Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-wethouder wordt voorzitter Ramsjburg

Oud-wethouder wordt voorzitter Ramsjburg

MIDDELBURG – Oud-wethouder en raadslid van de gemeente Veere, Jaap Melse, is sinds juli voorzitter van kringloopwinkel Ramsjburg in Middelburg. Ze deden een beroep op hem wat het voorzitterschap betreft en hij kan er, naar eigen zeggen, zijn ei in kwijt. Ook het goede doel, de Zending Gereformeerde Gemeenten, sprak hem aan.

Honderd procent van de opbrengst van de kringloopwinkel gaat naar projecten van de zending in verschillende landen. “Mijn steentje bijdragen geeft me een kick,” zegt Melse. “God heeft de aarde aan de mens toevertrouwd. Als rentmeester zorgen we voor onze schepping. Daar past duurzaamheid en hergebruik van spullen prima in.”
De politicus zit als voorzitter beslist niet in een ivoren toren, maar heeft stage gelopen op de verschillende afdelingen van Ramsjburg. “Ik heb onder meer in het magazijn gewerkt, waar Jannie van de Woestijne de scepter zwaait. Het is ongelooflijk wat er dagelijks aan spullen wordt binnengebracht. Niet alleen door kerkelijke mensen, maar door iedereen. We zijn wel selectief: alles moet schoon en heel zijn. Geen vieze matrassen of beschadigde spullen, want we zijn geen milieustraat. Elektrische apparaten kijken we eerst na, ook ontruimen we woningen en halen we meubels op met onze vrachtauto. Er wordt echt keihard gewerkt!”

Habbekrats
Ramsjburg is op dinsdag, woensdag en vrijdag open en op de eerste zaterdagochtend van de maand. Er zijn tien verantwoordelijken die de leiding hebben over verschillende afdelingen, elk met een eigen specialiteit, en meer dan tachtig vrijwilligers. “Samen doen ze het werk. Ik heb de meeste mensen gesproken en het is mooi om te horen dat ze het over ‘mijn winkel’ hebben. Het is ook een heel sociaal gebeuren. Mensen komen hier voor spullen en een praatje. Als vrijwilliger haal je er zelf ook kracht uit. Dat heb ik zelf ook.” Over de vraag naar de leeftijd van de vrijwilligers moet Melse even nadenken. “Het is geen bejaardenbestand, maar de groep is wel wat ouder.” Hij vertelt dat meubels en kleding het meeste opbrengen. “Per dag hebben we gemiddeld 350 betalende klanten. Nu ook veel studenten die voor een habbekrats een bureau of meubels kopen.”

Jubileum
Begin juni bestond Ramsjburg tien jaar. Het bestuur wil nog wel iets aan dit jubileum doen. “Het begon in Grijpskerke als opslagplaats voor de zendingsmarkt. Toen de eigenaar van de schuren in 2011 overleed verhuisde de opslag naar de Oude Veerseweg in Middelburg, naar een loods van 300 vierkante meter en een portacabin. Al snel werd dat te klein en kon in 2016 een naburige loods gehuurd worden en was een verkoopoppervlakte beschikbaar van 1000 vierkante meter en 300 vierkante meter magazijn. De verdiepingsvloer leverde ook nog 300 vierkante meter extra ruimte op.” Jaap Melse is ontzettend trots op alle vrijwilligers, het goede werk dat wordt verricht en de sfeer. “Vóór corona kwamen er minder bezoekers. Onze omzet groeit gestaag.” Tot en met vandaag is de zomerkleding voor de helft afgeprijsd. Vanaf vrijdag hangt de winterkleding in de winkel.

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

19 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

5 dagen geleden