Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Outbreak Management Team adviseert kabinet horeca en theaters te heropenen tot 20.00 uur

Outbreak Management Team adviseert kabinet horeca en theaters te heropenen tot 20.00 uur

BEVELAND - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet geadviseerd om de horeca en de cultuursector weer tot 20.00 uur open te laten gaan. Dat hebben Haagse bronnen aan het NRC gemeld. Het kabinet zou van plan zijn het advies op te volgen, maar twijfelt nog over de uiterste openingstijd. 

Volgens het OMT is het verantwoord om de samenleving weer tot 20.00 uur te openen. Deze versoepeling zou een terugkeer betekenen naar de situatie zoals die eind vorig jaar een aantal weken was. Het lijkt er op dat het kabinet van plan is om het advies op te volgen, maar twijfelt nog over de uiterste openingstijd van 20.00 uur. Het kabinet denkt na over uitzonderingen, zoals voor theaters en publiek bij sportwedstrijden, of om de verplichte sluitingstijd in zijn geheel op te schuiven naar 22.00 uur. 

Wel zou de heropening plaatsvinden onder ‘stevige voorwaarden’, benadrukken de Haagse bronnen aan het NRC. Het gaat dan om de coronamaatregelen die al van kracht waren, zoals verplichte zitplaatsen in de horeca, beperkte bezoekersaantallen en het gebruik van coronatoegangsbewijzen. 

Maandag overlegt het kabinet op het Catshuis over het OMT-advies. Vervolgens maken dinsdag premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers tijdens een persconferentie de besluiten bekend. Afgelopen vrijdag liet Rutte al weten ‘gematigd optimistisch’ te zijn over versoepelingen van de maatregelen. 

Meer uit Beveland

284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

3 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

RILLAND - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

3 uur geleden
Politie: 'Overleden man in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk stierf natuurlijke dood'

WOLPHAARTSDIJK - De man die zondag levenloos is gevonden in het arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat de politie woensdag weten na onderzoek.

3 uur geleden
Gemeente en dorpsraad werken samen aan wandelpad Baarland

BAARLAND - Baarland krijgt binnenkort een nieuw wandelpad.

4 uur geleden
Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

1 dag geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

1 dag geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

2 dagen geleden