Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Outbreak Management Team adviseert kabinet horeca en theaters te heropenen tot 20.00 uur

Outbreak Management Team adviseert kabinet horeca en theaters te heropenen tot 20.00 uur

BEVELAND - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet geadviseerd om de horeca en de cultuursector weer tot 20.00 uur open te laten gaan. Dat hebben Haagse bronnen aan het NRC gemeld. Het kabinet zou van plan zijn het advies op te volgen, maar twijfelt nog over de uiterste openingstijd. 

Volgens het OMT is het verantwoord om de samenleving weer tot 20.00 uur te openen. Deze versoepeling zou een terugkeer betekenen naar de situatie zoals die eind vorig jaar een aantal weken was. Het lijkt er op dat het kabinet van plan is om het advies op te volgen, maar twijfelt nog over de uiterste openingstijd van 20.00 uur. Het kabinet denkt na over uitzonderingen, zoals voor theaters en publiek bij sportwedstrijden, of om de verplichte sluitingstijd in zijn geheel op te schuiven naar 22.00 uur. 

Wel zou de heropening plaatsvinden onder ‘stevige voorwaarden’, benadrukken de Haagse bronnen aan het NRC. Het gaat dan om de coronamaatregelen die al van kracht waren, zoals verplichte zitplaatsen in de horeca, beperkte bezoekersaantallen en het gebruik van coronatoegangsbewijzen. 

Maandag overlegt het kabinet op het Catshuis over het OMT-advies. Vervolgens maken dinsdag premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers tijdens een persconferentie de besluiten bekend. Afgelopen vrijdag liet Rutte al weten ‘gematigd optimistisch’ te zijn over versoepelingen van de maatregelen. 

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

draaibankje 4 maanden geleden
Leven we nu in een democratie of een dictatuur? Dit is toch van de zotte dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking alles weer terug wil naar het oude, hoe is het dan mogelijk dat deze Narcist alle touwtjes in handen heeft, het lijk wit Rusland wel. Het volk beslist dat is democratie, dat andere is dictatuur. Ook al zijn wij in Nederland 1 of 2 weken met een mega aantal ziekmeldingen thuis, dan is dit nog niet te vergelijken als alles maar maanden dicht moet. Hoe is het mogelijk dat dit kabinet dit allemaal zo maar doet. Nog even en dan mag ik met pensioen, ben mijn spullen al aan het pakken om hier zo ver als mogelijk vandaan te komen
Louis53 4 maanden geleden
Waarom is eigenlijk die hele persconferentie SHOW nog nodig?? Alles ligt toch al op straat. En tot 20 uur open, dat is gewoon lachen met al die ondernemers die nog gesloten zijn. Bioscopen en theaters om 20 uur gesloten betekent alleen maar weekendvoorstellingen want in de week moet bijna iedereen werken. Horeca tot 20 uur open, de grijze saaie duiven van het OMT en het kabinet vreten en zuipen zich wel vol op het binnenhof op onze kosten. Bedenk ook dat iemand die werkt vaak tegen 18 uur thuis is en dus eigenlijk ook niet meer fatsoenlijk naar café of restaurant kan, alleen weer in het weekend. Maar ja het interesseert jullie geen bal dat dat niet kan en de ondernemers nog niet een halve omzet kunnen genereren. En naar het buitenland gaan voor de horeca is hiermee echt niet opgelost. Gewoon schandalig en Vooral het OMT en modelleur Wallage moesten zich diep schamen niet naar de werkelijke cijfers te willen kijken. En Rutte/Kuipers moeten zich schamen om met hun rug naar de kiezers te blijven staan
Mosk 4 maanden geleden
is het nou zo belangrijk om in een restaurant of theater te moeten zitten? denk eens aan je eigen leven. of als je op de ic ligt te kreperen van de pijn. denk even na zeg.
JoMePi 4 maanden geleden
Als het kabinet ballen heeft gooien ze alles open tot middernacht net als in Belgie
waggel1 4 maanden geleden
En daar staat Mark weer het eigen gelijk te verdedigen. Wat een trieste vertoning voor iemand die zich Young Global Leader en ministerpresident noemt.

Meer uit Beveland

Auto belandt in de sloot op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Bij een eenzijdig ongeluk op de A58 is vanmorgen een auto in de sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk is tenminste één persoon gewond geraakt. 

4 uur geleden
Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

4 uur geleden
Kom naar de Dag van het Landschapspark

BORSELE - Pak je fiets en doe mee met de agrarische fietstocht op 4 juni met streekproeverijen, wandel met een gids of stap in de stoomtrein en ga mee terug in de tijd.

1 dag geleden
Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

1 dag geleden
Persoon belandt in sloot Sinoutskerkseweg

’S-HEER ABTSKERKE – De brandweer en ambulance zijn vannacht uitgerukt voor een persoon die in een sloot is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

2 dagen geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

2 dagen geleden