Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Outrun CF 2021 voor Cystic Fibrosis

Outrun CF 2021 voor Cystic Fibrosis

VLISSINGEN – Op zaterdag 18 september is de zevende editie van Outrun CF Nederland te Vlissingen. Outrun CF is een wandeling om aandacht te vragen voor Cystic Fibrosis. Een van de meest voorkomende aandoeningen met een beperkte levensverwachting in ons land. Toch is het een vrij onbekende aandoening.

Al enkele jaren wordt Outrun CF in Nederland georganiseerd. Dit jaar is het voor de zevende keer op de Vlissingse boulevard. De start is op 18 september om 14.00 ter hoogte van de boulevard Evertsen (koopvaardij monument), iedereen mag kosteloos deelnemen. Na het succes van voorgaande jaren hopen we dit jaar weer op een mooie opkomst. Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis en orgaandonatie. De gemiddelde levensverwachting is de laatste jaren gestegen naar 40 jaar, maar vele patiënten overlijden voortijdig.

Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of misschien in de toekomst zelfs te kunnen genezen. Het afgelopen jaar zijn er grote ontwikkelingen geweest en is er een medicijn ontwikkelt welke grote verbetering kan geven voor sommige patiënten.

Er is meer onderzoek nodig om alle patiënten te kunnen helpen. Daarnaast vragen we aandacht voor orgaandonatie. Voor patiënten waarbij de ziekte al vergevorderd is, is vaak een lever en/of longtransplantatie noodzakelijk.

Organisator en initiatiefnemer is de Vlissingse Samantha Eising.

Helaas is zij 03-07-2018 ,op 27 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Cystic Fibrosis. Haar wens is om Outrun CF jaarlijks door te laten gaan rondom haar verjaardag. Ook is haar wens om aandacht te blijven vragen voor Cystic Fibrosis met Outrun CF en geld in te zamelen voor onderzoek.

” Onderzoek is ondanks de grote doorbraken de laatste jaren nog zo ontzettend hard nodig. Samantha hoopt dat op een dag CF zal staan voor Cure Found en hiermee de toekomst van vele lotgenoten beter wordt”

Samantha kennen we als een vrouw met veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Ze zette  zich jaren actief in om Cystic Fibrosis bekender te maken en was sinds 2013 ambassadrice van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Via haar website is het mogelijk om een donatie te doen en daarmee onderzoek naar CF te ondersteunen.

We hopen vele mensen te mogen verwelkomen op 18 september. Naast het stil staan bij deze ernstige aandoening is het vooral ook gezellig samen wandelen en genieten van de mooie Vlissingse boulevard. Wij nemen de corona regels in acht en zullen hier voor aanvang nogmaals op wijzen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Facebook van Outrun CF Nederland.

Meer uit Vlissingen

Festival aan Zee in volle gang

VLISSINGEN - Nadat de dag wat druilerig begon treffen de bezoekers van Festival aan Zee het met het weer. Het festival is om 14 uur begonnen en trekt veel publiek naar het Badstrand.

19 uur geleden
Man mishandeld door zijn ex na ruzie over de drug flakka

VLISSINGEN - Een man is zaterdagochtend gewond geraakt in Vlissingen na een ruzie over de drug flakka. De ex van de man, een vrouw, zou hem daarbij hebben geslagen.

21 uur geleden
Hulpdiensten redden man uit woning na gaslekkage aan de Van Dishoeckstraat

VLISSINGEN - Meerdere hulpdiensten zijn zaterdagochtend ter plaatse gekomen aan de Van Dishoeckstraat vanwege een melding van een gaslucht. Ten tijde van het incident was er een persoon in de woning die naar buiten is geholpen door de politie.

1 dag geleden
Bestuur Speelstad: "We gaan vooruit en de vijftigste editie van Speelstad komt er dit jaar"

VLISSINGEN - Het heeft erom gespannen of Speelstad Vlissingen dit jaar door kon gaan, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in. De vertrouwde locatie op sportpark Baskensburg kan niet langer gebruikt worden omdat op die plek huisvesting voor arbeidsmigranten gebouwd gaat worden. Het bestuur van speelstad heeft nu Weyevliet op het oog om in ieder geval dit jaar Speelstad te houden. "We hebben als bestuur de knoop doorgehakt dat we ervoor gaan," aldus Kylian Verheul, voorzitter van de Stichting Speelstad Vlissingen. "En laat dan de volwassen mensen maar over de centjes praten."

1 dag geleden
Expositie 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend in Muzeeum

VLISSINGEN - In het Maritiem Muzeeum Zeeland is de tentoonstelling 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend. Deze expositie staat geheel in het teken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Zeeland en belicht zowel het heden als het verleden van deze belangrijke vrijwilligersorganisatie. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de cruciale rol van de redders, die al twee eeuwen lang klaarstaan bij noodmeldingen op zee.

1 dag geleden
John's Men & Women zaterdag voor het laatst open; Janneke en John de Korte gaan genieten van pensioen

OOST-SOUBURG - Een begrip in Oost-Souburg en daarbuiten houdt op te bestaan. Zaterdag is John's Men & Women voor de allerlaatste keer open. Na bijna veertig jaar zelfstandig ondernemen gaan Janneke (65) en John (67) de Korte genieten van hun pensioen.

2 dagen geleden
Zaterdag is er weer Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Paul Elstak, Snelle, Die Ene Sjors en Team Peach zijn slechts enkele namen van de artiesten die zaterdag 25 mei optreden op de derde editie van Festival aan Zee. Organisator Martin Priem meldt dat het festival vergelijkbaar is als de vorige editie, met als verschil dat er een extra creative area is toegevoegd.

2 dagen geleden