Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overleg Skatepark Veersepoort Middelburg van start: huidige baan tijdelijk geblokkeerd

Overleg Skatepark Veersepoort Middelburg van start: huidige baan tijdelijk geblokkeerd

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft na overleg met de belangengroep ‘Free WIM 0118’ verkiezingsborden op de baan van skatepark Veersepoort geplaatst om skaters te ontmoedigen de baan in april te gebruiken. Op 15 april beslist de gemeenteraad of er een alternatief zal komen voor de gesloten baan.

Anderhalve week na de petitie voor het behoud van de skatebaan in de Veersepoort (of over het belang van een goed alternatief) staat de teller op meer dan twaalfduizend ondertekeningen. Landelijke media besteedden aandacht aan de kwestie (PowNed, 3FM en het Jeugdjournaal). Vertegenwoordiger van de skaters, die zich hebben verenigd in de groep ‘Free WIM 0118’ overlegden afgelopen donderdag digitaal met wethouder Dekker. Er werd onder meer afgesproken dat de bestaande baan deze maand echt even dicht blijft. De gemeente heeft enkele verkiezingsborden als obstakels geplaatst op de baan, en de skaters hebben posters opgehangen met daarop oproepen en een toelichting op de afspraken. ‘Blijf je skaten, dan komt er geen nieuw skatepark’, valt er onder meer op te lezen.

Op 6 april zal er door diverse mensen worden ingesproken, tijdens de commissie Ruimte van de gemeente. Op 15 april besluit de gemeenteraad vervolgens of er een alternatief zal worden geboden voor de gesloten baan, en als dat zo is: welk alternatief. De skaters  wordt gevraagd de baan de komende maand in ieder geval met rust te laten, zodat in alle rust overlegd kan worden met de omwonenden, over het nog een tijdje blijven gebruiken van de baan, totdat het alternatief er is.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

kajoe 3 maanden geleden
Goedkope antwoorden en vooroordelen genoeg over deze jongeren maar biedt U ze een alternatief? Ik meen dat de skatebaan er al eerder lag dan de bewoners die er over klagen ga eens met de jongeren praten inplaats van goedkope kritiek leveren! Laat de bewoners die dan klagen in ieder geval een ruime bijdrage cq vergoeding betalen om de baan daar dan weg te halen .dan denk ik dat de baan daar mag blijven liggen
J. Davidse. 3 maanden geleden
Gewoon verbieden die skate-cultuur met zijn uitwassen van drugs en asociaal gedrag. Als gemeenten voor iedere hobby in de openbare ruimte een plaatst moeten inruimen is het einde zoek. En als die skaters die opruiende schreeuwers van Powned erbij haalt laat het duidelijk zien wat voor figuren ze zijn.

Meer uit Middelburg

De Drvkkery uit Middelburg wint Google Golden Pin Award

MIDDELBURG - Gisteren reikte Google voor het eerst twaalf Golden Pin Awards uit aan ondernemers in het hele land. Voor de provincie Zeeland ging de award naar boekhandel, brasserie, cadeau- en kantoorwinkel “De Drvkkery” in Middelburg. Google reikt de awards uit aan ondernemers die tijdens de moeilijke coronaperiode door creativiteit en de slimme inzet van digitale middelen hun dienstverlening wisten te continueren en hiervoor op hun online bedrijfsprofiel in Google Maps en Google Zoeken van klanten hoge review scores ontvingen.

48 minuten geleden
Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Voorlezen kent namelijk vele voordelen; het stimuleert de taal-spraakontwikkeling, het versterkt de band tussen ouder en kind, het prikkelt de fantasie en het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen een leven lang plezier van hebben. In de ZB is een speciale plek ingericht voor kinderenboeken. Hier zijn boeken te vinden voor kinderen vanaf 0 jaar, want ook baby’s houden van boeken. Leuke boekentips voor elke leeftijd vind je op www.boekstart.nl.

1 uur geleden
De kunstmarkt mag weer!

MIDDELBURG - Wat is Kunst- en Cultuurroute Middelburg blij dat de kunstmarkt op het Abdijplein dit jaar weer door mag gaan!. Op zondag 1 augustus kunnen liefhebbers genieten van 55 kunstenaars uit heel Nederland die hun werk in uitgestalde kramen op het mooie Abdijplein in Middelburg presenteren en uiteraard verkopen. 

1 uur geleden
Feestelijk in gebruikneming duo-fiets Nieuw en St. Joosland

NIEUW EN ST. JOOSLAND - De medewerkers van de Binnehaven hadden een droom: een duo-fiets voor de bewoners en inwoners van Nieuwe en St Joosland. De duofiets is afgelopen week feestelijk in gebruik genomen door de Lonneboot en de inwoners van Nieuw en St. Joosland.

21 uur geleden
Karter Youri Bonte als een speer naar de zege in Genk

VROUWENPOLDER - Ondanks de moordende concurrentie liet Youri Bonte (14)  tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series zien dat er niet te spotten valt met zijn kwaliteiten. In de IAME Junioren-klasse won de coureur uit Vrouwenpolder zowel heat één als heat twee en drie. En dat deed hij op indrukwekkende wijze.

23 uur geleden
Feestelijke opening informatiepunt Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Op donderdag 29 juli opent het nieuwe informatiepunt in Oostkapelle zijn deuren in het bijgebouw van de Dorpskerk, aan de J. de Pourckstraat 5. Stichting Tuys zorgt voor de invulling hiervan. Wethouder Adri Roelse opent dinsdag 2 augustus om 15:00 uur op feestelijke wijze het informatiepunt. 

1 dag geleden
Een zomer boordevol activiteiten voor de jeugd

MIDDELBURG - Deze zomervakantie organiseren Welzijn Middelburg en Kunsteducatie Walcheren een afwisselend aanbod aan vakantieactiviteiten voor de jeugd. Op woensdag 28 juli starten de activiteiten en het belooft een sportieve en recreatieve zomervakantie te worden voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar.

2 dagen geleden