Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overeenkomst voor woningbouw Waarde

Overeenkomst voor woningbouw Waarde

WAARDE - In dorpshuis Meerwaarde in Waarde is vrijdagmiddag een overeenkomst getekend voor nieuwbouwplan Annahof met niet elf, maar acht woningen.Annahof ligt op een binnenterrein in Waarde, omsloten door de woningen aan de Groene Kruisstraat, Koninginneweg, Julianastraat, Koningin Beatrixstraat en Kerkweg. Projectontwikkelaar ZeeLandGoed wil hier twee halfvrijstaande woningen en zes levensloopbestendige rijtjeshuizen realiseren. Dit plan is in overleg met de gemeente Reimerswaal aangepast om beter aan te sluiten op de behoeften van woningzoekers, vertelt wethouder Maarten Both (foto, rechts). Hij ondertekende de overeenkomst met eigenaar Landré Schrijver (foto, links) van ZeeLandGoed. Omdat het bouwplan niet meer in het bestemmingsplan past, is er een nieuwe vergunningsprocedure nodig. Hiervoor vond de ondertekening plaats. De wethouder zegt zich niet te kunnen voorstellen dat er veel bezwaren tegen het nieuwbouwplan worden ingediend. Hij vindt de veranderingen een kwaliteitsverbetering ten opzichte van het oorspronkelijke initiatief. “In plaats van elf woningen komen er acht, waardoor het ruimtelijker wordt opgezet. En de tweeondereenkap-woningen en levensloopbestendige woningen sluiten beter aan bij de vraag op de woningmarkt.” Ook mensen uit Waarde zelf zijn geïnteresseerd, merkt Both. “De ontwikkelaar en mensen van de bouwbedrijven krijgen al vragen vanuit het dorp.”

Doorstroming

De nieuwbouw doorstroming op de huizenmarkt in gang brengen. Er is onder meer veel vraag naar huisvesting voor starters en senioren. Als deze laatste groep in Annahof gaat wonen, laten zij woningen voor andere doelgroepen achter. “Soms leidt de aankoop van een huis tot vier verhuisbewegingen”, illustreert de wethouder. Dan schuiven de eigenaren op van rijtjeshuis, naar half- of helemaal vrijstaand naar levensloopbestendige woning en komt aan het begin van de ladder een starterswoning vrij.

Meer uit Reimerswaal

Ilse Eversdijk wint ringrijden bij oogstfeest in Wolphaartsdijk

WEMELDINGE - Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge voor het eerst een demonstratie ringrijden mogen rijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk.

7 uur geleden
Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

12 uur geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

6 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

6 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

6 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

6 dagen geleden