Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ouderbetrokkenheid betaalt zich uit'

'Ouderbetrokkenheid betaalt zich uit'

KAPELLE - Op basisschool Samuël in Kapelle is gesproken over ouderbetrokkenheid. Hierbij was onder meer gedeputeerde Harry van der Maas aanwezig. 'De meerwaarde van een kennismakingsgesprek tussen kind, ouders en leerkracht betaalt zich uit', stelt schooldirecteur Jankees de Waal.

Samuël werkt al langer met het concept ‘Samen zijn wij school’, het thema van de bijeenkomst. De gedachte hierachter is dat het goed is voor het succes en welbevinden van leerlingen als ouders en leerkrachten meer samenwerken.

Toekomst
Bij de middag vorige week waren naast kinderen ook onder meer ouders, leerkrachten, directieleden van diverse Zeeuwse scholen, vertegenwoordigers van landelijke onderwijsorganisaties en gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland aanwezig. In het rondetafelgesprek benadrukten diverse partijen dat school en ouders niet zonder elkaar kunnen.

Bij ouderbetrokkenheid gaat het niet zozeer om praktische zaken, zoals schoonmaken in de school of helpen bij activiteiten, maar het gaat erom dat leerkracht en ouders samen zoeken naar wat het beste is voor het kind. Ook werd er opgemerkt dat het belangrijk is dat kinderen en ouders meedenken over de toekomst van de school.

Gedeputeerde Harry van der Maas zei het denkbaar te vinden dat de overheid scholen met hoge ouderbetrokkenheid zou kunnen belonen met een financiële bijdrage.


Startgesprekken
Bij Samuël zijn al startgesprekken aan het begin van ieder schooljaar ingevoerd. Hierbij zijn zowel het kind, ouders en de leerkracht aanwezig. ‘We merken dat dit gesprek zorgt voor een relatie tussen kind, ouders en leerkracht’, aldus een medewerker van de school. ‘Dit gesprek legt de basis voor gezonde ouderbetrokkenheid. Elkaar kennen is écht de sleutel, blijkt hier in de praktijk’, aldus een ouder. ‘Ik mocht zelf aan de juf vertellen wat ik goed kan, wat ik moeilijk vind en wat ik graag wil leren’, aldus een leerling. ‘Papa en mama waren daar ook bij en dat vond ik fijn!’

Meer informatie
‘Samen zijn wij school’ roept ouders en schoolteams op om meer samen te werken. Kijk voor meer informatie op www.samenzijnwijschool.nl.

Meer uit Reimerswaal

Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

12 uur geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

1 dag geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

1 dag geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

2 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

2 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

3 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

4 dagen geleden