Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-international Hodge wil 'Hand of God-shirt' niet verkopen

Oud-international Hodge wil 'Hand of God-shirt' niet verkopen

LONDEN (ANP/RTR) - De Engelse oud-international Steve Hodge zou een klein fortuin kunnen verdienen als hij nu een beroemd en berucht shirt van Diego Maradona van de hand zou doen. Maar de 58-jarige Brit weigert categorisch. De huidige waarde van het voormalige Argentijnse tenue van de legendarische voetballer, die vorige week op 60-jarige leeftijd overleed, wordt momenteel op ruim 2 miljoen euro geschat.

Hodge ruilde shirtjes met Maradona na de gedenkwaardige WK-wedstrijd in de kwartfinales tussen Engeland en Argentinië in 1986 (1-2). Daarin maakte 'Pluisje' één van de mooiste WK-goals ooit, maar niet voordat hij eerst met een zuivere handsbal ('Hand of God', zoals hij na afloop zelf omschreef) had gescoord. Aan de hand van Maradona veroverde Argentinië in Mexico de wereldtitel.

"Ik heb het shirt 34 jaar gehad en heb nog nooit geprobeerd het te verkopen", liet Hodge weten. "Ik vind het leuk om het te hebben. Het heeft een ongelooflijke sentimentele waarde. Ik heb de afgelopen week non-stop mensen bij mijn deur gehad en mijn telefoon stond roodgloeiend. Alle Britse tv- en radiostations wilden me spreken en vanuit het buitenland was er eveneens veel interesse. Dat kwam waarschijnlijk ook doordat er een gerucht de wereld in was geholpen dat ik het shirt voor 1 of 2 miljoen zou willen verkopen. Dat vond ik respectloos en het was ook absoluut niet waar."

Hodge heeft het begeerde tricot van Maradona momenteel niet thuis hangen. Hij heeft het in een eerder stadium in bruikleen gegeven aan het Engelse nationale voetbalmuseum in Manchester.

Meer uit Voetbal

Vaessen krijgt shirt van Brobbey: gaat mijn zoontje mooi vinden

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen en Ajax-spits Brian Brobbey hebben elkaar nadrukkelijk opgezocht na afloop van het eerder gestaakte duel in Waalwijk (3-2). Brobbey gaf Vaessen zijn shirt en het tweetal verscheen na afloop samen voor de camera van ESPN. Na een harde botsing met de aanvaller raakte Vaessen eind september in de 84e minuut van het duel buiten bewustzijn, waarna niet meer verder werd gespeeld.

24 minuten geleden
Herstellende De Bruyne in selectie Manchester City voor WK clubs

MANCHESTER (ANP) - Kevin De Bruyne is tamelijk verrassend opgenomen in de selectie van Manchester City voor het WK clubs in Saudi-Arabië. De Belgische middenvelder is sinds de eerste wedstrijd van dit seizoen in de Premier League uitgeschakeld met een hamstringblessure. De Bruyne is in augustus geopereerd en sindsdien bezig met zijn revalidatie.

51 minuten geleden
Ajax behoudt 3-2-voorsprong in restant uitduel met RKC

WAALWIJK (ANP) - Ajax heeft in het restant van het eerder gestaakte uitduel met RKC Waalwijk de 3-2-voorsprong vastgehouden. Via de Serviër Filip Stevanovic kreeg de thuisploeg in de laatste 10 minuten nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging over. De wedstrijd werd eind september in de 84e minuut gestaakt door een hoofdblessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen.

54 minuten geleden
UEFA onderzoekt vele kruisbandblessures in vrouwenvoetbal

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA wil met een speciaal expertpanel ervoor zorgen dat het aantal kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal snel afneemt. Komende zomer moet er een richtlijn zijn met daarin meerdere punten om de veelvoorkomende knieblessure te voorkomen en te behandelen. Onder anderen Oranje-topscorer aller tijden Vivianne Miedema kampte dit jaar met deze kwetsuur.

56 minuten geleden
AZ krijgt kansen, maar NEC wint eerder gestaakt duel met 2-1

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de laatste 5 minuten en 6 seconden van het eerder gestaakte duel met NEC nog enkele kansen gehad, maar niet meer gescoord. Daardoor nam NEC de 3 punten mee naar Nijmegen. De degradatiekandidaat leidde eind oktober met 2-1 in Alkmaar toen NEC-spits Bas Dost in elkaar zakte op het veld. Daarop besloten de twee clubs niet meer verder te spelen.

2 uur geleden
Aanvoerder Gündogan mist teamgevoel in Duits voetbalelftal

BERLIJN (ANP/DPA) - Aanvoerder Ilkay Gündogan vindt dat het Duitse voetbalelftal te weinig een team is. "Ik heb op momenten het gevoel dat we als spelers te veel met onszelf bezig zijn. We zijn er tot nog toe niet in geslaagd te groeien als team", zegt de middenvelder van FC Barcelona in Die Zeit. "Helaas hebben we niet veel tijd meer tot het EK."

4 uur geleden
KNVB voorzichtig positief na daling tijdelijk stilgelegde duels

ZEIST (ANP) - De KNVB is voorzichtig positief over de afname van het aantal tijdelijk stilgelegde duels in het betaalde voetbal. In de voorbije maanden is een duidelijke daling te zien, van september tot en met november een halvering per maand.

4 uur geleden