Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-commando’s landen zaterdagmorgen op Uncle Beach

Oud-commando’s landen zaterdagmorgen op Uncle Beach

VLISSINGEN - Zestien oud-commando’s zijn bezig om binnen 21 dagen een zware tocht van maar liefst duizend kilometer tussen Normandië en Roosendaal af te leggen. De groep wil met deze wandeltocht zowel de Canadese militairen die Nederland hebben bevrijd en hun eigen aanstaande jubileum eren. Zaterdag 19 maart komen zij, in een landingsvaartuig uit de Tweede Wereldoorlog, aan op het strand van Vlissingen. 

Op 1 maart begon de ‘Normandie Memorial Mars’ in Sainte-Mère-Eglise, de eerste stad die na de landing op de stranden van Normandië is bevrijd. De oud-commando’s lopen de route die de Canadezen zelf hebben afgelegd tijdens de oorlog en staan op verschillende plaatsen stil om hun daden te vereren. “Zeker in deze tijd vinden wij het belangrijk om stil te staan bij de mensen die voor onze vrijheid gestreden hebben, een vrijheid die niet vanzelfsprekend is,” vertelt Ypo van Blommenstein, oud-commando en één van de deelnemers aan de tocht. 

Spierfonds
Naast het eren van de bevrijders, hebben de oud-commando’s het Prinses Beatrix Spierfonds gekoppeld aan hun wandeltocht. “Een van onze oud-commando’s heeft de spierziekte ALS en mijn nichtje heeft de spierziekte SMA. Wij maken van dichtbij de vreselijke impact van een spierziekte mee en besloten daarom met onze tocht geld op te halen voor het Spierfonds,” vertelt Van Blommenstein. “Het oogmerk van het Spierfonds is hetzelfde als dat van de commando’s: ‘Je kan met het lichaam dat je is geboden veel meer dan je ooit zelf voor ogen had.’ Inmiddels staat de teller op 25.000 euro, een fantastisch bedrag! Met deze opbrengst kunnen we bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten en willen we iedereen heel hartelijk danken voor de steun, het was een fantastische tocht.” Tussen 8:30 uur en 9:30 uur zullen de oud-commando’s landen op het strand van Vlissingen bij de Oranjemolen. Parkeren kan op de Koningsweg. Vanuit daar is het zuidwaarts lopen, eerste weg rechts afslaan (Commandoweg), dan links afslaan (Landingsweg) en vervolgens oversteken naar het landingsmonument. Op de dag van het jubileum van de oud-commando’s (22 maart) arriveren ze op de Engelbrecht van Nassau kazerne in Roosendaal. Het is nog steeds mogelijk om te doneren aan de wandeltocht. Het opgebrachte geld gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds.

Meer uit Vlissingen

House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 uur geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

1 dag geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

1 dag geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

1 dag geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

1 dag geleden
Burendag bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - Voor het eerst doet ook Museum Scheldewerf dit jaar mee aan de Burendag. Op zaterdag 23 september van 13 tot 17 uur zijn bewoners van de Rode Buurt en buurten rondom het museum welkom in het museum. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een boot.

2 dagen geleden
Arrestatie na steekpartij Sterkenburg

VLISSINGEN - Een 50-jarige vrouw is dinsdagavond aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in Vlissingen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.Het 24-jarige mannelijke slachtoffer bevond zich in de Sterkenburg toen rond 22.25 uur melding werd gemaakt van het geweldsincident. Het eigenlijke steekincident bleek te hebben plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Bloemenlaan. Hier stelde de politie een plaats delict in. Een woning in het complex werd door agenten verzegeld.Ambulancemedwerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Hij is door hen behandeld. Volgens de politie was het slachtoffer aanspreekbaar. Er wordt woensdag nader onderzoek gedaan naar het voorval. Mensen die meer weten over wat er is gebeurd kunnen zich melden via het algemene politienummer 0900-8844.

2 dagen geleden