Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ovale rotonde voor betere ontsluiting Welgelegen

Ovale rotonde voor betere ontsluiting Welgelegen

THOLEN - Er komt een betere ontsluiting voor bedrijventerrein Welgelegen in Tholen. Onlangs maakte gedeputeerde Harry van der Maas al bekend dat de rondweg aan de zuidkant van Oud-Vossemeer verder onderzocht gaat worden, maar ook de bereikbaarheid van Welgelegen en Tholen-stad wordt verbeterd.

"De afgelopen jaren is regelmatig overleg geweest met inwoners van Tholen, ondernemers en andere belanghebbenden. Zij konden aangeven welke plannen volgens hen de hoogste prioriteit hadden." Daarbij wilden bewoners als eerste de problemen in Oud-Vossemeer aanpakken; ondernemers en gemeente vonden het daarnaast van belang om de bereikbaarheid van Welgelegen en Tholen-stad te verbeteren. "Beide punten worden nu opgepakt."

Ovale rotonde

De behoefte aan een goede ontsluiting van bedrijventerrein Welgelegen is groot, toch zeker met het oog op de aankomende uitbreidingen. "De gemeente Tholen ontwikkelt daarom een plan om de ontsluiting van het bedrijventerrein te verbeteren." Het idee is om een nieuwe ovonde aan te leggen op de N286. Een ovonde is een soort ovale rotonde die veiliger zou zijn dan originele rotondes. "Je wil niet te veel snelheid uit zo'n tachtig kilometerweg halen", stelt wethouder Jan Harmsen. Vanaf deze ovonde moet een nieuwe weg komen naar het bedrijventerrein. "Deze weg wordt flexibel ontworpen zodat deze in een later stadium onderdeel kan zijn van de hoofdwegenstructuur." Hoe dat alles er precies uit moet komen te zien is nog niet duidelijk. "Ik wil het viaduct van de Molenvlietsedijk wel overeind houden, dus ik ga de mensen uitdagen om daar iets voor te verzinnen", stelde wethouder Jan Harmsen afgelopen week.

Molenvliet

Met deze plannen wordt niet alleen het bedrijventerrein optimaal bereikbaar, het zorgt ook voor een impuls aan de doorstroming en verkeersveiligheid bij Tholen-stad. "Met een nieuwe aansluiting verwachten we minder opstoppingen richting Thoolse brug. Daarmee wordt Tholen-stad beter bereikbaar, waarbij ook aan een goede fietsverbinding tussen de kern en het bedrijventerrein wordt gedacht." Volgens wethouder Peter Hoek is het ook een mooie aanvulling op de wijk Molenvliet waar de komende tijd zo'n vierhonderd woningen gebouwd gaan worden. "Zij kunnen straks zo de stad uit."

Meer uit Tholen

Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

8 uur geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

10 uur geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

13 uur geleden
Let op: Morgenmiddag komt er een NL-Alert testbericht

THOLEN - Op maandag 4 december rond 12.00 uur zal de overheid een NL-Alert testbericht uitzenden. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Als je het bericht ontvangt, hoef je niets te doen. Inmiddels ontvangen bijna alle Nederlanders van 12 jaar en ouder (92%) het NL-Alert testbericht.

16 uur geleden
Breda morgen mogelijk bedekt met laagje sneeuw

BREDA - De eerste sneeuwbuien van de herfst zijn onderweg naar Breda. Morgen rond 13:00 uur zullen de buien Noord-Brabant bereiken en kan er een klein laagje sneeuw ontstaan. ''Wil jij van de sneeuw genieten? Kleed je dan warm aan. We verwachten een gevoelstemperatuur van -6 graden'', meldt Weeronline.

1 dag geleden
Deurloo en Lindhout twijfelen aan budget na uitstel van renovatie basisscholen

THOLEN - Het budget voor de vernieuwing van drie basisscholen wordt in twijfel getrokken door Arjan Deurloo en Jeroen Lindhoud van VVD Tholen. Deze week werd de renovatie van de Fluplandse scholen uitgesteld vanwege kostenstijgingen. De heren vragen zich af hoe de gemeente ervoor zorgt dat de kosten niet de pan uit rijzen bij de vernieuwbouw van deze scholen. 

1 dag geleden
Auto te water bij afrit Tholen A4: Bestuurder wacht op dak op hulpdiensten

HALSTEREN - Een auto belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in het water naast de afrit Tholen van de A4. De bestuurder zat in afwachting van de brandweer op het dak van zijn voertuig. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht.Het ongeval gebeurde omstreeks 01:00 uur bij afrit 26 van de A4. De bestuurder kwam met zijn voertuig in het water van de binnenbocht tot stilstand. Omdat onduidelijk was of de bestuurder nog in zijn voertuig aanwezig was werd de brandweer met diverse eenheden, waaronder een duikploeg, ter plaatse gevraagd. Al snel bleek de bestuurder zijn voertuig zelfstandig te hebben verlaten en in afwachting van de hulpdiensten op het dak was geklommen. Hierop konden de meeste brandweervoertuigen al direct terugkeren.Vanwege de berging van het voertuig was de afrit enige tijd afgesloten.

1 dag geleden