Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ouderenjournaal en Heimwee TV in coronatijd

Ouderenjournaal en Heimwee TV in coronatijd

HILVERSUM (ANP) - Omroep MAX komt vanaf maandag met een extra Ouderenjournaal. Dat heeft directeur Jan Slagter donderdag gezegd. De uitzendingen duren een kwartier en beginnen om 16.45 uur op NPO1. Het Ouderenjournaal zal in elk geval tot 3 juli dagelijks worden uitgezonden. Slagter gaat de uitzendingen zelf presenteren, mogelijk met medepresentatoren.

Het programma geeft informatie over de coronacrisis die specifiek voor ouderen van belang is. Veel ouderen zitten in isolatie. Verpleeghuizen en zorgflats zijn gesloten voor bezoek, om de verspreiding van het virus onder kwetsbare ouderen tegen te gaan.

Voor deze groep komt de NPO vanaf maandag ook met Heimwee TV. Op NPO 2 zijn elke dag van ongeveer 10.00 tot 16.00 uur succesvolle programma’s uit de oude doos te zien. "Het gaat om series, films en shows van weleer waar veel ouderen goede herinneringen aan koesteren", legt Slagter uit. Veel van de programma’s wonnen ooit de Televizierring. Ook gaat de NPO extra films aankopen die zich op ouderen richten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Debuutroman Splinter Chabot bovenaan Regenboog Top 100

AMSTERDAM (ANP) - Splinter Chabot staat met zijn debuutroman Confettiregen bovenaan de eerste editie van de Regenboog Top 100, een lijst met de mooiste en belangrijkste lhbti-boeken. Lezers van boekenwebsite Hebban en platform Gaykrant, de initiatiefnemers van de lijst, stemden daarnaast ook veel op Splinters vervolg Roze Brieven. Dat boek staat op de vierde plaats.

27 minuten geleden
CNN ontslaat drie medewerkers die ongevaccineerd naar werk kwamen

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse zender CNN heeft drie medewerkers ontslagen die ongevaccineerd naar kantoor kwamen. Eerder dit jaar kondigde CNN aan dat medewerkers zich verplicht moeten laten vaccineren als ze terug willen komen naar de bedrijfspanden. Andere grote Amerikaanse bedrijven, zoals Microsoft en Alphabet, het moederbedrijf van Google en Facebook, stelden vaccinaties ook al verplicht.

36 minuten geleden
Boek van Peter R. de Vries in top 10 Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - De doodgeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries staat genoteerd in de Bestseller 60. Met zijn boek Een moord kost meer levens uit 1994 is hij deze week binnengekomen op de zevende plek.

1 dag geleden
De meeste mensen deugen meer dan 350.000 keer verkocht

Den Haag (ANP) - Het boek De meeste mensen deugen van schrijver Rutger Bregman is meer dan 350.000 keer verkocht. Daarmee is de schrijver bekroond met een Platina Boek, meldt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

1 dag geleden
Uitmarkt in aangepaste vorm op Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - De Uitmarkt in Amsterdam, die wordt gezien als de landelijke opening van het theaterseizoen, heeft op 27, 28 en 29 augustus plaats in een aan de coronacrisis aangepaste vorm op het Museumplein. Voor tv-kijkers wordt er tijdens speciale uitzendingen geschakeld naar diverse culturele locaties ook elders in het hele land, waar vandaan onder anderen Plien en Bianca en Anne Wil Blankers hun bijdragen zullen leveren.

2 dagen geleden
Strikte voorwaarden aan eendaagse festivals: maximaal 750 mensen

DEN HAAG (ANP) - Eendaagse festivals mogen na 13 augustus weer doorgaan, maar wel onder strenge voorwaarden. Het kabinet had festivals tijdelijk verboden wegens de snelle toename van het aantal besmettingen, maar sommige evenementen zonder vaste zitplaatsen mogen toch weer doorgaan. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte bekendgemaakt.

3 dagen geleden
Meer zitplaatsen voor Passiespelen door herberekenen coronaregels

TEGELEN (ANP) - Door een herberekening van de coronaregels kunnen bij de Passiespelen in het Limburgse Tegelen (gemeente Venlo) meer bezoekers komen. Op basis van die herberekening kunnen er per voorstelling 125 mensen extra naar binnen, maakte de organisatie vrijdag bekend. "Een uitbreiding van de capaciteit met ruim 125 plaatsen van 580 naar iets meer dan 700, exclusief rolstoelplaatsen", aldus een woordvoerder van de organisatie vrijdag.

6 dagen geleden