Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-hoofdredacteur AD aangehouden bij actie Extinction Rebellion

Oud-hoofdredacteur AD aangehouden bij actie Extinction Rebellion

DEN HAAG (ANP) - Voormalig hoofdredacteur Hans Nijenhuis van het AD, die woensdagochtend in Den Haag werd aangehouden terwijl hij verslag deed van een protest van actiegroep Extinction Rebellion, is weer op vrije voeten, meldt de politie.

Hij reed als verslaggever mee in een auto met activisten die volgens de politie de Utrechtsebaan wilden blokkeren, schrijft zijn krant. In totaal werden 25 mensen aangehouden. Volgens de politie gaven er twee aan journalisten te zijn. De Utrechtsebaan is een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum van Den Haag. De aanhoudingen waren op de Donau in het bedrijvengebied in de omgeving van het voetbalstadion van ADO Den Haag.

De twee journalisten zijn na ongeveer een uur vastgezeten te hebben vrijgelaten. Wie naast Nijenhuis de andere journalist is, wil de politie niet zeggen. De overige 23 mensen zitten nog vast.

Volkskrant

Eerder deze week werd verslaggever Mac van Dinther van de Volkskrant aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion waar hij verslag van deed. Hij werd vier uur vastgehouden en verdacht van het beledigen van een agent. Dat zou gebeurd zijn nadat hij door de politie aan de kant was geduwd en was verzocht afstand te nemen bij de actie in Den Haag.

Van Dinther vond dat "geen goede gang van zaken, hij wilde dichter bij de groep actievoerders staan om te zien wat er gebeurde", aldus zijn leidinggevende Eelco Meuleman. De politie zou daarop hebben gezegd dat hij de agenten belemmerde. Van Dinther bestempelde dat als "kinderachtig", waarna hij werd aangehouden.

Meer uit Binnenland

College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

1 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

1 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

1 uur geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

1 uur geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

2 uur geleden
Politie houdt 79 actievoerders aan voor blokkade A12 bij Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft maandag 79 mensen aangehouden die in Den Haag een deel van de snelweg A12 blokkeerden. Ze liepen rond 12.00 uur de weg op, maar binnen een uur was de weg weer open voor verkeer, meldt de politie.

3 uur geleden
Praktijk van doodgeschoten docent Erasmus hele week dicht

ROTTERDAM (ANP) - De huisartsenpraktijk waar de man werkte die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, blijft ook de rest van de week dicht. Gezondheidscentrum Katendrecht was vrijdag en maandag al gesloten, maar laat nu op zijn site weten tot en met komende vrijdag dicht te blijven.

3 uur geleden