Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-raadsleden planten bomen voor Vlissingen

Oud-raadsleden planten bomen voor Vlissingen

VLISSINGEN - Twaalf oud-gemeenteraadsleden, onder leiding van Tom Aalfs, willen samen met andere Vlissingers bomen planten voor de klimaatdoelen. Ze roepen mensen op om te helpen planten, het doel financieel te steunen én locaties voor bomen aan te dragen. 

Tom Aalfs (D66) benaderde de andere oud-raadsleden om samen iets te doen voor een groener Vlissingen. “Betrokkenen zijn Alex Achterhuis, Rudi Gomperts, Jaap Koppejan, Marianne Reinders, Sjef van Wijnen, Monique Schoonen, Wim Hirdes, Karin Posthuma, Lambert Prevoo, Dick Schinkel, Peter van Zalen en ik”, somt Aalfs op. “We hebben een werkgroep opgericht, waarin ook Niek Peters, zitting heeft.” 

Welke bomen ze planten, weet Aalfs nog niet precies. Dat ligt aan het beschikbare budget. Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders steunt het initiatief met vijfhonderd euro. De eerste boom wordt dit najaar geplant op het grasveld naast het gezondheidscentrum aan de entree van de wijk Rosenburg. De gemeente wil ook het plantgat voor de grote boom graven. Aalfs verwacht dat ze verder veel bomen van ongeveer een meter hoog planten, omdat grotere kostbaar zijn. 

Stichting Tuin van Zeeland stelt haar rekening NL47INGB0009148408 beschikbaar voor donaties o.v.v. ‘Bomenfonds Vlissingen’. Vragen of suggesties mailen kan naar: [email protected].

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

Meer uit Vlissingen

Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

20 uur geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

1 dag geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

4 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

4 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

5 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

5 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

5 dagen geleden