Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-Vossemeer krijgt hondenspeelplaats

Oud-Vossemeer krijgt hondenspeelplaats

OUD-VOSSEMEER - Het college van burgemeester en wethouders is afgelopen week akkoord gegaan met de aanleg van een hondenlosloopveld in het dorpsbos van Oud-Vossemeer. De materialen hiervoor zijn inmiddels besteld en daarmee gaat een langgekoesterde wens van omwonenden in vervulling.

Het initiatief voor de hondenspeelplaats in Oud-Vossemeer komt onder andere van Christina Biggeman en Jack Vaders. Al bijna twee jaar is Biggeman bezig met het realiseren van een plek waar honden in Oud-Vossemeer los rond mogen lopen. "Op dit moment geldt binnen de bebouwde kom een aanlijnplicht voor honden", vertelt Pascal van den Eijnden namens de gemeente. Niet alle hondeneigenaren houden zich hieraan met als gevolg dat er soms honden de straat op rennen. "En dat willen we voorkomen", aldus Christina Biggeman.

Petitie

"Ik had geen idee waar ik moest beginnen, daarom heb ik contact opgenomen met Kees Slager en die is toen komen kijken", vertelt ze. Ze ging aan de slag met een petitie die uiteindelijk bijna 130 keer werd ondertekend. Ongeveer een jaar geleden werd de petitie overhandigd aan de gemeente en sindsdien zijn de twee partijen met elkaar in gesprek. In eerste instantie hadden de initiatiefnemers een plekje in gedachte vlakbij het kerkhof, maar daar waren buurtbewoners niet zo blij mee. "Onder andere vanwege de geluidsoverlast." Daarom werd, samen met de gemeente, gezocht naar een andere locatie. En met succes: bij de ingang van het dorpsbos aan de Gankelweg komt een hondenlosloopveld van ongeveer vijftien bij vijftig meter.

Afspraken

"We hebben duidelijke afspraken gemaakt met de initiatiefnemers", vertelt Van den Eijnden. "Wij hebben de materialen besteld, maar de bewoners gaan zelf de omheining plaatsen en ze gaan ook zelf een bankje regelen. Wij blijven het gras gewoon maaien, maar waar we niet bij kunnen langs de omheining dat moeten de initiatiefnemers zelf bijhouden." Daarnaast gaat de gemeente de prullenbak die er staat verplaatsen naar het losloopveldje en die blijven ze ook gewoon legen én ze maken een bord voor het losloopveld. "Zodra de materialen binnen zijn kunnen we met z'n allen aan de slag."

Resultaat

Wethouder Jan Harmsen is in ieder geval blij met dit resultaat. "We kennen in onze gemeente best veel burgerinitiatieven en daar kan ik alleen maar blij en trots op zijn", besluit hij.

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

4 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

9 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden