Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ovezande is klaar voor 41e Klomppop

Ovezande is klaar voor 41e Klomppop

OVEZANDE - In Ovezande begint vrijdag de 41e editie van Klomppop. Het muziek- en theaterfestival duurt tot en met zondag.

Bezoekers kunnen drie dagen lang genieten van livemuziek en dj’s op meerdere podia, straattheater en allerlei andere activiteiten op sportpark De Fazant. 

Vrijdag 

Het festivalterrein gaat vrijdag om 16.30 uur open. Deze eerste dag staat in het teken van de finale van talentenwedstrijd Spectra, een initiatief van Jongerenraad Borsele. De Zeeuwse bands Baneham, De Grote Geelstaart, Grainbait en The Travelling Trashcans hebben hun voorronden gewonnen en strijden om de hoofdprijs. Verder is er op vrijdag veel dwarse gitaarmuziek. Rudebloy plays Urban Dance Squad is headliner. De frontman van de legendarische cross-overband laat met zijn kompaan DJ DNA en bevriende muzikanten de hoogtijdagen van Urban Dance Squad herleven. Andere namen op de vrijdag zijn Designer Violence, Rhea en John. 

Feesttent O?lles Loco is voor het eerst ook open op vrijdag. DJ Arno zet daar de boel op zijn kop. 

Zaterdag 

Zaterdag duurt Klomppop van 14.00 uur tot 2.00 uur. Zanger en youtuber Blanks, Moss (van de in Middelburg geboren zanger Marien Dorleijn), het vorig jaar doorgebroken Prins S. en de Geit en folkband De Toegift (met Zeeuwse roots) zijn enkele toppers op deze dag. Laatstgenoemde band was volgens VPRO’s 3voor12 dé band van Noorderslag dit jaar. Froukje was een jaar eerder de sensatie van het festival in Groningen. De popkoningin van de nieuwe generatie staat zaterdag om 21.00 uur op het hoofdpodium. Hits als ‘Nooit meer spijt’, ‘Niets tussen’ en natuurlijk ‘Ik wil dansen’ komen zeker voorbij in Ovezande. 

Het Vlaamse Goose sluit daarna vlammend af. De elektro-rockband is een grote naam in eigen land en bekend in heel Europa. Ze stonden bijvoorbeeld op Rock Werchter en verkochten de Lotto Arena al eens uit. 

De deuren van O?lles Loco zijn zaterdag de hele dag open. Tot de verbeelding sprekende namen als Rocken met Ribbedie, Boer Bennie en Dik en Gezellig zorgen in de tent voor een urenlang feestje. 

Zondag 

Op de laatste dag, die om 12.30 uur begint, draait niet alles om muziek. Dan zijn er ook veel humoristische, spectaculaire en verrassende theateracts te zien op het terrein. Globus Hystericus, Kartje Kilo en de Dino Liveshow is slechts een kleine greep uit de lijst met nationale en internationale acts. Muziek is er onder meer van De Dijk-tributeband Dubbel D, de lokale helden van Company of Sinners en Daredevils, die het festivalweekend knallend afsluit. De coverband begint om 21.15 uur. 

Het plein met activiteiten voor kinderen en jongeren is geopend van 12.30 tot 17.00 uur. Zij kunnen onder meer kijken naar slangen, reuzeslakken, een uil en andere (enge) dieren bij ‘Iets met dieren’. Daarnaast kunnen ze dansen in de silent disco, hutten bouwen met Palènpa en graffiti spuiten met de kunstenaars van Zeeland Graffiti. Ook staan er stormbanen, springkussens en er is een klimtoren van tien meter hoog. Vrijwilligers van Kinderkamp Borsele en de Soos Tour leiden alles in goede banen. De braderie in de straten van het dorp maakt niet langer deel uit van het programma. Hiervoor in de plaats is er een festivalmarkt.

Meer uit Beveland

Landelijke tuinvlindertelling

GOES - Op vrijdag 2 augustus begint de jaarlijkse Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via De Vlinderstichting | Tuinvlindertelling: 2 t/m 4 augustus. Eén kwartier tellen is al voldoende, maar je mag zeker ook vaker tellen! Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar? 

13 uur geleden
Kindervakantieweek met extra begeleiding begint maandag 12 augustus en zoekt nog vrijwilligers

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) houdt vanaf maandag 12 augustus een speciale kindervakantieweek in Goes. Deze week is voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle andere kinderen die graag meer begeleiding hebben.

15 uur geleden
Met opgeknapt pand en nieuw logo is Bridgeclub Reimerswaal klaar voor de toekomst

KRUININGEN - Bridge heeft de naam een moeilijk spel te zijn, maar iedereen kan het leren en iedereen is bij Bridgeclub Reimerswaal in Kruiningen van harte welkom. Met een opgeknapt clubhuis én een nieuw Leuntje & Merien-logo, gemaakt door kunstenaar Jan-Willem Hament, is de vereniging klaar voor nieuwe leden.

15 uur geleden
47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

1 dag geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

1 dag geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

2 dagen geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 dagen geleden