Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-president Obama voert campagne voor Biden-Harris

Oud-president Obama voert campagne voor Biden-Harris

PHILADELPHIA (ANP) - Ex-president Barack Obama zal deze week voor het eerst meedoen aan de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezing van zijn voormalige vicepresident Joe Biden. Obama komt er woensdag voor naar Philadelphia in de staat Pennsylvania, aldus de Biden-campagne.

Obama is grotendeels weggebleven van de presidentiële race van 2020, maar verscheen wel op de virtuele Democratische Nationale Conventie in augustus. Obama prees Biden in een toespraak op de derde avond van de conventie en gaf een ongebruikelijke sneer naar zijn opvolger president Trump.

"Ik heb nooit verwacht dat mijn opvolger mijn visie zou omarmen of mijn beleid zou voortzetten. Ik hoopte, in het belang van ons land, dat Donald Trump zou laten zien enige interesse te hebben om de baan serieus te nemen, en enige eerbied zou ontdekken voor de democratie die hem was toevertrouwd", zei Obama toen. "Maar dat heeft hij nooit gedaan."

Het evenement in Philadelphia is de eerste keer dat Obama dit jaar persoonlijk campagne voert voor Biden.

Meer uit Buitenland

Universiteit Gent wil band met instellingen in Israël verbreken

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse studenten die al meer dan een week de universiteit van het Belgische Gent bezetten, hebben een succesje geboekt. De rector van de universiteit wil nu toch de samenwerking met een aantal Israëlische instellingen stopzetten, zoals de actievoerders eisten.

14 minuten geleden
Duitse aanklagers onderzoeken AfD'er om omkoping en witwassen

MÜNCHEN (ANP/DPA/BLOOMBERG/RTR) - Duitse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar een Bondsdaglid van Alternative für Deutschland (AfD). De parlementariër wordt verdacht van omkoping en witwassen. Er zijn donderdag meerdere invallen geweest.

1 uur geleden
Hezbollah: meer dan zestig raketten afgevuurd op posities Israël

BEIROET (ANP/AFP) - De Libanese militante groepering Hezbollah zegt meer dan zestig raketten te hebben afgevuurd op posities van het Israëlische leger, waaronder in de Golanhoogten. Er wordt gesproken van vergelding voor Israëlische aanvallen. De Israëlische krijgsmacht bevestigt dat veertig raketten de grens zijn overgestoken, berichten Israëlische media.

2 uur geleden
Poetin en Xi verdiepen samenwerking tussen hun landen

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping hebben in Beijing hun handtekeningen gezet onder een verklaring voor het verdiepen van de samenwerking tussen hun landen. Poetins bezoek staat in het teken van het verder aanhalen van de banden.

3 uur geleden
Toestand neergeschoten Slowaakse premier is stabiel maar ernstig

BRATISLAVA (ANP/AFP/RTR) - De toestand van de neergeschoten Slowaakse premier Robert Fico is stabiel maar nog steeds ernstig. Dat is donderdagochtend medegedeeld door vicepremier Robert Kalinák.

4 uur geleden
Drijvende weg voor hulpleveringen bevestigd aan de kust in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De drijvende pier voor de tijdelijke haven voor humanitaire steun aan Gaza is vastgelegd aan de kust. Volgens de Amerikaanse krijgsmacht, die de haven gebouwd heeft, worden binnen enkele dagen de eerste vrachtwagens met hulpgoederen aan land gebracht.

4 uur geleden
Buitenlandse media stellen vooral nog vragen bij nieuwe coalitie

DEN HAAG (ANP) - Buitenlandse media vragen zich af wie de nieuwe premier van Nederland wordt, maar ook hoe lang de nieuwe Nederlandse coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB zal standhouden. De samenwerking wordt gezien als overwinning voor Geert Wilders, tegen wie ook weerstand bestaat.

5 uur geleden