Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-medewerkers A&P organiseren reünie

Oud-medewerkers A&P organiseren reünie

OOST-SOUBURG – Zaterdag 18 mei wordt er een reünie gehouden van medewerkers van de voormalige supermarkt A&P. Het ‘supermarktleven’ was in die tijd heel anders dan nu. De lopende band werd geïntroduceerd en er moest omgerekend worden van guldens naar euro’s.

Tijdens het Onderstroom Festival in 2018 zag Marjo Walhout iemand lopen in een donkerblauwe kruideniersjas met rode kraag. Ze herkende de outfit meteen als bedrijfskleding van A&P. Zij heeft jarenlang zo’n zelfde jas gedragen. “We hadden ook een rode klep op het hoofd. Dat vond ik toen verschrikkelijk, maar achteraf is het wel leuk.”

Hermesweg

De A&P was van 1994 tot en met 2002 aan de Hermesweg in Vlissingen gevestigd. In het winkelpand zat daarvoor al een Prijs-Slag en Jac Hermans. Na de A&P-periode volgden de C1000 en Jumbo.

Gelijk

Walhout maakte een foto van de man in het A&P-kostuum en postte die op Facebook. “Ik kreeg zoveel reacties. Het bracht Ellen en mij op het idee een reünie te organiseren.” Ellen le Clerq en Marjo Walhout kennen elkaar van het werk en zijn goede vriendinnen geworden. Samen met Brenda Bakker en Karin Voet-Been, die ook werkzaam waren bij A&P, hebben zij oud-collega’s opgespoord voor een reünie, waarbij vooral herinneringen opgehaald zullen worden. “Het was zo’n leuke tijd”, zegt Walhout. “De werksfeer was fijn, omdat iedereen meetelde en goed samenwerkte. Welke functie je ook had, iedereen was gelijk.” Zowel le Clerq als Walhout begon in de jaren ’80 als caissière. “We moesten van ieder product de prijs weten”, vertelt le Clerq, “want die moest je handmatig invoeren.”

Lopende band

Er was nog geen lopende band. De klant zette de kar neer bij de kassa en pakte de boodschappen eruit en zetten die op het plankje naast de caissière. Zij pakte de producten een voor een en sloeg de prijzen aan, om het product vervolgens in een lege kar te leggen. “We hadden tussendoor tijd om met de klant te praten, want prijzen aanslaan kon iedere caissière met haar ogen dicht.” Toen de lopende band werd geïntroduceerd en producten alleen nog maar gescand hoefden te worden, werd het klantcontact minder. “We hebben veel meegemaakt”, zegt le Clerq, “ook de komst van de euro en het pinnen. Voorheen werd er gewerkt met chequeboekjes. Wat is dat lang geleden zeg.”

Hecht

In de kantine, die door de medewerkers zelf was geschilderd, stond een tafeltennistafel en voor de feestdagen werd de gehele winkel versierd. “We hadden ook bedrijfsuitjes, een volleybaltoernooi en feestjes. Het team was heel hecht,” zegt Walhout. “Tijdens de reünie zullen er vast veel herinneringen boven komen, echt ouwe jongens krentenbrood.” Ondanks dat het team hecht was, weten de vrouwen niet meer alle namen. Het is moeilijk om alle collega’s op te sporen, want in de loop der jaren zijn er veel mensen bij gekomen en weggegaan. “We willen een oproep doen aan iedereen die bij A&P heeft gewerkt om ook naar de reünie te komen, want het wordt super gezellig.”

Aanmelden

Opgeven voor de reünie kan door uiterlijk 30 april te mailen naar [email protected].

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

'Dat vooroordeel over stugge Zeeuwen klopt helemaal niet'

MIDDELBURG - Dinsdag 7 mei werd bekend dat de Middelburgse gemeenteraad Yvonne van Mastrigt aanbeveelt als de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Van Mastrigt wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de Zeeuwse hoofdstad. 

13 uur geleden
Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

17 uur geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

20 uur geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

1 dag geleden
Koning Willem-Alexander bij het ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland

Nieuw-en Sint Joosland - Koninklijk bezoek bij het traditionele ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland. 

1 dag geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - Vanaf vrijdag 17 mei liggen de plannen, die het college van de gemeente Veere heeft als het gaat om verblijfsrecreatie, ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden. 

1 dag geleden
Regionaal kan een halve maandsom aan regen vallen, kans op wateroverlast

Dinsdagavond en woensdag veel regen verwachtREDACTIE - Een actief buiengebied nadert dinsdagmiddag ons land en trekt tijdens de avonduren en gedurende de nacht naar woensdag noordwestwaarts over. Tot en met woensdag kan regionaal veel regen vallen, daarnaast is ook hagel mogelijk. Lokaal kan het zelfs tot een halve maandsom komen. Deze hoeveelheden veroorzaken mogelijk wateroverlast.

1 dag geleden