Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overkapping op Schiphol lijkt ook zaterdag weer nodig

Overkapping op Schiphol lijkt ook zaterdag weer nodig

SCHIPHOl (ANP) - Reizigers die zaterdag vanaf Schiphol vertrekken, moeten mogelijk buiten in de rij voor de security aansluiten. Volgens de luchthaven lopen de rijen goed door, maar kan niet uitgesloten worden dat de rijen bij vertrekhal 1 later op zaterdag tot buiten doorlopen. Dat was ook vrijdag tijdelijk het geval. Als gevolg van personeelstekorten bij met name de beveiliging duurt de afhandeling van reizigers langer dan gewenst.

Net als de voorgaande dagen is het zaterdag tevens weer druk bij de aankomsthal. Daardoor zijn de rijen bij de paspoortcontrole en de bagagebanden langer dan normaal. De drukte heeft vermoedelijk te maken met het einde van de schoolvakanties. Vanaf maandag is de vakantie ook voor de regio noord voorbij.

Schiphol verwerkt zaterdag in totaal zo'n 167.000 reizigers. Naast ruim 46.400 vertrekkende passagiers gaat het om dik 57.000 reizigers die aankomen. Verder gaat het om bijna 32.000 transferpassagiers, die in de aantallen dubbel worden geteld. Om reizigers die buiten moeten wachten tegen zon of regen te beschermen zijn er overkappingen geplaatst. Lange rijen in deze tenten zijn, mede door beelden die rondgingen op sociale media, een symbool geworden voor de chaos op de luchthaven.

Om de drukte aan te kunnen werd er door Schiphol eerder een maximum gesteld aan het aantal reizigers dat dagelijks van de luchthaven gebruikmaakt. Schiphol zegt er alles aan te doen om van deze beperking af te komen.

De combinatie van de snelle terugkeer van reizigers met de personeelstekorten op de luchthaven zorgden de voorbije maanden voor grote problemen op Schiphol. Met de huidige ingestelde beperkingen op het aantal reizigers, die vooralsnog dus tot en met oktober duren, probeert de luchthaven de lange rijen en bagageproblemen te ondervangen.

Meer uit Binnenland

Wilders als eerste bij verkenner Plasterk

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk is woensdagmorgen begonnen aan zijn zoektocht naar een nieuwe regeringscoalitie. Als eerste kwam PVV-leider Geert Wilders langs. Die wilde niks zeggen toen hij naar binnen ging voor het gesprek.

1 minuut geleden
Meteorologische winter begint vrijdag met vrieskou

HOUTEN (ANP) - Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

41 minuten geleden
Geen grote problemen in ochtendspits door gladheid

DEN HAAG (ANP) - De ochtendspits lijkt woensdag vooralsnog geen grote problemen te ondervinden door de gladheid waarvoor wordt gewaarschuwd. Hoewel er wel wat meer file staat dan gebruikelijk, is het altijd drukker als er neerslag valt. De grotere drukte valt niet toe te schrijven aan gladheid, zegt een woordvoerder van de ANWB. Gladheid lijkt zich vooral lokaal, buiten de snelwegen, voor te doen.

2 uur geleden
Code geel in groot deel van het land om gladheid op de weg

DE BILT (ANP) - Het kan woensdagochtend plaatselijk glad zijn door winterse buien, met hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 centimeter. Het KNMI heeft code geel uitgebreid naar meer provincies. Alleen Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland blijven 'groen'.

2 uur geleden
Dierenorganisatie: nog veel illegale advertenties voor puppy's

AMSTERDAM (ANP) - Er is nog altijd veel mis met onlineadvertenties voor puppy's, concludeert de internationale dierenwelzijnsorganisatie FOUR PAWS na een steekproef op onder meer Nederlandse advertentiesites. Volgens de stichting worden veel jonge honden illegaal geïmporteerd uit met name Oost-Europa, om vervolgens op bijvoorbeeld Marktplaats of Puppyplaats te koop te worden aangeboden.

3 uur geleden
Meer tijd voor artsen en verpleegkundigen door minder registreren

DEN HAAG (ANP) - Artsen en verpleegkundigen hebben elke dag een half uur extra om te besteden aan hun werk, en dus aan patiënten, wanneer ze minder administratie bijhouden. Minder regeldruk halveert hun papierwerk. Dat is de uitkomst van een proef van de intensive cares van acht ziekenhuizen in het oosten en zuiden van het land, waaronder het Radboudumc in Nijmegen, Maastricht UMC+ en het Rijnstate in Arnhem.

4 uur geleden
Plasterk moet valse start verkenning weer goedmaken

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk moet proberen vanaf deze woensdag de opgelopen vertraging in het verkenningsproces weer goed te maken. Zelf sprak de voormalig PvdA-minister al zijn hoop uit volgende week met een verslag te komen, waarna de Tweede Kamer erover kan debatteren. Plasterk praat woensdag met de leiders van de vier grootste partijen.

4 uur geleden