Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overleg Skatepark Veersepoort Middelburg van start: huidige baan tijdelijk geblokkeerd

Overleg Skatepark Veersepoort Middelburg van start: huidige baan tijdelijk geblokkeerd

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft na overleg met de belangengroep ‘Free WIM 0118’ verkiezingsborden op de baan van skatepark Veersepoort geplaatst om skaters te ontmoedigen de baan in april te gebruiken. Op 15 april beslist de gemeenteraad of er een alternatief zal komen voor de gesloten baan.

Anderhalve week na de petitie voor het behoud van de skatebaan in de Veersepoort (of over het belang van een goed alternatief) staat de teller op meer dan twaalfduizend ondertekeningen. Landelijke media besteedden aandacht aan de kwestie (PowNed, 3FM en het Jeugdjournaal). Vertegenwoordiger van de skaters, die zich hebben verenigd in de groep ‘Free WIM 0118’ overlegden afgelopen donderdag digitaal met wethouder Dekker. Er werd onder meer afgesproken dat de bestaande baan deze maand echt even dicht blijft. De gemeente heeft enkele verkiezingsborden als obstakels geplaatst op de baan, en de skaters hebben posters opgehangen met daarop oproepen en een toelichting op de afspraken. ‘Blijf je skaten, dan komt er geen nieuw skatepark’, valt er onder meer op te lezen.

Op 6 april zal er door diverse mensen worden ingesproken, tijdens de commissie Ruimte van de gemeente. Op 15 april besluit de gemeenteraad vervolgens of er een alternatief zal worden geboden voor de gesloten baan, en als dat zo is: welk alternatief. De skaters  wordt gevraagd de baan de komende maand in ieder geval met rust te laten, zodat in alle rust overlegd kan worden met de omwonenden, over het nog een tijdje blijven gebruiken van de baan, totdat het alternatief er is.

Meer uit Middelburg

Van den Berg wint Middelburgs standwerkersconcours 2022

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus werd in de Lange Delft in Middelburg weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden, als voorronde van het Nederlands kampioenschap. Vijfentwintig standwerkers gingen de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Bloemen- en plantenverkoper Corné van den Berg kwam als winnaar uit de bus. Hij kreeg de eerste prijs overhandigd door wethouder Rutger Schonis.

21 uur geleden
Paskal Jakobsen presenteert Musketierbier in Middelburg

MIDDELBURG - In samenwerking met Brouwerij Kees uit Middelburg heeft Paskal Jakobsen gisteren het nieuwe blonde bier EVA AVE, (Één voor Allen, Allen voor Één) aan het publiek gepresenteerd. Een groep vrienden en bekenden mocht gisteren de eerste glazen proeven, op het terras van café-restaurant De Herberg in Middelburg.

22 uur geleden
Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

2 dagen geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

2 dagen geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

2 dagen geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

2 dagen geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

2 dagen geleden