Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ouders 'verdeeld' over coronaprik kinderen

Ouders 'verdeeld' over coronaprik kinderen

UTRECHT (ANP) - Ouders zijn verdeeld over de coronaprik voor alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Het kabinet bood die vrijdag aan na een advies van de Gezondheidsraad. De helft is positief of neutraal, de andere helft weet het allemaal zo net nog niet, zegt directeur Lobke Vlaming van Ouders & Onderwijs, een organisatie voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd.

Ze baseert die indruk op een niet-representatieve peiling onder 1700 mensen, die ook niet allemaal nog een kind in genoemde leeftijdscategorie hebben. Naar de reden van de negatieve opstelling van een groot deel van de ouders heeft ze niet gevraagd, maar ze hoort regelmatig dat mensen twijfelen aan veiligheid en nut, dat laatste omdat kinderen er zelf meestal niet erg ziek van worden.

Ook de voorstanders zijn tegen iedere vorm van dwang. De ouders willen niet dat de prik op de een of andere manier gepromoot wordt, bijvoorbeeld op de scholen.

Voor sommige ouders zal de prik wel een opluchting betekenen, aldus Ouders & Onderwijs.

Meer uit Binnenland

Tielen: jeugdzorg kan soms niet anders dan kind opsluiten

DEN HAAG (ANP) - Jeugdzorginstellingen kunnen soms niet anders dan een jongere tijdelijk opsluiten om de veiligheid van het kind en de medewerkers te garanderen, ziet staatssecretaris Judith Tielen (Jeugd, VVD). Het is wettelijk verboden om kinderen op te sluiten, maar volgens Tielen blijkt dat in de praktijk niet altijd haalbaar. "De onmacht die medewerkers voelen, waardoor ze zich gedwongen voelen om iets te doen wat ze eigenlijk niet willen, een jongere opsluiten, daar moeten we een evenwicht in vinden."

3 minuten geleden
Aantal incidenten met nepagenten stijgt, 35 babbeltrucs per dag

DEN HAAG (ANP) - Het aantal incidenten waarbij ouderen worden opgelicht door criminelen die zich voordoen als agenten blijft stijgen. In het eerste halfjaar van 2025 waren er 6496 incidenten, tegen 8329 in heel 2024. Per dag ziet de politie ongeveer 35 babbeltrucs met nepagenten. De politie start een landelijke campagne tegen deze vorm van oplichting, waarbij ouderen slachtoffer worden van babbeltrucs.

9 minuten geleden
Van Weel: optredens Wilders bij lokale asielprotesten helpen niet

DEN HAAG (ANP) - De optredens van PVV-leider Geert Wilders bij lokale protesten tegen asielzoekerscentra helpen niet, vindt minister David van Weel (Asiel, VVD). Hij is voorzichtig in zijn kritiek en gaat niet mee in de typering van "geroeptoeter" van NSC-vicepremier Eddy van Hijum. Maar "het zou goed zijn als iedereen zich hield bij waar die over gaat", vindt Van Weel.

13 minuten geleden
Twentse burgemeesters pleiten voor strengere wetten voor sekten

TUBBERGEN (ANP) - De veertien burgemeesters in de regio Twente roepen het Rijk in een brandbrief op om strengere regels op te stellen voor sektes. Ze willen onder meer dat sekteleiders en misbruik harder aangepakt kunnen worden en dat er een nieuw meldpunt komt.

16 minuten geleden
Eerste zelfrijdende bus in Nederland op de openbare weg

ROTTERDAM (ANP) - Reizigers voor het ritje tussen metrostation Meijersplein/Airport en Rotterdam The Hague Airport kunnen binnenkort in een zelfrijdende bus stappen. Het is volgens het samenwerkingsverband met onder meer de RET, Rotterdam The Hague Airport en gemeente Rotterdam voor het eerst dat een automatisch rijdende bus op de openbare weg rijdt in Nederland.

19 minuten geleden
Acht lichtgewonden bij botsing tussen trams in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een kop-staartbotsing tussen twee trams in Rotterdam zijn vrijdagochtend acht mensen lichtgewond geraakt. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis. Hun verwondingen lijken niet ernstig, zegt een politiewoordvoerder. "Dan moet je denken aan hechtingen."

22 minuten geleden
Brabant start proef met 'realtime' meten uitstoot veehouderijen

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant een proef begonnen waarbij op 33 veehouderijen een jaar lang continu de uitstoot van ammoniak en methaan wordt gemeten. Sensoren in de stallen registreren de emissies, zodat de boeren precies kunnen zien wat het effect is van aanpassingen van bijvoorbeeld het voer voor de dieren. Volgens Brabant is dit het eerste experiment met continue metingen op zo'n grote schaal.

23 minuten geleden