Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-medewerkers A&P organiseren reünie

Oud-medewerkers A&P organiseren reünie

OOST-SOUBURG – Zaterdag 18 mei wordt er een reünie gehouden van medewerkers van de voormalige supermarkt A&P. Het ‘supermarktleven’ was in die tijd heel anders dan nu. De lopende band werd geïntroduceerd en er moest omgerekend worden van guldens naar euro’s.

Tijdens het Onderstroom Festival in 2018 zag Marjo Walhout iemand lopen in een donkerblauwe kruideniersjas met rode kraag. Ze herkende de outfit meteen als bedrijfskleding van A&P. Zij heeft jarenlang zo’n zelfde jas gedragen. “We hadden ook een rode klep op het hoofd. Dat vond ik toen verschrikkelijk, maar achteraf is het wel leuk.”

Hermesweg

De A&P was van 1994 tot en met 2002 aan de Hermesweg in Vlissingen gevestigd. In het winkelpand zat daarvoor al een Prijs-Slag en Jac Hermans. Na de A&P-periode volgden de C1000 en Jumbo.

Gelijk

Walhout maakte een foto van de man in het A&P-kostuum en postte die op Facebook. “Ik kreeg zoveel reacties. Het bracht Ellen en mij op het idee een reünie te organiseren.” Ellen le Clerq en Marjo Walhout kennen elkaar van het werk en zijn goede vriendinnen geworden. Samen met Brenda Bakker en Karin Voet-Been, die ook werkzaam waren bij A&P, hebben zij oud-collega’s opgespoord voor een reünie, waarbij vooral herinneringen opgehaald zullen worden. “Het was zo’n leuke tijd”, zegt Walhout. “De werksfeer was fijn, omdat iedereen meetelde en goed samenwerkte. Welke functie je ook had, iedereen was gelijk.” Zowel le Clerq als Walhout begon in de jaren ’80 als caissière. “We moesten van ieder product de prijs weten”, vertelt le Clerq, “want die moest je handmatig invoeren.”

Lopende band

Er was nog geen lopende band. De klant zette de kar neer bij de kassa en pakte de boodschappen eruit en zetten die op het plankje naast de caissière. Zij pakte de producten een voor een en sloeg de prijzen aan, om het product vervolgens in een lege kar te leggen. “We hadden tussendoor tijd om met de klant te praten, want prijzen aanslaan kon iedere caissière met haar ogen dicht.” Toen de lopende band werd geïntroduceerd en producten alleen nog maar gescand hoefden te worden, werd het klantcontact minder. “We hebben veel meegemaakt”, zegt le Clerq, “ook de komst van de euro en het pinnen. Voorheen werd er gewerkt met chequeboekjes. Wat is dat lang geleden zeg.”

Hecht

In de kantine, die door de medewerkers zelf was geschilderd, stond een tafeltennistafel en voor de feestdagen werd de gehele winkel versierd. “We hadden ook bedrijfsuitjes, een volleybaltoernooi en feestjes. Het team was heel hecht,” zegt Walhout. “Tijdens de reünie zullen er vast veel herinneringen boven komen, echt ouwe jongens krentenbrood.” Ondanks dat het team hecht was, weten de vrouwen niet meer alle namen. Het is moeilijk om alle collega’s op te sporen, want in de loop der jaren zijn er veel mensen bij gekomen en weggegaan. “We willen een oproep doen aan iedereen die bij A&P heeft gewerkt om ook naar de reünie te komen, want het wordt super gezellig.”

Aanmelden

Opgeven voor de reünie kan door uiterlijk 30 april te mailen naar [email protected].

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Expositie Fotoclub de Draadontspanner bij Rechtbank Middelburg

MIDDELBURG - Leden van Fotoclub de Draadontspanner exposeren tot eind mei 2024 in Rechtbank Middelburg aan de Kousteensedijk. 

1 dag geleden
Bonaire.com: een nieuw toeristisch platform met Zeeuwse software

MIDDELBURG - De ervaren tech-ondernemer Robin Weesie heeft samen met Glenn Doeze het initiatief genomen om een toeristisch platform voor Bonaire te ontwikkelen. Een platform waar (potentiële) bezoekers niet alleen inspiratie en informatie kunnen vinden over het Caribisch eiland, maar waar ook direct geboekt kan worden. Na een zorgvuldige zoektocht is besloten om het platform te ontwikkelen op de software van Localbooker.

1 dag geleden
Nieuw leven voor de concertvleugel van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Dromen van een volle zaal, een concertvleugel en je eigen composities spelen. Dat is de droom van ieder kind, jongeren maar ook volwassenen die ooit de eerste toon aansloegen op een piano. Deze dromen kan je vanaf nu waarmaken in de Zeeuwse Concertzaal. Vanaf 8 april biedt de Concertzaal namelijk de mogelijkheid om regelmatig de Steinway concertvleugel te bespelen.

1 dag geleden
Scalda bekroond met zes Gouden Schoolkantine Schalen

MIDDELBURG - Scalda heeft voor al haar locaties de Gouden Schoolkantine Schaal 2023-2024 van het Voedingscentrum ontvangen. Het behalen van de gouden status is het resultaat van intensieve inspanningen van Scalda om haar kantine gezonder te maken. Met minstens 80% van het assortiment bestaande uit gezonde opties zoals broodjes, fruit en andere voedzame producten, en de voortdurende beschikbaarheid van drinkwater, wordt het voor studenten gemakkelijker gemaakt om gezonde keuzes te maken. 

1 dag geleden
Aanhangwagen kantelt bij Schroebrug Middelburg

MIDDELBURG - Bij de Schroebrug in Middelburg is woensdag aan het einde van de middag een aanhangwagen van een tractor gekanteld. Dit zorgde voor de nodige verkeershinder.Het ongeluk gebeurde toen de tractorbestuurder vanaf het Groene Woud richting de spoorwegovergang reed. Net voor het oprijden van de brug ging het mis. Door onbekende oorzaak belandde de aanhanger die achter de tractor was gekoppeld op zijn linker zijkant. De tractor zelf bleef gelukkig overeind. Vanwege het ongeluk moest direct één rijstrook worden afgesloten. Later moesten ook het fietspad over de brug en de rijbaan richting A58 worden dichtgezet. Handhavers en politieagenten probeerden het verkeer in goede banen te leiden maar desondanks ontstonden flinke files, met als gevolg dat auto's omkeerden kozen voor een oversteek via de Stationsbrug, terwijl dat niet is toegestaan.Met behulp van een kraan is de aanhangwagen rond 16.50 uur weer overeind gezet. Tien minuten later kon de tractor weer verder rijden.

1 dag geleden
Nostalgische telefooncel even terug in Middelburg

GOES - De Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC) brengt vanaf donderdag de nostalgische telefooncel tijdelijk terug in het straatbeeld van Zeeland. Dat doet de organisatie onder meer in Goes.

1 dag geleden
Het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024

DISHOEK - Het 75-jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie) / NATO (North Atlantic Treaty Organization, opgericht in april 1949), is voor Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te stellen voor het publiek. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement 'het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024'.

2 dagen geleden