Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overleg Nollebos uitgesteld tot in maart

Overleg Nollebos uitgesteld tot in maart

VLISSINGEN - De werksessie over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen is verplaatst van 27 januari naar maart.

De Vlissingse wethouder Rens Reijnierse legt woensdag uit dat de afgelopen sessie, in september, zoveel input opleverde dat het langer duurt om alle informatie op een rijtje te zetten voor de volgende bijeenkomst. "De gesprekken met individuen en organisaties verlopen goed, maar er is meer tijd nodig voor de afronding", zegt Reijnierse. "Er zijn veel bruikbare ideeën naar voren gekomen. Die worden in de werksessie in maart gepresenteerd." Het is de bedoeling dat de bijeenkomst in maart - een precieze datum maakt de gemeente nog bekend - de laatste wordt.

Ideeën

Bij de werksessies, die vorig jaar zijn begonnen, denken allerlei belanghebbenden, zoals inwoners, ondernemers, de provincie Zeeland, Sportraad en Stichting Behoud en Beheer Nollebos, mee over de toekomstige invulling van het Nollebos en Westduingebied. Deze ideeën gebruikt de gemeente om een concept-streefbeeld te maken voor de toekomst. Hierbij is ook landschapsarchitect Jan van Minnebruggen als adviseur betrokken.

Zomer

Uiteindelijk buigt de gemeenteraad zich over het streefbeeld. Dit beschrijft hoe het Nollebos en Westduingebied er over tien jaar zouden moeten uitzien. "We hopen dat de gemeenteraad het streefbeeld rond de zomer kan vaststellen, maar zorgvuldig te werk gaan is belangrijker dan de tijd die het kost om het plan te maken", aldus Reijnierse. Als het streefbeeld klaar is, volgt een stappenplan met concrete uitvoeringspunten om het toekomstbeeld te realiseren.

Kijk voor meer informatie op de gemeentelijke website www.vlissingen.nl/nollebos.

Meer uit Vlissingen

Provincie Zeeland ontvangt vijftig miljoen uit klimaatfonds

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland en acht Zeeuwse gemeenten hebben een bestuursakkoord ondertekend waarmee zij vijftig miljoen uit het klimaatfonds ontvangen. Dit bedrag, onderdeel van een bredere investering door het Rijk, is bedoeld om de leefkwaliteit te verbeteren in de omgeving van de aanlandlocaties van nieuwe hoogspanningsnetten voor windenergie op zee.

1 uur geleden
Eerste tallships arriveren vanmiddag in Vlissingen

VLISSINGEN - Twee schepen die afgelopen weekend hebben deelgenomen aan 'Oostende voor anker' arriveren vanmiddag al in Vlissingen. Het gaat om de clipperbrik De Morgenster en wat later arriveren de Anna TX 37 en de Jantje. De schepen worden vanaf omstreeks 16 uur verwacht op de rede van Vlissingen.

2 uur geleden
Rebecca Barbado (VTV) regiokampioen turnen

VLISSINGEN - Na plaatsing op eerdere wedstrijden turnden een aantal meiden van de Vlissingse Turn Vereniging afgelopen weekend de meerkampfinale. Rebecca werd daarbij in haar categorie eerste.

5 uur geleden
Festival aan Zee in volle gang

VLISSINGEN - Nadat de dag wat druilerig begon treffen de bezoekers van Festival aan Zee het met het weer. Het festival is om 14 uur begonnen en trekt veel publiek naar het Badstrand.

1 dag geleden
Man mishandeld door zijn ex na ruzie over de drug flakka

VLISSINGEN - Een man is zaterdagochtend gewond geraakt in Vlissingen na een ruzie over de drug flakka. De ex van de man, een vrouw, zou hem daarbij hebben geslagen.

1 dag geleden
Hulpdiensten redden man uit woning na gaslekkage aan de Van Dishoeckstraat

VLISSINGEN - Meerdere hulpdiensten zijn zaterdagochtend ter plaatse gekomen aan de Van Dishoeckstraat vanwege een melding van een gaslucht. Ten tijde van het incident was er een persoon in de woning die naar buiten is geholpen door de politie.

2 dagen geleden
Bestuur Speelstad: "We gaan vooruit en de vijftigste editie van Speelstad komt er dit jaar"

VLISSINGEN - Het heeft erom gespannen of Speelstad Vlissingen dit jaar door kon gaan, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in. De vertrouwde locatie op sportpark Baskensburg kan niet langer gebruikt worden omdat op die plek huisvesting voor arbeidsmigranten gebouwd gaat worden. Het bestuur van speelstad heeft nu Weyevliet op het oog om in ieder geval dit jaar Speelstad te houden. "We hebben als bestuur de knoop doorgehakt dat we ervoor gaan," aldus Kylian Verheul, voorzitter van de Stichting Speelstad Vlissingen. "En laat dan de volwassen mensen maar over de centjes praten."

2 dagen geleden