Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overeenkomst voor woningbouw Waarde

Overeenkomst voor woningbouw Waarde

WAARDE - In dorpshuis Meerwaarde in Waarde is vrijdagmiddag een overeenkomst getekend voor nieuwbouwplan Annahof met niet elf, maar acht woningen.Annahof ligt op een binnenterrein in Waarde, omsloten door de woningen aan de Groene Kruisstraat, Koninginneweg, Julianastraat, Koningin Beatrixstraat en Kerkweg. Projectontwikkelaar ZeeLandGoed wil hier twee halfvrijstaande woningen en zes levensloopbestendige rijtjeshuizen realiseren. Dit plan is in overleg met de gemeente Reimerswaal aangepast om beter aan te sluiten op de behoeften van woningzoekers, vertelt wethouder Maarten Both (foto, rechts). Hij ondertekende de overeenkomst met eigenaar Landré Schrijver (foto, links) van ZeeLandGoed. Omdat het bouwplan niet meer in het bestemmingsplan past, is er een nieuwe vergunningsprocedure nodig. Hiervoor vond de ondertekening plaats. De wethouder zegt zich niet te kunnen voorstellen dat er veel bezwaren tegen het nieuwbouwplan worden ingediend. Hij vindt de veranderingen een kwaliteitsverbetering ten opzichte van het oorspronkelijke initiatief. “In plaats van elf woningen komen er acht, waardoor het ruimtelijker wordt opgezet. En de tweeondereenkap-woningen en levensloopbestendige woningen sluiten beter aan bij de vraag op de woningmarkt.” Ook mensen uit Waarde zelf zijn geïnteresseerd, merkt Both. “De ontwikkelaar en mensen van de bouwbedrijven krijgen al vragen vanuit het dorp.”

Doorstroming

De nieuwbouw doorstroming op de huizenmarkt in gang brengen. Er is onder meer veel vraag naar huisvesting voor starters en senioren. Als deze laatste groep in Annahof gaat wonen, laten zij woningen voor andere doelgroepen achter. “Soms leidt de aankoop van een huis tot vier verhuisbewegingen”, illustreert de wethouder. Dan schuiven de eigenaren op van rijtjeshuis, naar half- of helemaal vrijstaand naar levensloopbestendige woning en komt aan het begin van de ladder een starterswoning vrij.

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 dag geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

2 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

2 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

2 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

2 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

3 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

3 dagen geleden