Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-Vossemeer krijgt hondenspeelplaats

Oud-Vossemeer krijgt hondenspeelplaats

OUD-VOSSEMEER - Het college van burgemeester en wethouders is afgelopen week akkoord gegaan met de aanleg van een hondenlosloopveld in het dorpsbos van Oud-Vossemeer. De materialen hiervoor zijn inmiddels besteld en daarmee gaat een langgekoesterde wens van omwonenden in vervulling.

Het initiatief voor de hondenspeelplaats in Oud-Vossemeer komt onder andere van Christina Biggeman en Jack Vaders. Al bijna twee jaar is Biggeman bezig met het realiseren van een plek waar honden in Oud-Vossemeer los rond mogen lopen. "Op dit moment geldt binnen de bebouwde kom een aanlijnplicht voor honden", vertelt Pascal van den Eijnden namens de gemeente. Niet alle hondeneigenaren houden zich hieraan met als gevolg dat er soms honden de straat op rennen. "En dat willen we voorkomen", aldus Christina Biggeman.

Petitie

"Ik had geen idee waar ik moest beginnen, daarom heb ik contact opgenomen met Kees Slager en die is toen komen kijken", vertelt ze. Ze ging aan de slag met een petitie die uiteindelijk bijna 130 keer werd ondertekend. Ongeveer een jaar geleden werd de petitie overhandigd aan de gemeente en sindsdien zijn de twee partijen met elkaar in gesprek. In eerste instantie hadden de initiatiefnemers een plekje in gedachte vlakbij het kerkhof, maar daar waren buurtbewoners niet zo blij mee. "Onder andere vanwege de geluidsoverlast." Daarom werd, samen met de gemeente, gezocht naar een andere locatie. En met succes: bij de ingang van het dorpsbos aan de Gankelweg komt een hondenlosloopveld van ongeveer vijftien bij vijftig meter.

Afspraken

"We hebben duidelijke afspraken gemaakt met de initiatiefnemers", vertelt Van den Eijnden. "Wij hebben de materialen besteld, maar de bewoners gaan zelf de omheining plaatsen en ze gaan ook zelf een bankje regelen. Wij blijven het gras gewoon maaien, maar waar we niet bij kunnen langs de omheining dat moeten de initiatiefnemers zelf bijhouden." Daarnaast gaat de gemeente de prullenbak die er staat verplaatsen naar het losloopveldje en die blijven ze ook gewoon legen én ze maken een bord voor het losloopveld. "Zodra de materialen binnen zijn kunnen we met z'n allen aan de slag."

Resultaat

Wethouder Jan Harmsen is in ieder geval blij met dit resultaat. "We kennen in onze gemeente best veel burgerinitiatieven en daar kan ik alleen maar blij en trots op zijn", besluit hij.

Meer uit Tholen

Graspollenseizoen zeer vroeg van start: Dit zijn 8 tips tegen hooikoortsklachten

BERGEN OP ZOOM - Het eerste graspollen zit deze week in de lucht en kan bij wie erg gevoelig is al hooikoortsklachten veroorzaken. De start van het graspollenseizoen is daarmee zeer vroeg! Komende weken zal de overlast geleidelijk toenemen. De piekperiode van het graspollenseizoen begint dit jaar waarschijnlijk drie weken eerder dan normaal.

1 uur geleden
Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

21 uur geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

1 dag geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

2 dagen geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

2 dagen geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden