klomppop

Ovezande is klaar voor 41e Klomppop

OVEZANDE - In Ovezande begint vrijdag de 41e editie van Klomppop. Het muziek- en theaterfestival duurt tot en met zondag.

Bezoekers kunnen drie dagen lang genieten van livemuziek en dj’s op meerdere podia, straattheater en allerlei andere activiteiten op sportpark De Fazant. 

Vrijdag 

Het festivalterrein gaat vrijdag om 16.30 uur open. Deze eerste dag staat in het teken van de finale van talentenwedstrijd Spectra, een initiatief van Jongerenraad Borsele. De Zeeuwse bands Baneham, De Grote Geelstaart, Grainbait en The Travelling Trashcans hebben hun voorronden gewonnen en strijden om de hoofdprijs. Verder is er op vrijdag veel dwarse gitaarmuziek. Rudebloy plays Urban Dance Squad is headliner. De frontman van de legendarische cross-overband laat met zijn kompaan DJ DNA en bevriende muzikanten de hoogtijdagen van Urban Dance Squad herleven. Andere namen op de vrijdag zijn Designer Violence, Rhea en John. 

Feesttent O?lles Loco is voor het eerst ook open op vrijdag. DJ Arno zet daar de boel op zijn kop. 

Zaterdag 

Zaterdag duurt Klomppop van 14.00 uur tot 2.00 uur. Zanger en youtuber Blanks, Moss (van de in Middelburg geboren zanger Marien Dorleijn), het vorig jaar doorgebroken Prins S. en de Geit en folkband De Toegift (met Zeeuwse roots) zijn enkele toppers op deze dag. Laatstgenoemde band was volgens VPRO’s 3voor12 dé band van Noorderslag dit jaar. Froukje was een jaar eerder de sensatie van het festival in Groningen. De popkoningin van de nieuwe generatie staat zaterdag om 21.00 uur op het hoofdpodium. Hits als ‘Nooit meer spijt’, ‘Niets tussen’ en natuurlijk ‘Ik wil dansen’ komen zeker voorbij in Ovezande. 

Het Vlaamse Goose sluit daarna vlammend af. De elektro-rockband is een grote naam in eigen land en bekend in heel Europa. Ze stonden bijvoorbeeld op Rock Werchter en verkochten de Lotto Arena al eens uit. 

De deuren van O?lles Loco zijn zaterdag de hele dag open. Tot de verbeelding sprekende namen als Rocken met Ribbedie, Boer Bennie en Dik en Gezellig zorgen in de tent voor een urenlang feestje. 

Zondag 

Op de laatste dag, die om 12.30 uur begint, draait niet alles om muziek. Dan zijn er ook veel humoristische, spectaculaire en verrassende theateracts te zien op het terrein. Globus Hystericus, Kartje Kilo en de Dino Liveshow is slechts een kleine greep uit de lijst met nationale en internationale acts. Muziek is er onder meer van De Dijk-tributeband Dubbel D, de lokale helden van Company of Sinners en Daredevils, die het festivalweekend knallend afsluit. De coverband begint om 21.15 uur. 

Het plein met activiteiten voor kinderen en jongeren is geopend van 12.30 tot 17.00 uur. Zij kunnen onder meer kijken naar slangen, reuzeslakken, een uil en andere (enge) dieren bij ‘Iets met dieren’. Daarnaast kunnen ze dansen in de silent disco, hutten bouwen met Palènpa en graffiti spuiten met de kunstenaars van Zeeland Graffiti. Ook staan er stormbanen, springkussens en er is een klimtoren van tien meter hoog. Vrijwilligers van Kinderkamp Borsele en de Soos Tour leiden alles in goede banen. De braderie in de straten van het dorp maakt niet langer deel uit van het programma. Hiervoor in de plaats is er een festivalmarkt.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

17 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden