Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overleg Skatepark Veersepoort Middelburg van start: huidige baan tijdelijk geblokkeerd

Overleg Skatepark Veersepoort Middelburg van start: huidige baan tijdelijk geblokkeerd

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft na overleg met de belangengroep ‘Free WIM 0118’ verkiezingsborden op de baan van skatepark Veersepoort geplaatst om skaters te ontmoedigen de baan in april te gebruiken. Op 15 april beslist de gemeenteraad of er een alternatief zal komen voor de gesloten baan.

Anderhalve week na de petitie voor het behoud van de skatebaan in de Veersepoort (of over het belang van een goed alternatief) staat de teller op meer dan twaalfduizend ondertekeningen. Landelijke media besteedden aandacht aan de kwestie (PowNed, 3FM en het Jeugdjournaal). Vertegenwoordiger van de skaters, die zich hebben verenigd in de groep ‘Free WIM 0118’ overlegden afgelopen donderdag digitaal met wethouder Dekker. Er werd onder meer afgesproken dat de bestaande baan deze maand echt even dicht blijft. De gemeente heeft enkele verkiezingsborden als obstakels geplaatst op de baan, en de skaters hebben posters opgehangen met daarop oproepen en een toelichting op de afspraken. ‘Blijf je skaten, dan komt er geen nieuw skatepark’, valt er onder meer op te lezen.

Op 6 april zal er door diverse mensen worden ingesproken, tijdens de commissie Ruimte van de gemeente. Op 15 april besluit de gemeenteraad vervolgens of er een alternatief zal worden geboden voor de gesloten baan, en als dat zo is: welk alternatief. De skaters  wordt gevraagd de baan de komende maand in ieder geval met rust te laten, zodat in alle rust overlegd kan worden met de omwonenden, over het nog een tijdje blijven gebruiken van de baan, totdat het alternatief er is.

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

14 uur geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

21 uur geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

21 uur geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

21 uur geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

1 dag geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

2 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

3 dagen geleden