Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oudere scouts van de Scouting stellen zich voor

Oudere scouts van de Scouting stellen zich voor

MIDDELBURG - De donkere dagen van december naderden met rasse schreden en de meeste Middelburgers waren ondanks de corona maatregelen toch afspraken aan het maken waar en/of hoe zij dit jaar de feestdagen gaan doorbrengen. Toch zijn er in onze stad ook mensen die tijdens de feestdagen alleen thuis zitten. Om deze stadsgenoten niet te vergeten organiseerden de oudere scouts van de Gouden Cirkel in samenwerking met Zorgstroom en lokale ondernemers, weer hun jaarlijkse kerstactie.

Vorige maand zijn 50 stadsgenoten verrast met een kerstpakket.

Al sinds de oprichting lid
“Mijn naam is Rene Cannoo, ik ben 61 jaar en lid van de Oudere Scouts bij Scouting Gouden Cirkel. Al sinds de oprichting van deze speltak ben ik lid, dat is nu 10 jaar. Het meest uitdagende dat ik heb meegemaakt? Pff, sommige zaken moeten een geheim blijven dus daar ga ik niet over uit-de-school-klappen. Maar dat ‘geheim’ is iets waar we zelf de landelijke en regionale pers mee hebben gehaald. Maar andere uitdagende zaken zijn: ieder jaar weer onze kerstactie organiseren.  Wij brengen rond de kerstdagen bij circa 50 Middelburgers die tijdens de feestdagen alleen zijn een kerstpakket. De kerstpakketten worden samengesteld aan de hand van onze eigen donaties en we vragen aan Middelburgse ondernemers of zij willen doneren.  De adressen van de mensen krijgen we via Zorgstroom. Deze actie geeft altijd veel voldoening. Maar we doen, als groep, ook altijd mee aan de-nacht-van-de-nacht. Dan gaan we verkleed door de stad. En natuurlijk is ook het wandelen van de Hadrians wall (145 km) op de grens van Engeland en Schotland een enorme uitdaging geweest. Van kust tot kust (Ierse zee naar Noordzee) lopen in 6 dagen is een behoorlijk uitdaging (zo sportief zijn we niet) geweest.

Waarom lid of leiding worden
Waarom iedereen lid of leiding zou moeten worden bij Scouting? In onze groep zitten mensen van half de dertig tot half de zestig. Wat ons, denk ik, bindt is dat we nog steeds de behoefte hebben om samen dingen te ondernemen. En of dat nu is om bij het kampvuur een wijntje en een nootje te eten, om een eigen dolk of wijn te maken of om een ringrijders wedstrijd te organiseren dat maakt niet zoveel uit. We gaan nog elk jaar twee keer op kamp. Geen hele week van huis maar gewoon een lang weekend. Misschien niet altijd in een tent slapen in een camper, is ook leuk (en niet zo koud). Het gaat erom dat je bezig bent en dat je nog graag nieuwe dingen wilt ontdekken. Ach en wat had je anders die ene donderdagavond in de maand gedaan? Beetje voor de tv gehangen. Nee hoor, lekker bezig zijn. Misschien is dat ook wel wat ons bindt ‘samen ontdekken, samen werken en samen lachen.”

Informatie
Volg je Gouden Cirkel al op Facebook of Instagram? Wil je een keer komen kijken als lid of leiding?  Kijk dan op de site voor meer informatie www.scoutinggoudencirkel.nl

Meer uit Middelburg

Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

1 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

1 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

2 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeluk Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is donderdag aan het begin van de middag gewond geraakt bij een verkeersongeval bij één van de oversteekplaatsen op de President Rooseveltlaan in Middelburg.

2 uur geleden
Minder bange meisjes in RuimteCaesuur

MIDDELBURG - In RuimteCaesuur aan de Lange Noordstraat in Middelburg opent op zaterdag 7 oktober de expositie ‘Minder bange meisjes’, van Bo de Jong. Het gaat om een serie schilderijen, zwarte acryl, pigment en inkt op met motiefjes geprinte stof. Een serie beelden over wichten en snotapen, die zonder aarzeling in bomen klimmen.

19 uur geleden
Topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden komt naar de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Donderdag 26 oktober is er een unieke avond met Jaap van Zweden in de Zeeuwse Concertzaal. Tijdens deze avond gaat Ab Nieuwdorp (presentator NPO Klassiek) in gesprek met van Zweden over het nieuwe boek ‘Dat is Jaap!’ en krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen van het leven deze topdirigent. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het 12-jarig Middelburgs piano talent Thomas van Huystee. Een unieke avond, want dit is de enige plek in Nederland dit jaar waar Jaap zijn boek komt presenteren.

20 uur geleden
Casper steelt de show

DOMBURG - Casper (15) doet al sinds zijn tiende mee aan Podium-Z. Dat is een muzikaal spektakel voor kinderen uit de gemeente Veere dat bestaat uit muziekworkshops, een bandcompetitie en vrijwilligerswerk voor jongeren. Sinds Casper meedoet heeft hij in verschillende workshopbands gespeeld, zowel op de gitaar als drums. Al is dat niet het enige, Casper staat ook op het podium om te presenteren! Dit heeft hij al enkele keren gedaan. Verder helpt Casper als vrijwilliger met de voorbereidingen en het opbouwen van het podium.

20 uur geleden